maanantai 15. huhtikuuta 2013

PuutarhaunelmiaMatalapainetta ja matalalentoa koko viikonloppu. En saanut oikein mitään aikaan. Taidon päiväkin oli ja meni eilen. Mulla oli suuri ajatus opettaa teille lukijoille Taidon-päivän kunniaksi joku uusi käsityötekniikka, mutta ajatukseksi jäi. Väsytti niin vietävästi.


Lauantaina päätimme lähetä äitini, tyttäreni ja siskon tyttäreni kanssa junaretkelle Helsinkiin. Kävimme niin messukeskuksen Kevät puutarha-, Oma Mökki-, OmaKoti- ja Sisusta -messuilla kuin Stockan Hulluilla Päivillä. Kivaa oli, mutta kaksosten ratteiden työntely on kyllä paljon raskaampaa kuin yksösrattaiden. Kaikki tsemppaukset minulta niitä lykkiville äideille, isille ja lastenhoitajille! 

Bongasin Kevät puutarha -messuilta tämän ihanan raakalautapolun. Tälläisen minä tahdon pihallemme! Vastaavan lattian teki muuten sisustusarkkitehti Marko Paananen viime ohjelmassaan harmaan erisävyissä vierashuoneen lattiaan. Kiva, näyttävä idea mielestäni!
Messuilla oli jos jonkinlaista kukkaa, sipulia, puutarha kalustetta, pihakiveä ja herkkuja. Lapsista nämä mansikat olivat pitkän talven jälkeen ihastuttavia.


Omaan pihaamme ostettiin lisää Pioneja, Liljoja ja rucolasalaatin siemeniä. Osa sipuleista ja juurista oli niin kauniita, että olisin voinut ostaa niitä ihan vaasiin karun kauneutensa tähden. Nyt pidin kuitenkin lompsan tiukasti kiinni, sillä taloamme odottaa mittava remonttirupeama tässä tämän vuoden aikana ja kaikki säästetyt eurot ovat siihen tarpeen.Istutimme Pikku- L:n kanssa juurakot, sipulit ja siemenet matalaan multaan ruukkuihin, koska maahan niitä ei meidän leveysasteilla vielä saa kaivettua. Käytöstä poistettu kylmiömme saa toimia väliaikaisena kasvihuoneenamme.Omalla pihalla saimme perjantaina ihailla ensimmäisiä krookuksen nuppuja. Lauantai aamuna jättikokoinen rusakko pisteli ne suuhunsa kuten useana vuonna aijemminkin. Pah!Kevättöihin on vielä matkaa, mutta kun aika tulee, sitä riittää. Pihakivetyksemmekin on melkoisen vinksallaan tämän talven jäljiltä.

Jotta saan taas voimaa päiviini, aloitin tänään uutta tilkkutäkkiä tyttärelleni. Siitäkin tulee aikalailla karkkivärinen. Jollei tilkkutöitä tehden piristy, niin sitten ei millään. Että eikun kaitaleiden leikkaushommiin, Mars!2 kommenttia:

 1. Ihanaa lumikelloja ja krookuksia!
  Kiva tuo raakalautakäytävä. Tulppaaneja tulvillaan ja mansikoita!
  Kohta on kesä ja aurinkoa, nurmikkoa ja ihanan heleän vihreitä lehtiä!
  Väreistä saa voimaa ja samoin tilkkutöistä!

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkia! Messut ovat varmaan olleet elämys!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!