perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kevätkukkia ja designiaViimepäivinä meillä on vaihdettu kukat uusiin multiin. Helppohoitoiset vanhanajan viherkasvit kuten anopinkielet, vanhatpojat ja tämä isoposliinikukka ovat Neulanhaltijan kodin sydämiä. Tämä kaunis Henga -amppeli lähti mukaan Tampereen kädentaitomessuilta.

Tässä tannoin blogin lukija pyysi kuvia Neulanhaltijan kodista. No, koska kotimme sisustusratkaisut eivät ole mikään ylpeilyn aiheeni, otin kuvia esineistä, jotka ovat minulle tärkeitä ja jotka pakkaisin mukaan jos joskus muutaisimme siihen unelmien villaamme, jossa olisi tilaa niille väljästi sisutetuille sisustuslehti-look-like-huoneille ;) Monet näistä alla esitellyistä tuotteista on ihan pulkkitavaraa eikä niillä ole mitään tekemistä Neulanhaltijan käsitöiden kanssa, mutta sanotaan niin, että olemassaolollaan ne täydentävät käsitöitäni. Kuvissa kotimme vaikuttaa niin ihanan seesteiseltä, mutta arvaatkaa vain millainen lasten aikaan saama kotileikkikaaos jäi kuvarajauksien ulkopuolelle ; )


Olen pitänyt aina kovasti keltaisesta. Narsissit ja tulpaanit ovatkin lempikukkiani. Ne synnyttävät minut ja luonnon uudelleen pitkän talvilevon jälkeen. Kuvassa esiintyvä Sagaformin yrttiruuku on muotoilultaan minusta onnistunut. Niissä meillä kasvat niin yrtit kuin sipulikukatkin. Kuvan puiset tuolit on hankittu vanhantavaran kaupasta Oulusta.


Äsköisten puutuolien takana on lapsuuden kotimme naapurin sarjakuvataiteilija Jenni Ropen teokset, jotka Jenni maalasi tilauksesta Kuopion muotoiluakatemian opinnäytetyötäni varten. Seinillä meillä on paljon sekä Galleria Satu Itäpään tekstiilejä, että lasten omia maalauksia. Sijoittaisin enemmän kuva- ja tekstiilitaiteeseen, jos siihen olisi varaa.


Lasten kengät ovat yksi heikkouksistani. Nämä ihanat saappaat löysin mummolan aitasta. Ne ovat  joidenkin sukulaislasten ohella kiertäneet kaikkien meidän lasten jalat. Nyt näytin niille eilen saksia ja istutin niihin kevättä.Saappaiden vieressä seisovan Doctor Designin Illu -tunnelmavalaisimen  sain muutama vuosi joululahjaksi mieheltäni. Valaisimessa on kuva kodistamme sen lähiympäristöstä rakennusvuonna 1971. Valaisimen heijastama valo on erittäin aistillinen.Näissä päällisissä tämä Neulanhaltijan äidiltään perimät 60-luvun tuolit  ovat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta fiksaamisella ne saavat vielä elinaikaa reilusti toiset 50 vuotta. Näitä tuoleja meiltä löytyy neljä kappaletta. Niissä on todella ergonomista istua ja siroudessaan ne peittoavat nykytuolit mennen tullen. Tuolien uusiverhoiluprojekti päivittyy tänne ehkäpä kesällä... Kuvassa takana käytettynä ostettu Verner Pantonin Panto Beam -valaisin.Tässä vielä lähikuva Illu -valaisimesta. Valaisimet ovat myös kenkien, kellojen ja suomalaisten värillisten lasimaljakoiden ohella yksi heikkouteni. Valaisimia ja muita heikkouksiani näkyy varmaan tulevasuudessakin näissä päivityksissä, kun vain muistan näyttää niille kameraa ; ).Ilman kirjoja ja mielikuvitusta olo olisi tukala. Neulanhaltijan kotoa kirjoja löytyy useita kymmeniä metrejä, historiaa, taidetta, sisustusta, satuja, runoja, kasvatusoppaita ja tietysti käsityö- ja designkirjallisuutta. Nytkin kun luovuusvire antaa odotuttaa itseään, on mitä parhainta lepoa ottaa hyvä kirja käteen ja käpertyä lasten ja pähkinöiden kanssa vilttien alle sohvalle lukemaan.

