perjantai 17. toukokuuta 2013

Leppoisia pihapuuhiaEi meinaa taas ehtiä koneelle millään. Ulkona on niin upea olla ja seurata luonnon heräämistä. Tuntuu kuin vihreys kasvaisi ihan silmissä! Olen tallentanut kevätpuuhiamme kameralla. Tässä teillekin katseltaviksi muutamia kevätpuuhakuviamme.


Yrttipenkkimme sai tällä viikolla lasten toimesta kuopsuttelua ja vanhempieni toimesta uudet kaatopaikkakuormasta pongatut tiilireunukset. Kiitos äiti ja isä!

Sen verran hyvin on kevät edennyt, että jo parin viikon ajan olemme saaneet lasten kanssa tuoreet yrtit ruokiimme ja leipiemme päälle. Meillä on tänä kesänä rakunaa, kirveliä, lipstikkaa, hernettä, basilikaa, ruohosipulia ja villinä ympäri pihaamme rehottaa voikukkaa ja ketunleipää. Mintua pitää vielä käydä torilta hakemassa ja istuttaa ruukkuun. Näillä yrteillä pärjää tälläinen peruskotiruoanlaittaja jo pitkälle.

Lapset ja minä pidämme kivistä. Meillä on saunassa kivimuseo. Kivimuseon perusti esikoisemme ja se on kasvanut vuosien varrella saunan ikkunasyvennyksen (aika iso alue) kokoiseksi. Kivimuseosta löytyy kiviä isovanhempien ja tuttavien ulkomaanmatkoilta ja omilta retkiltämme täältä koti Suomesta. (Meillä kun ei ole ollut vielä ylimääräistä rahaa omiin ulkomaanmatkoihin, vaikka on kuinka säästetty.)

Tällä viikolla me kerättiin kiviä lähimaastosta ja askareltiin pestyistä kivistä Erikeeper-liiman kanssa  paperipainoja ja koriste-esineitä. Tässä pikku-taiteilijat luonnostelemassa pihakukkiamme.


Lasten peuhatessa trampalla, piirrellessä kukkia ja muita pihan ihmeitä, minä korjasin yhden räsymatoistamme kesäkäyttöön. Näin kesän kynnyksellä on ihan pakko kantaa nukkamatot pois ja laittaa lattioille ihanat supisuomalaiset perinteiset räsyistä kudotut matot.


Rentouttavaa viikonloppua kaikille lukijoille!!! Minä yritän ehtiä aloitella viikonloppuna blogini lukija-arvonnan palkintojen valmistamista. Ulkona ommellen tietysti : ). Tämän viikon opelukoneeni onkin saanut levätä ja muutkin käsityötarvikkeet ovat olleet kaapissa omassa rauhassaan. Mutta uuden silitysraudan testasin pyykkivuoren kanssa. Rauta oli tosi hyvä, ah!

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Ihana kesätunnelma. Niin suomalaista perinnettä, että ihan hymy tulee.

    VastaaPoista
  2. Näin kesänkorvalla olo onkin usiemmiten todella leppoisa. Olenkin sitä mieltä, että myös kaupunkikodissa voi vallanhyvin vallita rento mökkimäinen olotila. Ovet auki ulos ja huolet pois ; )

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!