perjantai 24. elokuuta 2012

Syyskekkerit




Vaikka lupasin postata seuraavaksi tilkkutyöjuttuja, rikon nyt lupaukseni. Meillä oli nimitttäin tänään lasten kanssa syyskekkerit, joihin lapset tekivät niin hienon kakun ja niin maukkaita keksejä, että pakkohan ne on tänne heti postata! Tilkkutöitä on sitten tulossa sunnuntain postaukseen...







Meillä on viimepäivinä niputettu leikkimisen ja kerhoilun ohella yrttejä, valmistettu tallimestarin kiisseleitä, marjapirtelöitä ja omenaherkkuja. Sormet ovat sokerissa ja suu messingillä. Hilloja ei olla vielä päästy keittelemään, mutta pien sekin aika on käsillä, omenapudokkaita alkaa olla jo sen verran paljon.


Meidän perheeseen osuu kahdet juhlat aina tähän elokuun loppuun. Minulle tulee vuosia ja nuorimmaisen nimi on juhlan arvoinen. Ja tämä aurinkoinen syksy sateiden ja kolean kesän jälkeen, sitä minä haluan erityisesti juhlia!

Kutsuimme juhliin hoitolasteni vanhemmat ja  lapset tietysti halusivat auttaa juhlajärjestelyissä. Jauhot pöilisivät kuin myllyssä ikään, kun lapset valmistivat pikkuleipiä ja omenakakun upeine marsipaanikoristeineen.


Leivinalustana käytämme perinteisesti mummoni vanhaa leivinlautaa, jolla on leivottu eräätkin ruiskakut ja vehnäset vuosikymmenten ajan.


Näin upea kakku syntyi lasten käsissä... No, okei autoin minä kyllä vähän, mutta koristeet on lasten ihan omaa designia!


Passasi sitä sitten meidän herkutella syysauringon helliessä poskenpäitä.























Ihanaa syksyä kaikille lukijoille! Niin ja rentouttavaa viikonloppua!!!

6 kommenttia:

  1. Synttäri- ja nimpparionnea sinne, ja paljon kiitoksia kuvamuistoista, jotka tipahtivat postiluukusta tänään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla onkin nyt hirmuinen nippu kevät- ja kesäkuvia tossa odottamassa liimausta. Meillä on jokaisella lapsella omat albumit ja sitten vielä perheen yhteinen + kaikille omat lapsuusmuistokirjat. Siinä sitten vierähtääkin päiväuniaika jos toinenkin kun niitä päivittelee. Mutta kuvamuistot vaan on niin ihania, että muutaman päivän liimausurakka ei tunnu missään.

      Poista
  2. Kivat kekkerit ja herkullisia antimia.
    Palaan vielä aikaisempaan postaukseesi: Minulla ei ole blogissani robottitunnistusta enkä ole saanut yhtään roskapostikommenttia. Sen saa halutessaan pois päältä valtisemalla Asetukset > Tekstit ja kommentit > Näytä sanavahvistus > EI
    Kommentoin vielä kommentointikeskusteluakin. Olen huomannut, että vastavuoroisuus näyttää toimivan täällä blogistaniassakin. Niitä blogeja on kiva käydä kommentoimassa, joiden kirjoittajilta saa vastavuoroisesti kommentteja omaan blogiinsa.
    Mukavia syyspäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon ohjeistuksista Tiinatei! Ja auringon suukkoja syksyyn!

      Poista
  3. Onnea sylin täydeltä molemmille juhlijoille! Kakku näytti namilta! Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Rakastan kaikkia juhlia ja herkkuja vielä enemmän!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!