tiistai 21. elokuuta 2012

Neulanhaltija -blogi 1 vuotta!


Elokuun 21.päivä vuosi sitten aloin haparoivin sormin kirjoittaa Neulanhaltija-blogiani. Kuvat ja tarinat niiden alla olivat pieniä - vähän ujojakin, mutta halu jakaa kädentaitojen ilosanomaa oli suuri.  Vuoden varrella blogi on kuvien ja tekstien rinnalla kasvanut taapero-ikään. Peruskäsityöohjeet ja -ideat ovat saneet rinnalleen kuvausta ja kuvia elämäntavastamme. Tilkkutyö-postaukset keräävät eniten lukijoita ja tilkkutyö -hakusanalla blogini löytää yhä useampi lukija. Tilkkutöitä on tulossa jatkossakin, sillä monta mappia ja peittoa odottaa vielä esittelyä. Mutta muitakin tekniikoita esitellään oman kiinnostukseni ja lasteni kiinnostuksien mukaan. Olen liian levoton tarttumaan vain yhteen tekniikkaan. Välillä tuntuu, että postailtavaa olisi niin paljon, että ihan nolottaa. En haluaisi näännyttää lukijoita monien postausteni tulvaan.

Ensimmäiseen bloggarivuoteeni mahtuu monelaisia tuntemuksia aina riemusta jalat altavieviin pettymyksiin. Paristi olen ollut lopettaakin jo koko bloggailun, mutta muutaman päivän mietinnän jälkeen sormet ovat taas löytäneet kameran liipasimelle ja näppäimistölle. Suurimmat ilon aiheeni ovat olleet postausteni lukijaklikkausten tasainen kasvu, pikkuhiljaa kasvava lukijakunta ja kommenttikentän vuorovaikutukselliset ja kannustavat kommentit teiltä rohkelta lukijoilta. Näiden kääntöpuolissa olen myös kohdannut pettymyksen tunteeni: Miksi postaukseni eivät herätä joinain ajanjaksoina yhdellekään lukijalle kommentin arvoisia ajatuksia... Kirjoitanko ihan turhista asioista... Teenkö tätä aivan turhaan... Olenko liian itsekäs ja omaan napaantuijottaja, vaikka postausten lähtökohtananihan oli antaa ei ottaa...Odotanko vuorovaikutukselta liikoja?

Nyt olen lopettanut omaan napaan tuijotamisen ja kommenttien odottamisen. Kirjoitan vain, vaikka omista ja lainalapsista koostuvan viisipäisen lapsikatraani vuoksi. Rakkaudestani ja ylpeydestäni heitä kohtaan. Kuinka elämä kulki silloin kun he olivat pieniä, mitä käsitöitä yhdessä puuhailimme, kuinka taitavia pikku-käsityöntekijöitä he olivat, millainen oli minun perintöni heille ja miten kotimme tuotteita valmistettiin. Kukin lukija poimikoon teksteistäni niitä helmiä, joita sattuvat tarpeisiinsa löytämään.

Koko vuoden minun on myös pitänyt esitellä teille lukijoille niitä käsityökirjoja, joita minä tykkään lukea tai vain katsella fiilistellen. Esittelyn arvoisia olisivat myös ne ahkerien ja idearikkaiden käsityöihmisten blogit, joita olen teidän lukijoiden ja kommentoijien avulla löytänyt. Nyt toisen blogivuoden kunniaksi pyhitänkin yhden päivityksen kuukaudessa kuukauden käsityökirjan ja kuukauden käsityöblogin esittelylle.

Mutta nyt viinimarjapensaat odottavat poimijaa ja pihanurmikin komeilee omenapudokkaissaan. Pitänee siis viettää seuraavat päivät puutarha- ja säilöntähommissa. Seuraavissa postauksissani siirrymme tilkkutyömaailmaan.

Toivon teille kaikille mukavia hetkiä kanssani seuraavan blogivuoden ajan ja helmiä silloin tällöin löydettäviksi ; ) !!!


