sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Hamäränhyssyä Maileg-hahmojen kanssa pyykkipoikakeinussa ja pottakaapissa



Neulanhaltijalla oli taas tänä viikonloppuna erittäin onnistunut kirppiskiertue. Mukaan tarttui jos jonkinmoista tuunattavaa ja korjattavaa nukkejen puu- ja rottinkihuonekaluista ja erinäisiin tekstiileihin. Maalisivellin onkin saanut viuhdella jo vinhasti. Yksi mukava nostalginen löytö oli tämä Maileg -hahmojen mitoille soveltuva pyykkipoikakeinu, joka pienen paikkailun ehostuksen jälkeen on kuin uusi.


Pyykkipoikakeinut olivat yleisiä nukkekodinkalusteita armaalla 70-luvulla. Neulanhaltijan perheessä näitä ei ole askarreltu, mutta tiedän ihmisiä, jotka työstivät näitä paljonkin. Nyt yksi jalaksensa katkaissut keinu löytyi Lahden Lanttilan kirpputorilta 0,50 €:lla. Keinun pohjassa oli vielä tekijänsä nimmarit: Tuula 24.12.1976.




Muutama purettu pyykkipoika, liimaus ja keinu oli taas kunnossa. Neulanhaltijan koululainen innostui pyykkipoikajutuista niin, että seuraavalla kauppareissulla pitänee ostaa paketillinen pyykkipoikia pojalle huonekaluaskarteluja varten.


Vaikka keinu olikin tosi nostalginen puunvärisenä, Neulanhaltija halusi päivittää sen tähän päivään ja maalasi keinun vielä hennon vaalean vihreäksi..



Koska Maileg-hahmoille on alkanut löytyä kalusteita jo kiitettävästi, tuunattiin Neulanhaltijan mummolan vanhasta yöpotta-kaapista Pikku-pupuille ja hiirulaisille oma vanhanajan malliin kalustettu pieni koti. Neulanhaltijan mummolassa tätä kaappia käytettiin aikoinaan lasten yöastian säilyttimenä. Kaapin päällä oli vesikannu ja vati, kahvassa keikkui pyyhe ja kaapin sisällä oli potta.


Kaappi hiottiin ja käsiteltiin puuvahalla sekä rikkimenneet vetimet vaihdettiin uusiin. Vetimet Neulanhaltija osti Vääksyn Kanavan Kunkku -putiikista. Kaappi piti alunperin maalata, mutta Neulanhaltija ei saanut päätetyksi millä värillä kaappi vedeltäisiin. Olisiko se roosa, valkoinen, vaalean harmaa vain mikä. Nyt se on sitten alkuperäisen värinen niin sisältä kuin ulkoakin ainakin toistaiseksi.... Seinille on kyllä tarkoitus työstää  viikonlopun kirpparireissulla löytyneistä ristipistoin pistellyistä tauluista seinätekstiilejä... Pikku hiljaa pikkuhiljaa...


Ja niin pääsivät pikku-puput ja hiirulaiset viettämään hämäränhyssyä uuteen kotiinsa.
 

Turvatuikun valossa isoveli -pupu kertoili pikkuisille tarinoita keijuista, menninkäisistä, hammajaisista ja kummajaisista...


..... ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti...



Neulanhaltija kävi myös viikonlopun aikana Lahden Antiikkimarkkinoilla ja sieltäkin mukaan tarttui kaikkea pientä ja kivaa, joista lisää päivityksissä myöhemmin....

Kuvissa esiintyneet Maileg -hahmot on hankittu alla olevista lämpimän tunnelmallisista liikkeistä:

www.sisustusfanny.fi , Lahti
www.zoomdesign.fi, Vääksy
www.countrywhite.fi, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!