maanantai 7. joulukuuta 2015

Metsän eläimet matkalla joulun viettoon
Meillä aloitettiin eilen jouluvalmistelut. Joululaulujen soidessa ja itsenäisyyspäivää juhlistaen leivoimme lasten kanssa ensimmäisen erän joulupipareita.Teimme muutamia Suomen kartta -pipareita iltaglögin kyytipojiksi, muutamia sydänpipareita naapurillemme, jonka äiti muuttui toissapäivänä jouluenkeliksi sekä moninaisia eläinhahmoja tämän vuotista joulupiparimaisemaamme varten.
Tänä vuonna päätimme työstää piparitalon asemesta piparimetsän, johon tulisi paljon metsäneläimiä matkalla joulun viettoon. Alla kuvia teoksestamme :)


Piparimuotit olen ostanut vuosia sitten Ikeasta. Taikinan teen aina itse, sillä en pidä kaupan pakastetaikinan mausta.


Makoisaa joulukuuta teille kaikille!


Ja niin metsän eläimet jatkavat matkaansa kohti metsän joulua. Nyt alan suunnittelemaan saman teeman alaisuudessa liikuntaleikkihetkeä opiskeluihini liittyvänä tehtävänä. Näin sen huomaa hyvin, että opinnot seuraavat ajatuksissa kaikkialle, myös joulupöytäämme :).


8 kommenttia:

 1. Hieno idea!vau. -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti, meidänkin mielestä tästä tuli aika mainio. Tätä on myös helpompi järsiä kuin perinteistä piparimökkiä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Etelä-Suomen sanomissa oli piparitalojen seinistä tehty vastaavanlainen piparikylä, joten siitä lähti meillä ajatus piparimetsästä, tähän ei tosin kovin monta puuta enää sopinut 😂.

   Poista
 3. Saatanpa napata tämän vinkin. Myös meiltä löytyy Ikean eläinmuotit. Esikoinen teki jo itselleen piparkakkutalon ja nyt muutkin lapset haluavat. Jotain erilaista voisi tosiaan tehdä, eikä neljää samanlaista taloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin nämä eläimet oli jääneet vähälle käytölle ja nyt tuli hurjan hyvä mieli, kun ne pääsivät paraatipaikalle. Nää on kyllä upeat muotit ja niillä oli IKEAn tapaan huokea hinta. Idean saa kopioida vapaasti 🐰

   Poista
  2. Kopioitu on! Ja ekat karhut jo eläinmetsästä kaadettu... Mainitsin blogissa eläimet sinun ideaksesi.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!