perjantai 14. kesäkuuta 2013

Työhuoneeni ennen räjähdystä


Kuten jo tiedättekin, minulla menee syksyllä koko työrintamani uusiin uomiin. En vielä itsekään tiedä niistä uomista kovin paljoa, mutta kaikenlaista viritystä ja ideaa on pikkupäässäni jyllännyt. Kasvoihin on tullut pari uurretta lisää ja vaa´an viisari noussut hieman ylöspäin huonosti nukuttujen öiden ja lohtunapostelujen takia.


Nyt ensimmäinen siirtoni uuteen huomiseen on työhuoneeni päivitys. Meillä on talossamme 21 neliön lisäsiipi, joka on aikoinaan rakennettu talomme rakentaneen rakennusmestarin toimistoksi. Tilassa on toiminut myös psykologin terapiahuone. Viimeiset vuodet tila on toiminut epämääräisten tavaroiden, kirjojemme ja käsityömateriaalieni varastona sekä mieheni pienimuotoisena kuntosalina.


Nyt tila saa uuden elämän työhuoneenani, jonne kenties sinäkin blgini lukijana olet joskus tervetullut ; ). Tässä alla kuvakollaasia siitä mistä koko projekti lähti liikkeelle. 

Tavaraa on .... ihan liikaa.... Tumma katto, ruskeat ikkunanpielet ja heikko valaistus yhditettynä sekametelikalustukseen imevät minusta voimaa kuin ankeuttajat Harry Pottereissa.
Surullinen näky mielestäni : (.  En ole juuri lainkaa voinut työskennellä täällä. Olohuoneen pöytä on paljon mukavampi paikka : ). Mutta onneksi minulla ja miehelläni koko kesä on aikaa tyhjätä, maalata, myydä ja antaa ylimääräistä tavaraa pois. Kyllä me vielä sisustamme tästä houkuttelevan työ ja harrastetilan, joka on tunnelmaltaan kodikas, mummola-aikaa henkivä ja yhtenäinen. Tai ainakin yritämme parhaamme...

Budjettimme on minimaalinen, lähes nollabudjetti, joten kaikki vanha kierrätetään ja stailataan. Tori.fi:ssä myydyistä tuotteista saadulla rahoilla ostetaan maalia, listaa ja muuta tarviketta. Jos teistä lukijoista joku on innokas ostamaan tuolla Galleriassa esiteltäviä taidetekstiilejäni, niin laittakaa sähköpostiin tarjoustanne. Tekstilivarastoanikin voisi hiukan keventää....

Nämä Boknäsin kirjahyllyt säilytän uudessa työhuoneessa ainakin näillä näkymin. Näitä mappikaappeja on kotimme puolella lisääkin tänne siirrettäväksi, jos visuaalisuus sitä vaatii. Olen ostanut kirjahyllyä palapalalta myymieni taidetekstiilien tuloilla, sillä on paljon tunnearvoa.


Näiden Martelan toimistokaappien ulkonäkö ei koskaan ole viehättänyt minua ja tuo kaappien päällä oleva opetusmateriaalilaatikkohässäkkä vielä vähemmän.... Kaapit ovat kuitenkin tarpeen, sillä ne ovat täynnä vaatteita ja kankaita ym. Mutta saisiko niille raivattua autotaliin tilaa? Jos uudistus leviäisi myös autotallinkin puolelle? Hmmmm....


Myös tämän mieheni kummilta saadun työpöydän ja miehelleni valmistujaislahjaksi ostetamani nahkaisen työtuolin haluan uuteen työhuoneeseeni siirtää. Niiden muotokieli ja toimivuus puhuttelevat minua kerta toisensa jälkeen.

Että ei kun hommiin siipan kanssa. Pääsette seuraamaan remontin etenemistä pitkin kesää. Se etenee verkkaisesti. siitä pitävän lapset huolen. Miten paljon tehokasta työaikaa kuluukaan ruoka- ja pyykkihuollon kanssa ; )? Ja mökilläkin "pitää" tietty kesällä olla....

Mukavaa viikonloppua kaikille! Toivottavasti sateet hellittävät pian.