Ylimmän kuvan tilkkupeitto on tekemäni. Se on koottu tasakylkisistä pikakolmioista. Ohjeistusta pikatekniikkaan on tulossa tänne parin viikon sisällä. Omenakorin olen punonut pajusta ja ruskea käsin neulottu neuletakkini on mummoni peruja. Punontaa ja neulontaakin on tulossa blogiin esiteltäviksi tässä syksyn mittaan. Kuvan 1970 -luvulla neulottu neuletakki on nyt kolmannella omistajallaan eli minulla. Se on yksi rakkaimmista ja eniten käyttämistäni vaatteista.

Ensimmäisen blogivuoden saldo lukuina:

224       Postausta
36         Kirjautunutta lukijaa
33         Facebook-tykkääjää
28 286  Lukuklikkausta
240       Kommenttia lukijoilta

12 kommenttia:

 1. Onnittelut yksivuotiaalle! Perästä tullaan...

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan!
  On ihanaa kun on antelijaita ihmisia, jotka haluavat jakaa käsityön ilosanomaa!

  VastaaPoista
 3. ... Ja ed onnittelut tulivat siis Töölön Tilkkupajasta

  Ps sulla on tämä hankala robottitunnistin päällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osaat neuvoa kuinka robottitunnistus saadaan pois, niin informoi, pliis!

   Poista
  2. Robottitunnistus on inhottava, kun niistä kuvista ei meinaa aina saada selvää. Mutta jos sitä ei olisi, niin kaikenmaailman sekalaisia roskaviestejä tulisi...

   Poista
 4. Onnea yksivuotiaalle! Ja onnea tulevalle vuodelle. Sekä kirjoittamisen iloa.

  Lukijoiden kommentoimattomuudesta ei kannata itseensä ottaa. Itse olen blogisi löytänyt Uuden Lahden jutusta millon lie. Viikottain käyn katselemassa mahtavia tuotoksiasi. Mutta tämä on varmaan ensimmäinen kommenttini. Itsekin bloggarina kaipaisin kommentteja... Mutta on blogin aihe melkein mikä tahansa, niin kommentteja tulee aika vähän. Ainakin minun seuraamissani. Se on iso harmi, mutta minkäs sille tekee... Itse seuraan kävijämääriä. Ja ilahdun jokaisesta käviäjästä.

  VastaaPoista
 5. Onnea 1-vuotiaalle blogille. Säännöllisesti täällä käyn lukemassa aikaansaannoksistasi, kaikki lasten juhlajutut on olleet ihania, täynnä hienoja ideoita. Ei vaan ehdi kommentoida, kun salaa töissä tulee näitä blogeja käytyä kurkkimassa. Oli ihanaa nähdä kuvia mökiltä, tulihan tuolla lapsena jonkin verran oltua. Jos liikutte Mäntsälässä päin, piipahtakaa kahvilla.
  Terv. Meri (-serkku)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis kaikille 1-v synttärionnittelijoille niin täällä blogissa kuin Neulanhaltijan facebook-sivuillakin!

  Ja uusille lukijoille ja FB tykkääjille lämpimästi tervetuloa seuraamme!


  VastaaPoista
 7. Hei.
  Myöhäiset onnittelut blogillesi. Löysin sen nyt vasta tänään ja ihanaa olisi saada ohjeita tillkutyötavoista. Olen niitä tehnyt muutaman vuoden, mutta paljon on vielä oppimatta. Tykkään käsitöistä ne täyttävät päiväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogini ja tervetuloa sen lukijaksi! Tilkkutöitä on tiedossa nyt enemmänkin, sillä tilkkiprojekteja on työn alla minulla nyt poikkeuksellisesti useampikin.

   Poista
 8. Myöhäiset onnittelut yksi vuotiaalle blogille, olen liittynyt lukijaksi ja kiva, että jollakin on halua ja aikaa laittaa ohjeita tekniikoista blogiin!
  Käsitöitä olen tehnyt kauan, mutta aina sitä löytää toisten blogeista uutta ja mielenkiintoista, siksihän tämä onkin niin kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi!!! On kivaa, että minulle tuntemattomat käsityöharrastajat ovat löytäneet blogini. toivottavsti pystyn antamaan teille paljon virikkeitä tällä bloggarin taipaleellani.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!