tiistai 26. maaliskuuta 2013

Metsäretkellä


Kävimme tänään lasten kanssa metsäretkellä Merrasjarvellä. Päivä helli korealla säällä. Metsästä löytyi jos jonkinmoista pientä ja suurta ihmeteltävää ja kotiinkin tuotavaa.Omistaisimpa kairan ja pilkkiongen, niin olisin kalastanut samalla lasten kanssa päiväruoan. No, koululaisemme hoitaa onneksi sen homman huomenna kun lähtee luokkansa kanssa pilkille.

(Kuvan ovikranssi on ostettu 7 vuotta sitten Tiimarin varastomyymälästä. Se on työstetty naulaamalla ja liimaamalla koivurisuja toisiinsa. Maitotonkan isäni löysi metsästä metsästysreisullaan ja heinät tonkassa ovat tämän päivän saldoa.)
     


Ei retkeä ilman evästaukoa....

... Eikä ilman kiipeily tai majaleikkejä... Löydimme metsästä pienen metsätontun majan, jonka joku näppärä oli sinne rakentanut.Ja ainahan reisuulta pitää joku pieni muisto saada. Tälläkertaa katkenneesta risusta löytyi upea pieni tuulenpesä kotimaljakkoon laitettavaksi. (Kuvan maljakko on sisareni käsialaa.)

Heiniä kerättiin koko joukolla iso satsi kotipihalle koristeiksi. Mukava reissu, jonka jälkeen nenänpäät olivat vielä entistä enemmän pisamien peitossa. (Taustalla nököttävä puukehys on pitkäsiimakehys, jonka sain perintonä vanhalta sukulaismieheltä.)


Vihreää näkyy jo ... ainakin lämpöputkien päällä : )


2 kommenttia:

  1. aivan ihania luontoretkikuvia tämä ja edellinen postaus... on ollut taas niin kiire etten ole ehtinyt käymään blogissa, ja taas niin monta ihanaa postausta! KIITOS!
    T. Anu

    VastaaPoista
  2. Metsäretket ovat aina mahtavaa terapiaa. Jos saisin valita viettäisin lasten kanssa päivät vuoroin metsässä, vuoroin kirjastossa.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!