tiistai 1. marraskuuta 2011

Varpukimppu ja risuluutaNeulanhaltijalla on tapana kerätä lasten kanssa metsässä retkeillessään mukaansa kaikenlaista askartelumateriaalia. Useana vuonna ystävät ovat saaneet syystervehdyksenä varpukimppuja, jotka on kevyesti koristeltu pikkumarjoin. Eilenkin tälläinen kimppu syntyi kylässä olleiden lasten käsissä kotiinviemisiksi. Kyllä äiti ja isi varmasti ilahtuivat!Varpukimppu on pitkäikäinen kodin kaunistus. Varpujen koristeluun tarvitaan kuumaliimapistooli patruunoineen sekä pieniä huopapalloja, puuhelmiä tai vaikkapa virkattuja pikkuhelmiä.Metsän aarteita


Myös risuluudat ovat Neulanhaltijan mielestä mitä parhaimpia tuliaisia. Tämä  Neulanhaltijan isältään saama risuluuta on meillä päivittäisessä käytössä. Se on paitsi esteettisesti viehättävä, se putsaa myös kaikki hankalat pihalaattojen välit kaikista harjoista parhaiten. Myös käsinvuollun varren tuntu on kädessä lähes terapeuttinen,


3 kommenttia:

 1. Luuta on ihan ykkönen, ja tuo terapeuttisuus on ihan totta. Lämmin luonnonmateriaali kaikkine orgaanisine yksityiskohtineen, kestävänä ja esteettisenä peittoaa muovit ja muut mennen tullen!

  VastaaPoista
 2. Hei! Voisitko kertoa, miten askartelet lasten kanssa - esim. annatko heidän käyttää kuumaliimapyssyä, miten organisoit askarteluhetket yms.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Touhuan lasteni kanssa heidän jaksamisensa mukaan pitkin päivää. Työskentelemme paljon sekä sisällä että ulkona pihapöydällä. Lapsemme ovat hyvin eri-ikäsiä ja myös eritasoisia taidoiltaan, joten yritän ruokkia kunkin osaamisalueita ja oppimishaasteita tasaisesti. Upeinta on se kun lapsen silmät hehkuvat uuden itsetehdyn tuotteen valmistuttua. Tärkein kriteeri valmistuksen kanssa lastenkin kanssa on minulle tuotteen kestävyys ja toimivuus tarkoituksessaan. Ja se että tuote on esteettinen ja laadukas. Kartonki- ja pahviaskareluja käytän vähän, koska niitä työstetään kerhoissa ihan riittämiin. Pahviaskartelut kestävät myös huonosti aikaa, leikeistä puhumattakaan. Ne ovat kuitenkin paikallaan saksiharjoitteita tehdessä!

  Työkaluja annan lasten käyttää ikätasonsa mukaan. Puukkoa käyttävät eskarilaiset ja sitä vanhemmat, mutta aina yksi kerrallaan ja vain aikuisen kanssa. Kuumaliimaa saa käyttää meillä jo 4-vuotiaat, mutta vain aikuisen valvonnassa ja taas yksi kerrallaan. Ompelukoneella ompelua lapset ovat kokeilleet viisi-vuotiaasta. Kun lasta ja lapsen taitoja arvostaa, lapsi oppii oikeat työotteet ja rauhallisen työskentelyn kuin itsestään. Lapsi oppii hyvin pian, että hosumalla ei synny hyvää jälkeä.

  Lapseni eivät ole mielestäni kädentaidoissa milläänlailla taitavampia kuin ikäisensä vaikka ovatkin eläneet kädentöiden keskellä ikänsä, mutta ilokseni he ovat aika idearikkaita ja osaavat miettiä, että asiat voi tehdä kaupasta ostamisen sijasta itsekin ; )

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!