sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Taidelauantai


Vietimme eilen taidelauantaita. Lähdimme innolla lasten kanssa pyöräilemään ja tutkimaan mitä kaikkea ihanaa kotikaupunkimme keskusta taidelauantaina meille tarjoaa. Aurinko helli tapahtumaa ja väkeäkin oli mukavasti liikkeellä. Sen sijaan yritykset olivat ilmeisesti lähteneet taidelauantaihin mukaan vähän laiskalla otteella, koska emme löytäneet pyörien selässä liikkuessamme kovinkaan montaa tapahtumaa tai tapahtumaesitettä.


Ensimmäinen osoitteemme oli Lahden historiallinen museo ja sen pihalla olleet Viipurilaismarkkinat.

Markkinoilla oli hienosti teemaan pukeutunutta väkeä ja paljon käsityömyyjien kojuja. Museoonkin olisi päässyt katsoman Viipuri -näyttelyä, mutta me joudumme jättämään museovierailun toiseen päivään, sillä väkeä oli liikkeellä niin paljon, että lapset meinasivat ihan rusentua aikuisten jalkoihin.


Taidokkaita käsitöitä oli tarjolla todellakin paljon. Niiden hinnoittelu vain sai minut surulliseksi. Kaikki sympatiani ovat niiden ammattilaisten puolella, jotka yrittävät nostaa käsityön arvoa oikealla hinoittelulla. Hyvää tarkoittavat käsityöharrastajat kun omalla verottomalla hinoittelullaan polkevat hintoja aivan liian alas.Markkinoilta löytyi myös taidetta. Katsokaan näitä upeita ompeleita. Lisää näitä ommeltuja teoksia löytyy Helena Vaarin omilta sivuilta.

Historiallisen museon kautta pyöräretkemme jatkui keskustan kautta Lahden satamaan. Keskusta en saanut kuvia, kun väkeä oli ihan liikaa. Sieltä oli päästävä äkkiä pois rauhoittumaan sataman idyliseen Kahvila Karirantaan, jossa Lahden vanhan rautatieaseman sisätilat huutivat tyhjyyttään auringon helliessä asiakkaita kahvilan terassilla.

Ihana paikka, jossa sai selata taidelehtiä ja satukirjoja aivan rauhassa : ).


Ja välillä pääsi piipahtamaan Sataman Ulpukka -käsityömyymälänkin puolelle, jossa useat ammattikäsityöläiset myyvät tuotteitaan. Tämä on yksi meidän lasten lempikauppa satamassa sijaistsevan Pro Puu -myymälän ohella.


Mukava taidelauantai lasten kanssa. Toivottavasti ensi vuonna minäkin keksin jotain kivaa omaan kotiimme taidelauantain tiimoilta. Nyt heräsin asiaan ihan liian myöhään.

Tähän loppuun vielä satumainen kuva, jonka otin tämän päiväisellä retkellämme Vääksyssä. Mahtava paikka! Täynnä hyvää kesäfiilistä vaikka eletään jo syyskuuta. Ah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!