torstai 22. joulukuuta 2011

Namipaloja naapureilleNeulanhaltijan perheellä on ollut tapana muistaa joulunalla naapureita maistuvalla joulutervehdyksellä. Usein tervehdys on ollut jokin oman puutarhan antimista työstetty hillo, hyytelö tai marmeladi. Tänä vuonna puutarhan sato hupeni omiin suihin ja naapurit saavat par´aikaa pikkutontuilta tervehdyksenä rakkaudella valmistettuja konvehteja.


Itse valmistetut konvehdit ovat helpohkoja valmistaa ja maistuvat paljon täytetäilemmiltä kuin perinteiset joulurasiasuklaat. Itse valmistetut konvehdit ovat myös visuaalisesti erittäin kauniita ja niitä maistellessa voi parhaimmillaan kokea palan taivaallista joulua.


Joulukonvehdit Neulanhaltija pakkaa tänäjouluna pieniin vanhan kellastuneen kirjan sivuista taitelluihin paperipusseihin. Paperipussien taitteluohjekin piti tulla tänne päivitykseen ennen joulua, mutta aika vain vilahti jonnekin ja teidät, armaat lukijat, opastan paperipusien taittelun saloihin vasta joulunjälkeen. Mutta jos joku innostuu konvehtien valmistamisesta, eikä paperipussin taittelu ole hanskassa, niin sellofaanikin on käsintehdyille konvehdeille erittäin kaunis kääre.Lapset työstivät pussien koristeiksi tuikkukippokukkia.
Neulanhaltijan suussasulavat Rommi-rusinakonvehdit


Konvehdin sisusmassa


200 g pehmeää leivontamargariinia
2 dl tomusokeria
6 rkl tummaa kakaojauhetta
2 dl rusinoita
4 tl rommiesanssia
2,5 dl kaurahiutaleita

Kuorrutus


300 g laadukasta suklaata

Valmistus

Kaikki aineet sekoitetaan puhtain käsin vaivaamalla tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta käsin palloja, halkaisijaltaan n.1,5 cm.

Sulata kuorrutussuklaa vesihauteessa kattilassa. Pyörittele sulaneessa suklaassa kukin massasta muovaamasi pallo yksitellen pitkien lusikoiden esim glögilusikoiden avulla. Nosta suklaalla päällystetyt konvehdit kuivumaan ja kovettumaan leivinpaperin päälle.

Säilytä rommi-rusinakonvehteja viileässä. Nauti rauhassa hiljaisuuteen, hyvään kirjaan tai rentouttavaan musiikkiin syventyneenä.Makoisaa joulunaikaa kaikille herkkusuille!


******

Paperipussien taittelun ohjeet löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä Neulanhaltija jaksaa väkertää vaikka mitä!!!! Olisimpa naapurisi!

    VastaaPoista
  2. Neulanhaltija jaksaa väkertää lasten kanssa kaikkea, mutta joulusiivous.... Hmmmm... No, tunnustetaan, meillä tehdään jouluksikin ihan perusviikkosiivous ilman suurempia panikointeja ja stressiä. Neulanhaltijan mielestä joulu on rauhan ja hiljentymisen juhla, ei mikään uuvuttava suursiivoushässäkkä.

    ... Ja ei meidän naapurikaan ole niin kiva varmaan olla. Pihalla lojuu aina harmoniaa särkemässä erinäisiä pihaleluja ja mailoja siellä & täällä ja lapset riekkuvat niin, että naapurit huokailevat varmaan väsyneenä, että huh tota "kiljusen herrasväkeä"....

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!