6 kommenttia:

 1. jospa maalaisitte katon valkoiseksi, se valaisisi ja toisi tilantuntua ylöspäin. Valaistuksena ihan ilmanmuuta laittaisin loisteputkivalaisimen noiden kahden roikkuvan tilalle. Sen voi laittaa tuohon katossa olevaan sähkökytkentään, ei tarvitse mitään kummallisuuksia. Mitoittaisin sen myös aika pitkäksi, riippuen tietenkin huoneen pituudesta. Valaisimen putkiin valitsisin lämpimän valon, en sitä sinertävää mikä esim. koulun lampuissa on.
  Ikkunapuitteet voisi myös maalata valkoiseksi.
  Miettisin muiden seinien väriksi vaaleampaa keltaista mitä nuo jo keltaiset ovat. Sillä edellytyksellä ettei kirjahyllyä tule niin paljon seinille ettei niitä enää kannata maalata. Vaihtoehtona seinän maalaamiseen voisi olla nuo kaappien ovet vaikka kerman värisiksi. Lisää ilmettä niihin saa helposti laittamalla vaikka listaa kiertämään ovea, sellainen kapea puolipyöreä olisi helppo liimata paikalleen ennen maalausta. Kulmat kannattaa sitten sahata jiiriin, niin tulee ammattimaisen näköinen. Oviin voisi laittaa myös toisenlaiset vetimet, tuossa värirajoitusta tekee tuo lukon väri, mutta teräksen värisiä tuon reikävälin (kiinnitysruuvien väi) kokoisia on monen monta mallia. Keittiötarvike- ja rautakaupasta löytyy valikoimaa ja jopa Prismoista.
  Kodikkuutta tekisin sitten jalkalampuin, pöytälampuin, matoin, verhoin ja kaikella muulla sellaisella minkä voi halutessaan uusia helposti ja joita on nyt helppo löytää kun tutkailee kirppareita ja fb:ssakin on melkein jokaisella paikkakunnalla tai lähitienoolla kirppissivuja, niistä tekee helposti mukavia löytöjä. terkuin ulla

  VastaaPoista
 2. Onnea remonttiin ja uusille poluillesi! Minun unelmien työhuoneessani kaikki tavarat olisivat kädenulottuvilla ja työskentelytasot riittävän suuria ja tarpeeksi korkealla seisoviltaankin tehtävälle työlle. Mukavaa oli nähdä tämä varasto-lähtökohta. Jännityksellä jään seuraamaan millaisen työtilan teette.

  Olen joskus päässyt vierailemaan kodissanne. Silloin siellä ainakin oli kaunista, ilmavaa ja tavaroilla selkeä yhtenäinen tyyli ja järjestys. En ollut käynyt niin siistissä lapsiperheen kodissa juuri koskaan. Vähän kateellisena lähdin omaan ahtaaseen tavaroita pursuvaan kotiini takaisin. Nyt näinkin mikä oli siisteytenne salaisuus: iso varasto :0).

  J

  VastaaPoista
 3. Mukava kesäprojekti täynnä mahdollisuuksia, nyt pitää sitten vaan miettiä kuinka paljon tavaraa malttaa laittaa kiertoon ja edelleen minne varastoidaan tavaraa kun "monitoimi rompehuone" muuntuu työtilaksi. Varmasti antoisa ja vaativakin hanke kokonaisuudessaan. Kantoapua saapuu Tampereelta huomenna.Visioimisiin! Katja

  VastaaPoista
 4. Tässä otteita Fb:N puolelta Ompeluelämää -ryhmästä tulleista ideoista. Jokainen erillään oleva idea on eri ihmisen kirjoittama. Kiitos jokaiselle kommentoijalle ajatuksia herättävistä kommenteista!!!!!!!!!!!

  Maalaa ne isojen kaappien ovet erivärillä, yksi tai kaksi vaikka magneettimaalilla niin voi käyttää ilmotustauluna. Valaistus on tietty tärkeä. ISO pöytä (tai jos ei sovi, niin helposti jatkettava) jossa voi helposti leikata kankaita ja piirtää kaavoja.

  Minusta tämä ois aika inspiroiva: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=259668900838301&set=a.175509139254278.39896.175495175922341&type=1&theater

  Susannan työhuoneen työhuone on värikäs ja tee se itse -periaattella tehty. Tässä blogista postauksia "työhuone" tunnisteella: http://susannantyohuone.blogspot.fi/search/label/ty%C3%B6huone

  Itse haluaisin työhuoneen jossa olisi tarpeeksi kaappeja, saisi kaikki materiaalit ovien taakse, iso pöytä, hyvä valaistus, seinän levyinen peili. Mua inspiroi eniten siisti ja virikeetön tyhjä tila, jos on tavaroita sikin sokin niin mun luovuus ei pääse valloilleen... Mutta tiedän, jotku taas haluavat paljon inspiraatio kuvia, kankaita yms. näkyville. Maalaisia seinät ja katon nudeen taitetulla valkoisella.

  Noita vanhojen kaappien ovia voisi piristää palapeileillä niitä löytyy kirpareilta yllättävän edullisesti . Saisi lisää valoa ja huone näyttäisi isommalta.

  Mä maalaisin katon ja seinät pehmeän valkoiseksi ja roikkuvien valaisimien tilalle loisteputket. Kaappien ovia voisi maalata tai päällystää esim. kankailla.