Neulanhaltijan käsitöitä näissä päivityksissä ei juurikaan näkynyt, sillä ne olivat käytössä tuolla kuvista pois rajatulla kotileikkialueella ; )

Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita! Persoonallisista ja oman näköisistä tavaroista se koti syntyy.
  Näin kasveja rakastavana ihmisenä, katse kiinnittyi tuohon ihanaan amppeliin. Kauniita amppeliratkaisuja on todella vähän. Niitä vanhoja lanka- ja simpukka-amppeleita on vieläkin eniten tarjolla.
  Heitänkin sulle haasteen: Jos inspiraatio iskee, kehittelisitkö jonkun hauskan amppeli-idean? Materiaalina vois olla ihan mitä ikinä keksit.

  Kengät olivat myös aivan ihania. Ja kevät joka on jo ihan ovella.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos haasteesta, Rissu! Se oli juuri sitä mitä kaipasin, jotain erilaista, mutta kotoista ja tarpeellistakin. Mielessä alkoi heti risteilemään useita neulalla ja langalla työstettäviä kukka-amppeleita. Pitäneekin ottaa ideoista tässä kevään mittaan muutama koetyöstöön ja koekäyttöön.

   Viime vuonna Kirkon Tasaus -kampanja ja Globe Hope julistivat tuunauskilpailun Nepalilaisten kastittomien ja vammaisten lasten auttamiseksi. Kilpailutöiden idea oli suunnitella tuunattu kierrätystuote, jota kirkon ompeluseurat voisivat työstää myyjäisiinsä. Kilpailun voitti juuri kankaasta työstetty "erilainen" kolmikerrosamppeli. Itsekin osallistuin kilpailuun, mutta voittajatyö ei ollut minun, vaan jonkun (?) miehen suunnittelema. En enää löytänyt netistä kuvia voittajatyöstä, että olisin voinut linkittää sen tänne, harmi!

   Poista
  2. Kiva kun innostuit asiasta!
   Odotan mielenkiinnolla mitä keksit..

   Poista
 2. Mielenkiitoista todellakin! Hauska seurata mitä keksitte! Sain blogiini tunnustuksen ja annoin sen sinulle eteenpäin! On ollut niin mukava seurata blogejasi ja töitäsi :) Tämän päivityksen jälkeen oon miettinyt, että mihin kaikkialle voisikaan kukkia kesällä istuttaa. ja tuo Henga-amppeli painui mieleen, on kyllä hieno ja erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta! Ja kiva, että olen antanut sinunkin ideavakkaan täytettä!

   Poista
  2. Niin ja onnea itsellesikin tunnustuksesta!!!!!

   Poista
 3. Hei, pakko lisätä tänne, että ilokseni huomasin muutama päivä sitten isoposliinikukassamme kaksi nuppuruusuketta. Ihanaa!!!!!! En ole koskaan ennen saanut nauttia sen kukista! Mullan vaihto palkittiin ; ).

  VastaaPoista
 4. Päädyin blogiisi googlaamalla Hengan. Pakko siis kysäistä, että oletko tänä vuonna ostanut tuon amppelin ja löysitkö sen käytettynä vai uutena messuilta? Olen koittanut etsiä kaikkialta, ja kyselin valmistajalta muistaakseni viime syksynä asiasta, niin ovat kuulemma lopettaneet sen tekemisen jo jokin aika sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Hengan muutama vuosi sitten kädentaitomessuilta Tampereelta uutena suoraan valmistajalta. Ja olen nähnyt niitä myös Finnish design shopissa Helsingissä. Voi pahus, jos niitä ei enää saa, koska olin itsekin ajatellut hankkia niitä pari lisää.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!