sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Herkkuja talvenvaralleNyt on mitä parhain säilöntäaika. Omppuja tippuu puusta kymmennittäin päivän aikana ja korit puiden alla täyttyvät täyttymistään. On pakko ottaa itseään niskasta ja tarttua kuorimaveitseen, kattilaan ja sokeripussiin, vaikka flunssa meinaa ottaa selätysvoiton. Ei noiden vitamiinien saa antaa mädäntyäkään koreihinsa.

Pari päivää sitten tyhjensin kaikki korit naapureille & omenoita halunneille ystäville ja tässä tilassa taas ollaan....


Ja loppua omppusadolle ei ole näköpiirissä.... Mutta en valita. Tästähän olen aina haaveillut. Saan tehdä omppu-kaurapaistosta vaikka joka päivä, kokeilla erilaisten hillojen makuvivahteita: pähkinä-omena-lesehilloa, joka narskuu ihanasti hampaissa, rommi-omppuja. jotka maistuvat täydellisiltä kermavaahtopilven alla, kirpakkaa greippi-omppumarmeladia, joka vie kielen mennessään paahtoleivän päällä....
Tällä erää meillä työstettiin lastenherkkua omena-appelsiini-kanelihilloa talvipannarin seuralaiseksi ja minun suosikkiani greippi-omenamarmeladia.


Varsinaisen hillon lisäksi tärkeä osa hilllotalkoitani on hillopurkkien koristelu. Tänä vuonna teemana oli kierrätyspaperi. Omena-appelsiini-kaneli-hillopurkit saivat koristuksekseen vanhasta kellastuneesta kirjasta laikatun hatun (se sama kirja kuin tuolla sivupalkin "origameja ja banaanikakkua" -postauksessa), niintä ja kanelitankoa.Greippi-omena-marmeladipurkit saivat koristeekseen Hesarin sarjakuvia, sää- ja tv-ohjelmatiedotteita sekä paperinarua.
Ja pisteenä I:n päälle ajattelin vielä värkätä sanomalehdestä kierrätyspunonankurssilla oppimiani koreja purkkien lahjakoteloiksi. Joulukin on tuolla jossain jo tulossa ja näitä hillokkeita olisi kiva antaa lahjoiksi.
Minun askarrellessani lapset  keräsivät kuivatukseen viimeiset avomaanyrtit ja leipoivat syksyn viimeisistä yrteistä ihastuttavia yrttilesesämpylöitä.
Kyllä äidin pitäsi jo parantua kun näin hyvänä pidetään...Kuvan liinan löysin Holman Kirppikseltä kahdella eurolla. Se aivan kuin huusi päästä mukaani meidän huusholliin....


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Yritetään pysyä terveinä!

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä hilloja ja sämpylöitä, kauniita kuvia syksyn tunnelmasta ja purkin kannet tosi kauniita ja hyvä kierrätysidea noille vanhoille lehdille yms papareille.

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut energinen flunssasta välittämättä. Ihanat herkutja kauniit pakkaukset. Kokeilenkin tuota sanomalehtikori ideaa.

  VastaaPoista
 3. Voi mitä ihanuuksia täältä löytyy:)
  Vesi herahti kielelle ja silmälle iloa!

  VastaaPoista
 4. Säilöminen kannattaa aina eikä ole turhia lisäaineita hilloissa. Ihania purkkeja ja upeita koreja ja kierrätystä.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!