maanantai 15. lokakuuta 2012

Havunneulasista siivousharjaksi


Meidän pihalla kasvaa mänty poikineen. Yksi mänty on kuitenkin aika rasittava, se nimittäin tiputtaa suurimman osan neulasistaan aina talveksi. Neulasia onkin sitten puolipihaa täynnä. Nyt otin härkää sarvista ja keräsin neulasia lasten kanssa talteen. Onhan tästä puuparasta pakko jotain hyötyäkin olla kun kaupunki ei kerran sitä kaatamaankaan suostunut. Ehkä neulassadon voisi kääntää iloksi ja hyödyksi...?


Nämä havunneulaset ovat huikean pitkiä n. 12 cm. Ja yhdessä neulasesryppäässä on 5 neulasta.


Keksittiin lasten kanssa, että näistähän saa hyviä sienien putsausharjoja, Mailegien & Barbien siivousharjoja, pääsiäs- tai halloweenitrullien luutia, lumiukon luutia jne. Että eikun askastelemaan... Haluaako joku ostaa nippuja? Lapset keräisivät varmasti mielellään taskurahan puitteissa neulasia myyntiinkin ; )


Ensin nippu havunneulasia sidotaan kumilenkillä oksanpätkän ympärille. Sitten työnnetään ohut pajun vuosikasvu kumilenkin väliin....


...Sitten kieputetaan pajunvitsa tiukasti kumilenkin peitteeksi havunneulasten ja harjanvarren ympärille...


Lopuksi työnnetään pajunoksan latvapää äsken pyöritellyn pajukranssin alle ja kiristetään kranssi pajun latva- ja tyvipäistä tiukaksi.


Meillä luudat pääsivät heti Mailegien käyttöön.


Samoin parivuotta sitten ompelemani Tilda-hiirulaiset saivat omat siivousharjansa.  Kyllä nyt pikkuystäviemme pikkukodit pysyvät puhtaina.

Löysin muuten tuon toisen ompelemani Tilda-hiirulaisen kirpparilta viimeviikolla, että nyt meillä on näitä samanlaisia hiirulaisia kaksi. Oli vähän orpo olo kun 2,5-vuotiaan tyttäremme kastejuhliin kaikille vieraille ompelemani pikkuhiirulainen nojasi orpona Lahden Lanttilan kirpparipöydällä muutaman euron hintalappu masussaan. No, pääsi nyt takaisin ompelijansa huomaan ja tyttären & hänen ystäviensä suloisiin leikkeihin. Ymmärrän kyllä, että eihän kaikki ihmiset voi säilytellä kaiken maailman hiirulaisia nurkissaan vuositolkulla... Samalla kirppisreisulla löytyi myös tuo hiirulaisten takana oleva puinen valkoinen vaatekaappi muutamalla eurolla. Ihana ja niin täydellinen meidän leikkeihimme!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille blogini lukijoille!

Ainiin, meidän 8 ja 5 v. -pojat aloittivat oman bloginsa täällä blogspotissa Neulanhaltija - käyttäjätunnuksen alla. Blogissaan pojat esittelevät Lego- ja Playmobil- settejään. Ja niitähän syntyy päivittäin -toinen toistaan upeampia. Kumpa vain ehtisi niitä postailla. Poikien blogi löytyy os: http://www.settipaja.blogspot.fi/ . Käykää pikkumiestenne kanssa kurkkaamassa meidän miesten maailmaa ; ).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!