sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Ruusujen hurmaa Loviisassa


Suomi on täynnä mitä ihastuttavampia kaupunkeja. Eilisen päivän vietimme yhdessä lemppariretkikohteistani:  Loviisassa, Ruusujen Hurmaa / Pitsejä ja Prinsessoja -tapahtumassa siskoni perheen kanssa.


Päivä oli kaunis, vanhat pihapiirit suloisia ja ruusujen tuoksu hurmaava. Pikku-tyttöjen "Aah!" ja "Ooh!" -huokailut olivat kuin musiikkia sielulleni.

Retkellämme saimme nautia mm. upeasta elävästä pianomusiikista ja pirtsakasta tekstiilitaiteesta Riitta Nelimarkan linnassa.


 Näiden upeiden ryijyjen jälkeen tekee taas mieleni kaivaa omatkin kangaspuut esiin : ).


Myös kuningas oli saapunut viikonlopun ajaksi hoviväkensä kanssa Loviisaan. 
1700-luvun markkinoilta ostin mm. makuhermoja hyväilevää kuminanaäkkileipää. Leipä oli viehättävää niin muotoilultaan kuin maultaankin.


Mutta ihanimmista ihanimpia olivat ehdottomattomasti kaikki Loviisalaiset vanhat kodit, joiden puutarhoja pääsimme lasten kanssa nuuskimaan. Kiitos mitä kaunein teille kaikille, jotka olitte avanneet puutarhanne meille kulkijoille! Ja kiitokset myös teille, jotka olitte valmistaneet mitä maukkaimpia leivonnaisia ja juomia meidän maisteltaviksi!

Kunhan meidän oman talomme remontit tulevat valmiiksi, minäkin alan toden teolla panostamaan puutarhaamme. Joten tiedoksi vain kaikille tuleville vierallemme, että multaa, ruusuntaimia ja puutarha-aarteita saa tähänkin taloon vast ´edes tuoda ; ).
Loviisan retkemme huipentui kaikille avoimiin ruusuhäihin, jossa vieraina olivat myös kuningas koko hovinsa kanssa. <3  <3  <3

Seuraava tapahtuma Loviisan vanhoissa taloissa ja puurtarhoissa on Loviisa Wanhat Talot -viikonloppu 24.-25.8.2013. Suosittelen!
15 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, harmi kun tämä tapahtuma meni ohi tietämättömyyttäni, mutta vanhoihin taloihin toivottavasti pääsee kurkkimaan! Kauniita, tunnelmallisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisassa näitä tapahtumia on monesti vuodessa, joten kurkippas loviisa.fi -sivustoja, niin pysyt menossa mukana : ).

   Poista
 2. Aah! Iih! Ooh! huokaillaan myös täällä. Elokuulle tuli kalenteriin merkintä. Kiitos huokutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sain houkuteltuja. Loviisassa on aina niin aistillista : ).

   Poista
 3. Samassa tapahtumassa liikuin lauantaina, yhtä aikaa Villa Aaltosessa. Paljon olivat loviisalaiset vapaaehtoiset saaneet aikaan. Ja paljon on aikaa & rakkautta laitettu pihoihin. Samanlainen fiilis: alan panostaa lisää omaan pihaani. Terveiset Pyhtäältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäikö meidän sekametelisakki näin hyvin mieleen ; )? Minä tilasin heti vanhan pihapenkkimme takaisin mökiltä kotiin, kun bongasin sen Loviisassa turkoosiksi maalattuna. Matkailu siis avartaa näkemyksiä : ).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos ihanan puutarhan ohella kivasta hiekkalaatikko- ja "jahtaa kissaa" -leikistä : )!

   Poista
 5. Samassa paikassa käytiin ja sama prinsessa kuvattiin :). Vilkaisepa www.sisustusopas.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kivat sivut sinulla! Olipa hauska nähdä kuinka samanlaisia ihastuksia olit kanssani kokenut. Olit myös bongannut sen turkoosin pihapenkin, heh : )!

   Poista
 6. Facesta bongasin muuten kirjoituksen ruusuhäissä olleelta toimittajalta, että jotkut pikkuihmiset olivat pilaneet itkullaan koko ruusuhäät. Olin ihan äimänä!!! Pilanneet, hääthän olivat kauniit ja me ainakin kuulimme ihan kaiken vihkitoimituksesta varsin hyvin! Kuulin itse hetkellisesti kahden vauvan pienen itkun. Uskon, että vanhemmat veivätkin pienet pois, koska itkua ei pian enää kuulunut. Minusta häät olivat ihanat ja ainakin meidän lähellä kaikki pikkulapset osasivat istua hiiren hiljaa koko tilaisuuden ajan.

  Muistan kerran kun avoimenkerhon Jumalanpalveluksessa yksi lapsistani löi päänsä vahingossa kirkon penkkiin ja iso itkuhan siitä tuli ja iso sarvi otsaan. Olisiko toimittaja itse istunut silloin hiirenhiljaa, kun taju meinaa lähteä kivusta. Kyllä kirkossa saavat lapset olla - näinhän se Jeesuskin julisti opetuslasten toruessa ihmisiä kun toivat pienokaisiaan kirkkoon. Ymmärrystä ja armahdusta kaikille! Uskon, että tämä aviopari sai ainakin mieleisensä ihanan hääjuhlan - heillä itselläänkin oli lapsia, joten varmasti ymmärsivät pienten äänähdykset kuuluvan normaaliin ihmisen elämään <3 .

  VastaaPoista
 7. Minultakin meni tuollainen ihana tapahtuma ihan huomaamatta. Mutta kiitos kun saatiin kauniita kuvamaistiaisia sieltä! Olen varma, että kun puutarhakärpänen on päässyt puraisemaan, sun luovuudella pihastasi tulee mahtava!! Muista laittaa päivityksiä sieltäkin. Ja kierrätysideoita puutarhaan tilauksessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistetäämpä korvan taa nuo puutarhan kierrätysjutut. Vanhempieni mökki on niitä täynnään.

   Ja syksyllä sitten Loviisaan. Viimeiset ruusutkin kukkivat vielä silloin : ).

   Poista
 8. Hienosti olet tavoittanut ruusujuhlien hengen kuviisi!!!! Minunkin mielestäni ruusuhäät olivat kauniit. Iltasanomien juttu oli täysin liioteltua, kuten kyseisen lehden jutut yleensäkin. Häät ja ruusujuhlat olivat kaikille avoimet ja koko elämänkirjo oli niihin tervetullutta. Mukavaa kesää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä todella pidän suloisista kaupungeista, kuten Loviisasta. Kiva kuulla, että monet ovat todenneet Iltasanomien jutun olleen ihan puppua.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!