  Nakkelisin kaappeja reilulla kädellä menemään ja laittaisin avohyllyjä seiniä kiertämään.

  pienenisikö huone liikaa, jos peräseinälle tekisi kaapeista varaston? eli komerot riviin poikkipäin ja ovet pois kokonaan. komerojen taustat pitäis sitten jollain ehkä levyttää ja maalata. mahtuisi enemmän tavaraa säilöön ja kun ei ovet tiellä, löytyis paremmin. Suuri ja tarpeeksi korkea työpöytä leikkausta yms. varten. Ja muuten sitä valkoista kattoon ja ikkunapuihin.

  Tulevaisuuden investointina suosittelin kattokorkuista liukuovikaapistoa, sinne mahtuisi aivan kaikki mahdollinen.

  VastaaPoista
 5. Tässä lisää ideoita Tilkkutyöläiset Facebook-ryhmästä. Jokainen idea on eri ihmisten kirjoittama. Kiitos jokaiselle ideoijalle! Olette ohjanneet minua hienosti!

  Leikkaamista varten tilava ja tarpeeksi korkea työtaso. Säilytystilaa paljon!

  Myös ompelupöydän tulee olla riittävän iso. Ja sit ois hyvä, jos lähellä ois joku hylly, josta on helppo ottaa usein tarvittavia työkaluja, tarvikkeita jne. Hyvä valaistus on ehdoton.

  Valaistus ja pistokkeen paikat (silitys jne) kannattaa harkita myös.

  Tuossa edellä tuli jo suurin osa, mitä olisin myös ehdottanut ja vielä jokin lepotuoli, jossa voi istuskella ja suunnitella tilkkutöitä ja huilahtaa välillä, sekä katsella kirjoja, lehtiä. Ja tietysti suunnitteluseinä ja ompelupöydän pitää olla niin iso, että mahtuu kaikki ompelukoneet (saumuri yms.).

  Saumurilangat esim. pyörillä olevaan kuutio/pyramidimalliseen telineeseen (voi olla myös levystä tehty kaappi jonne voi sisään tehdä hyllyjä jossa pienemmät rullat tms. tai puolat omissa nauloilla tehdyisä telineissä). Lankateline voi myös olla seinällä oleva levy jossa esim. naulat pystyssä ja langat siinä (tällainen oli jossain täällä fb:ssä jo aiemmin muistaakseni). Pyörät siksi tuossa telineessä, että tarvittaessa voi liikuttaa paikasta toiseen Joskus olin töissä ompelimossa ja käytännössä näin miten kätevä se oli..jäänyt vain itseltä toteuttamatta tuo

  Leikkaa tai kopioi / tulosta kaikki kivat ideat jotka tulee vastaan, liimaile ne kartongille tai useammalle sitten vaan työhuoneen seinälle. Niitä kun katselee aikansa, siitä karsiutuu ja toteutuu useampi! Itse sisustan mökkiäni tällä tekniikalla. Rahavarat ovat rajalliset joten takkaa, kaasuhellaa ja jääkaappia lukuunottamatta kaikki on käytettyä, tuunattua.... Olemme saaneet sinne paljon tavaraa, mutta myös ostaneet kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. On myös olemassa rakentajan kierrätyskeskuksia. Tuttavilta kannattaa kysyä rakennus"jämiä", melkein kaikilla on jossain nurkassa maalin, tapetin, kaakelin ym loppuja. Tapeteilla voi esim. Tilkkuilla kaapinovet. Omaan työtilaani haluan (osa jo on), isot tasot, iso silityspöytä (voi tehdä itsekkin), suunnittelu seinä sellainen mihin voi neulata työn kiinni, mutta tarvittaessa tilkut pysyisi myös itsekseen (esim. kankaalla päällystettyä finfoamia tai korkkia). Paljon avonaisia hyllyjä joista heti näkee tarvittavat tavarat, menevät myös helpommin takas hyllyyn En tiedä mitä kaikkea työtilassa teet, mutta itselleni haluaisin myös painopöydän ja värjäyksiä varten altaan ja keittolevyn. Yritin kirjoitella sellaista mitä ei vielä oltu ehdoteltu. Onnea tulevalle työtilalle !

  Ja sitten varoituksen sana: Älä innostu ainakaan nukkekodeista! Jos sen teet, mikään tila ei riitä, vaikka olisi kuinka hyvin suunniteltu ja toteutettu. Ei siis mikään...

  VastaaPoista
 6. mulla olis loisteputkivalaisimia 2 kpl ne voisin vaihtaa johonkin sillee päikseen oleet vaan käyttämättömänä
  ne on kattoon laitettavat ns. sokeripalan kanssa terv. lea.s

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!