lauantai 31. elokuuta 2013

Höyryjunalla päiväksi HeinolaanTänään vietimme leppoisan päivän naapurikaupungissa. Matkasimme retkemme kilometrit Museojuna Ukko-Pekalla, joka liikennöi vielä huomenna Lahden ja Heinolan väliä kahdesti päivässä.
Ukko-Pekka on vuoden 1948 pikajunaveturi, joka meidänkin perheen oli pakko käydä katsastamassa. 

Uljas näky ja mukava rauhallinen puuskuttava  kulkuväline.


 Matka Heinolaan taittui maisemia katsellen ja eväitä nakerrellen.Ensimmäinen visiittimme oli lasten toiveiden mukaan Heinolan Lintutalo.

Mukava paikka ja ilmainen, erityistä palvelua tänä päivänä : )!
Lintusten ihmettelyn jälkeen maistui ateria. Saimme erittäin maukasta ja kauniisti esille laitettua ruokaa Grilli-ravintola Maisterissa. Ah!
Heinolan keskustan puistot tarjosivat lapsille leikki- sekä juoksupaikkoja ja aikuisille silmänruokaa kauniiden istutusten ja siisteyden ansioista.

Jälkiruokakahvit nautimme ihastuttavassa miljöössä Cafe Kailaksessa.  Kailaksen pihapiirissä mykistyimme myös upeista hiekkataideteoksista, joissa teemana oli ollut klassiset lasten sadut.Tämä "Vanha, rakas satu" -teos oli Venläisen Sergey Tselebtovskiy :n käsialaa. Aika hiljaiseksi veti. Miten joku voi olla näin taitava?!!!!
Virnuilimme myös suupieliä nostattavalle romutaiteelle, jota löytyi sieltä täältä Ukko-Pekan pysäkin ympäriltä. Romutaide oli ITE-taiteilija Vesa Väänäsen käsialaa.

Matkamuistoiksi pojat löysivät kirpparilta pelikortit ja legoja, joilla touhutessa kotimatka sujui sutjakasti. Tytär löysi samaiselta itsepalvelukirpparilta upean tuliaisen Mailegeilleen: Visakoivuisen flyygelin ja jakkaran. Ihan mieletön löytö. Ja hinta oli vain 2 €!!!! Toisen romu, on toisen onni -tuli taas tänään todistettua koko perheen voimin.Mukava päivä! Suositten kaikille lähialuematkailua, sekin voi olla hyvin elämyksellistä, kuten meilläkin tänään. Ja yöksi pääsee omaan petiin, yes!

7 kommenttia:

 1. Varmasti upea elämys sekä itselle että lapsille. Totta, lähimatkailu tarjoaa ihmeitä ihan läheltä ja on se egologisinkin vaihtoehto. Mukava päivä varmasti, pitää meidänkin testata tuo puksutin -Heidi

  VastaaPoista
 2. Ihana reissukuvaus. Aivan kuin olisin itse istunut kärpäsenä olkapäälläsi.

  VastaaPoista
 3. aivan, aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. myös itse häkellyin kolmisen viikkoa sitten noiden hiekkaveistosten kauneudesta Heinolassa käydessämme.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikista kommenteista! Niin, lähimatkailu on tosiaan myös ekologista ja sivistävää. On hienoa, että lapset oppivat tuntemaan hyvin lähiympäristöään ja kotimaataan.

  Muuten ruokakin, jota söin oli Nastolalaista juustoa, joten todellista lähiruokaa siis myös.

  Ja Ilona tai muut, onko teillä mitään käsitystä kuinka ihmeellä nuo hiekkateokset kestävät sateita, tuulia ja auringon paahdetta särkymättä?

  VastaaPoista
 5. Ainakin Lappeenrannan hiekkalinnojen pinnat kostutetaan Eri-Keeper -vesiseoksella, muuten hiekka juntataan niin tiukkaan veden kanssa, että kestää.
  http://hiekkalinna.lappeenranta.fi/kuvagalleria/index.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kuvia tuolta Lappeenrannan hiekkalinnoista! Ihan tolkuttoman hienoja! Pistää mykäksi. Kiitos linkistä. Pitänee kokeilla joskus lasten kanssa tota erikeeper kovetusta - se on kyllä aikastalailla moneentaipuva liima ; )

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!