perjantai 2. syyskuuta 2011

Pyykkäystä ja pannaria Maileg -pupujen ja hiirulaisten kanssaNeulanhaltijan perheessä pyykkäyspäivä on jokapäivä, sillä ainakin tämän talon pikku-ihmiset ovat kovia sotkemaan. Nuorimmaisemme innostui myös pyykkäyksestä ja tästä innostuneena Neulanhaltija nikkaroi hetimiten nuorimmaiselle omat pyykinhuoltovälineet: Pyykinkuivaustelineen ja silityslaudan sekä raudan.

Kyllä Neulanhaltijan lapsosten nyt passaa omien hiirulaistensa ja pupujensa avustuksella leikkiä kotia ja pikkuemäntää  ja -isäntää. Isoveli-pupun vaatteet Neulanhaltija on ommellut lastensa vanhasta puuvilla neuleesta ja sammareista. Pyykkipojat ostettiin Tiimarista.


Silitysraudan Neulanhaltija vuoli saunan halkokopasta poimimastaan puupötkylästä yhtä innoissaan ja keskittyneesti kuin Vaahteranmäen Eemeli aikoinaan veisteli puuukkeleita verstashuoneessaan metkujaan miettien. Maileg valmistaa myös pyykkitelineitä ja silityslautoja ja rautoja hahmoilleen, mutta näppäräsorminen veistelee tälläisiä itsekin.


Lasten pyykätessä Neulanhaltija paistoi maukkaan pannarin perjantain kunniaksi, että eikun herkuttelemaan....
Neulanhaltijan astiat ovat Green Gaten mallistosta. Sydämelliset pannulaput ovat Neulanhaltijan omaa designia.

Neulanhaltijan herkkupannari 


4 munaa
1 dl sokeria
1 l  maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
5 rkl leivontamargariinia tai öljyä


Sekoita sähkövatkaimella munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää maito ja jauhot sekä suola kevyesti sekoittaen. Lisää sulatettu margariini. Voitele kaksi tai kolme laakeaa vuokaa ja kaada taikina vuokiin n 1 cm pohjalle. Paista 225 C 30 min. Nauti marjojen kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!