sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kuin Olgan kotonaEn meinaa ehtiä koneelle enää lainkaan. Jotenkin tämä perusarki vie niin paljon aikaa nykyään. Kevään ihastuttavassa valossa ikkunamme loistavat järkyttävän likaisina tahmatassujen jäljistä ja puutarhan pikkusilmut vetävät puoleensa tuon tuostakin tarkistamaan, että onko kevät todellakin jo täällä. Ja se pyykkivuori.... Lapset pyörähtävät pihalla ja pian jokaikinen vaatekappale on mudan peitossa eteisen mattoja myöten.


Olen seurannut lasten kanssa Liviltä Olgan kotona -sarjaa. Sarjassa kaikki on niin ihanan kotoista ja kaunista. Juuri sellaista mistä minä nuorena neitosena haaveilin: Oma ruutuikkunainen talo maalla, osittainen omavaraisuus, paljon lapsia ja ei niin tiptop-koti.Olgan ohjelman kautta olen tutustunut spelttiin ja intiaanisokeriin. Perjantaina leivoimme kirjastoretkellämme löytyneestä Emäntänä Olga (Olga Temonen) -kirjasta lasten kanssa viikonlopun kunniaksi intiaanipipareita. Hyviä oli ja kaksi pellillistä namipipareita meni hujauksessa. Hoitolasten vanhemmille ehdin säästää onneksi muutaman herkkupiparin tilkkupeiton jämäkankasta ompelemaani pikkupussukaan.Saimme nuppupeittokeräykseemme ihanan lahjoituksen Maria H:lta Raahesta. Hän oli ommellut  seitsemän nuppupeittoa kotonaan ja pyysi saada lähettää ne meidän keräykseemme Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Mitä kaunein kiitos sinulle Maria! Peittosi tulevat varmasti tarpeeseen!
Nuppupeittoja on muutaman ompelijan sormissa syntynyt joulun jälkeen tämän verran. Otan peittoja vastaan mielelläni myös yksittäisiltä kotiompelijoilta. Minuun saa yhteyden sähköpostitse: neulanhaltija@gmail.com. Ja kuten tarkkasilmäisimmät huomaavat, myös eräs ahkera talkoolainen on innostunut neulomaan muutaman nuppupeiton. Joten neulominenkin sopii, jos ompelu ei ole ominta osaamisalaa, mutta jämälankoja olisi yli oman tarpeen.

Minä karkaan taas pihahommiin... jätetään ne ikkunoiden pesut toiseen kertaan... Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!