torstai 6. kesäkuuta 2013

Laventelipikkuleipiä


Ihania kesälomapäiviä takana. Sain eilen viettää päivän upeiden lahtelaisten käsityöopettajien kanssa Stiina-opettajan kodissa. Ilma oli kuin morsian. Stiinan koti oli kauniine puutarhoineen ja uimarantoineen oli unelmien täyttymys. Ja kolleegallinen seura oli mitä mainioin : ). Kiitos Stiina ja kaikki ihanat ope-naiset!


Tänään meillä leivottiin lasten kanssa laventelipikkuleipiä Maalaisunelma Nro 4/2012 ohjeen mukaan. Olin jo muutama viikko sitten poiminut laventelin kukkia talteen ja maustanut niillä laventelisokeria tulevia herkuttelu- ja leivontahetkiä varten. Muokkasin Maalaisunelman ohjetta sen verran, että käytin sokerin ja laventelinkukkien asemasta laventelisokeria.

Laventelisokeriin tarvitaan n 5 dl sokeria ja 5 laventelin kukkaa. Sokeri ja kukat ravistellaan sekaisin ja annetaan maustua viikon verran. Maistuu ihastuttavalta niin leivonnaisissa kuin teessäkin.

Viikon kuluttua laventelin kukat siivilöidään pois sokerin joukosta ja sokeri on valmista käytettäväksi. Parasta laventelisokeria syntyy kukkapenkissä kasvavista laventeleista, puutarhakauppojen laventeleja ei ole tarkoitettu syötäviksi, koska puutarhaliikkeiden kukkia on lannoitettu.


Huomenna näitä laventelipikkuleipiä tarjoillaan avajaisherkkuina meille taidenäyttelyyn kutsutuille ex-hoitolapsillemme ja naapurin hoitolapsille. Saimme tänään keramiikka-astiamme uunipoltoista. Näitä astioita esitelemme huomisessa taidenäyttelyssämme puutarhassamme. Tervetuloa suloiset keramiikkataiteilijamme juhlistamaan tuotoksiamme! 

Loput laventelimme poimimme kuivumaan saunan lauteille. Tarkoitus on askarrella niistä lasten kanssa liinavaatekaappiimme tuoksupusseja.

Blogini lukija-arvonta päättyy muuten ensi yönä, joten seuraavassa postauksessa selviääkin ketkä neljä onnellista saavat kotiinsa tai mökilleen uudet pannulaput. Halit kaikille!


5 kommenttia:

 1. Nonnii, nyt tuli käyttöä laventelin kukille, jos ne nyt sattuvat kukkimaan. Sain onneksi talven yli ne säilymään ja odottelen kukintaa innolla.

  VastaaPoista
 2. Huomasin nuo Leinikit pikkuleipien päällä, ne on ikävä kyllä myrkyllisiä, joten kannattaa varoa jatkossa käyttämästä niitä ruuan koristeina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olipa hyvä tieto! En tiennytkään lemmikkien myrkyllisyydestä! Emme onneksi ole niitä syöneet : ). Kaunis kiitos tarkkaavaiselle lukijalle!!!!!!!!!

   Poista
  2. Pitää vissiin opetella lukemaan paremmin. Tarkoitit siis leinikkejä!!! Nyt kun mainitsit asiasta muistankin, että esimerkiksi eläimet jättävät ne palloilla rauhaan. Eli myrkyllisyys oli tiedossa, mutta ei muistissa. Kiitos muistutuksesta!!!! Emme onneksi syöneet niitäkään : )!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!