keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Punaisten tekstiilien vallankumousTänään Neulanhaltijan kodissa aletaan riipiä syksyn tekstiilejä pois jouluisempien tieltä. Keltaiset verhot ja tyynyt, ruskeat tilkkupeitot ja huovat kokevat punaisten tekstiilien vallankumouksen. Punaisessa kodissa joulutunnelma on pian käsinkosketeltavaa.


Neulanhaltija esittelee nyt Marraskuun pimetessä joitain jouluhenkisiä tekstiilejään ja tietysti niitä pikkuhiljaa syntyviä joululahjoja. Nämä kaksi tyynyä on valmistetty joustosametista (siitä samasta kuin edeellisen postauksen Pelle ja Tonttu) sekä retrokangastilkuista, joita olen saanut ystävältäni Hannalta. Kiitos Hanna!


Näiden niskatyynyjen kolmiulotteisen tilkkupinnan valmistaminen on yksinkertaista ja helppoa. Jokainen tilkku on kaksinkertainen eli vuoritettu. Ylempi tilkku on n. 1 cm isompi kuin alempi vuori. Isompi tilkku on "pienennetty" vuoritilkun kokoiseksi laskoksin, jolloin se jää pussittamaan. Kappaleet ommellaan toisiinsa tilkkupinnaksi. Vuoritilkkuun leikataan pieni reikä, josta pussi täytetään vanulla ja täyttöaukko suljetaan käsin pienin pistoin. Lopuksi koko työ vuoritetaan uudestaan.


Jatkossa Neulanhaltija esittelee myös joitain punasävyisiä tilkkutäkkejään, kuten kuvassa takana näkyvän kaitaleista koostuvan pallopeiton.


Uusi punasävyinen joulukalenterikin on tekeillä. Harmittavasti Neulanhaltijan ompelukoneen muistikortti on vain nyt huollossa ja työt seisovat jonkin aikaa. 1,5-vuotias kuopuksemme pääsi yksi päivä hieman ompelemaan äidiltä salaa ja koneen säädöt olivatkin sitten hurlum hei... No tekevälle sattuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!