maanantai 17. lokakuuta 2011

Pitsinen villasukkasäilytin ja rokokoo -sukatJoskus Neulanhaltijalle tulee hetkiä, että pitsit puhuttelevat normaalia enemmän ja kutsuvat hypistelemään ja huokailemaan. Itsevirkattuja pitsejä Neulanhaltijan kotoa ei löydy kuin pyyheliinojen reunoista koulukäsitöinä työstettyinä, mutta yksi iso laatikollinen joidenkin toisten näppärien sormien virkkaamia pitsejä on kerääntynyt kirpparikierroksilta. Niitä kun saa kirppareilta nykyään ihan tolkuttoman halvalla. Niin halvalla, ettei itse edes viitsi virkkuukoukkua käteensä ottaa tuolla hinnalla.

Viimeviikon kirpparikierros tuotti taas muutaman pitsin palasen, mutta poikkeuksellisesti näille menneellä viikolla löytyneille oli heti mielessä käyttöfunktio. Mukaan kierrokselta tarttui muunmuassa 2 €:lla käsinvirkattu pitsityynyliina, josta päätin työstää tyttärelle villasukkapussukan. Meillä kun noita villasukankuluttajia sekä anopin työstämiä villasukkapareja on sen verran monta, että nykyisestä villasukkakorista on tosi työlästä kaivaa aamukiireessä juuri oikean kokoisia samaa paria olevia villasukkia kullekkin. Sukkapussukka tuli siis todella tarpeeseen.

Yksityiskohta käsinvirkatusta koristetyynyliinasta.


Tyynyliinan toinenpuoli.


Ja toinen yksityiskohtakuva peruspylväillä työstetystä tyynyliinasta.


Lisäksi mukaan tarttui mm. pussillinen käsinvirkattuja koristepitsejä. Olisikohan joku näppäräsorminen mummo siirtynyt tuonpuoleiseen ja nyt perikunta tyhjensi mummun piironginlaatikoita kirpparille... Paikalta löytyi myös kauniita vanhoja nappeja ja nyssäkkä neulelankoja. Kaikki lähti, yllätys yllätys, Neulanhaltijan matkaan muutamalla eurolla. Mummu siellä jossain, minä arvostan käsitöitäsi!!!!
Yksi purettu sauma ja tyynyliinan yläreunaan pujoteltu pitsinauha... Villasukkapussukka oli valmis.

Aika romanttinen, vai mitä? Kuvan pompulavaatenaulakko on kotiutunut meille anopin mökiltä, jonne se kantautui joskus kahdeksankymmenluvulla anopin sisaren kotoa. Jos luette tätä, Kaisu ja Kaarina, niin vanha naulakkonne on meille tosi mieluinen ja tärkeä kapistus!


Joskus aijemmin olen ostanut kirpparilta myös tälläisen aika alkuunsa kuihtuneen virkatun liinan tai peiton tekeleen. Nyt kun sormet hamusivat pitsitöitä, työstin näitä pitsikukkaista tyttärelle rokokoo -tyyliset villasukat. Tai toisin sanoen stailasin anopin joskus pojille neulomat villasukat uuteen aikakauteen.
Kyllä nyt passaa tyttären sipsutella kotinsa vilpoisilla lattioilla näissäkin villasukissa. Tytär alkoikin heti sovituksessa jo laulamaan antaumuksella: "Prinsessa Ruusu linnassa, linnassa, linnassa.."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!