keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pikkuiset viherpeukalotKevään vihreys valtaa näin pääsiäisen alla mielen ihan väistämättä. On ihan pakko kylvää jo muutamia pikkusiemeniä multaan ja iloita kasvun ihmeestä.Lasten kanssa työstettiin pikkupuutarhat maitotölkeihin.

Multaan pikkukätöset istuttivat vihanneskrassin ja persiljan siemeniä.Oman pikkupuutarhan hoitaminen on lapsille todella mieluista puuhaa. Puutarhan hoito opettaa kärsivällisyyttä sekä huolenpitoa ja uskoa elämän hallintaan: Minä osaan kasvattaa ruokaa ihan itse koko perheelle.

Ja mikä ilo syntyikään kun pääsimme tänään ensimmäistä kertaa maistamaan oman puutarhan antimia. Persiljan kasvua saamme vielä tovin odottaa, mutta lasten kanssa on mukavaa, kun satoa saa maistella jo pikaisestikin. Suosittelenkin välillä pääsiäisruohon sijasta kasvattamaan jotain ihan omaan suuhunkin naposteltavaa vihreää. Kaikenmoiset yritit ovat ainakin meidän lasten suosiossa.

Kevään vehreyttä jokaisen lukijan päivään!

5 kommenttia:

 1. teillä onkin ihanat ja makoisat pääsiäisruohot;)tuo lammasperhe on todella viehättävä, itsekkin kerään lampaita somisteeksi villakoreihini.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Eipä krassi edes tullut mieleen, vaan laitoimme IP-lasten kanssa hernettä pääsiäiseksi. Riittävän ajoissa laitoimme ja kovasti jo olemme syöneet satoa.. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea, tuo rairuohon korvaaminen jollakin syötävällä. Toinen niksi, jolla saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla, on laittaa kasvamaan pääsiäisruohoksi joitakin sellaisia siemeniä, joille idätyskoe pitäisi tehdä joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 4. Kauniisti olitte päälystäneet maitotölkit! Hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommentoijille! Ja oikein mukavaa pääsiäisen odotusta joka iikalle!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!