tiistai 6. syyskuuta 2011

Koruja ja keijuja lasten kanssaTänään aamulla lapsille iski pujotteluvimma. Neulanhaltija haki varastosta helmipurnukkansa, tukevaa lankaa sekä neuloja ja ohjeisti lapsoset korjen tekemisen ihmeelliseen maailmaan. Pienissä kätösissä syntyikin mitä kauniimpia kaula- ja rannekoruja äidille, itselle ja merirosvoleikkeihin.


Lasten pujotellessa toinen toistaan kauniimpia helmiä ja muita aarteita lankaan, Neulanhaltija kaivoi varastosta vielä yhdet pieneksi jääneet sukkahousut ja käyttämättä jääneen fleese -huivin. Ajatuksissa siinteli pieni syyskeiju, jonka voisi työstää lasten kanssa yhdessä kunnes korujen teko alkaa uuvuttaa.


Tuumasta toimeen... Sukkahousut palasiksi. Fleese pieniksi neliöiksi ja suit sait muutama sauma ompelukoneella. Pian keijun vartalo tulikin jo valmiiksi. Lapset pyörittivät keijuille villalagasta suut ja käänsivät sekä täyttivät pienillä näppärillä sormillaan keijujen kapeat raajat ja vartalon vanhan tyynyn sisuksilla.


Helmipurnukasta etsittiin vielä silmät molemmille keijuille ja höyhen pussukasta kaivettiin suurimmat keltaiset höyhenet keijuille siiviksi. Ja eikun pihalle liihottelemaan...


Lopuksi askartelupäivä kruunattiin lasten kanssa valmistetulla vadelma -jäätelö- nonparelli -pirtelöllä. Nam, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!