keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Vaahteranlehtiruusu


Kuumessa. Joka paikkaa kolottaa. Kävin silti urheasti särkylääkkeen voimin taas "Prinsessa ja herne" pöytänukketeatterin esitysreisulla Tanssimäen kerholla. Ja päätin myös raahautua tänne koneelle ja postata teille eilen askaretelemiani vaahteranlehtiruusuja, joiden idean sain työhuoneellani vierailleelta Mukkulan puuhapirtin ryhmältä.


Ruusun tekoon tarvitaan kolme vaahteran notkeaa lehteä.
 Ensimmäinen lehti taitellaan kuvan osoittamalla tavalla puoliksi ja rullataan löyhästi ruusun sisukseksi.

Toinen lehti rullattiin edellisen päälle ja kolmas samoin. Lopuksi teipataan läpinäkyvällä teipillä pyöräyttäen kaikki lehdet tiukasti yhdellä teipillä kiinni varteen. Teipin väliin voi myös sujauttaa ruusun lehden.


Eikö ole oivallinen kierrätysaskartelu? Minä ainakin olin ihan intoa piukeana ja esittelin ideaa jokaiselle eteen tulevalle : )


Lehtiä tosiaan piisaa, ainakin meidän pihalla, jolla komeilee usieta 1970-luvulla istutettuja lehtipuita. Kunpa nyt tautini helpottaisi ja pääsisi niitä haravoimaan ennen lumen tuloa.

Aloitin toissapäivänä myös uutta neuletyötä niistä Pierre Cavallon langoista, Nyt niveliäni vain särkee niin, että taitaa neulekin jäädä lepoon toviksi...

Mukavaa sadun viikkoa kaikille! Ja jos vain tiedätte jonkun joka olisi halukas tilaamaan kerhoon, kouluun tai päivähoitoryhmään nukketeatteria, kertokaa eteenpäin. Minä esittäisin niitä kovin miellelläni. Enkä toistaiseksi ole edes siitä vielä Neulanhaltijan työhuoneen pr-työnä mitään laskuttanut : )8 kommenttia:

 1. Kaunis ruusu. Näistä voisi työstää vaikka kranssin juhlapöytään tai oveen. Paranemista sinulle. Muista levätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin kranssia tai hiuskukkasia näistä. Kauniita ovat minunkin mielestäni.

   Poista
 2. Onpa kyllä kaunis ruusu. Kiva syksyinen idea!

  VastaaPoista
 3. MIkä ideapankki tämä sinun blogisi. Kuinka ihmeessä kerkiät työstää kaikkea näin paljon? Toivottavasti kuumeilusi on jo hellittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käsityöt pitävät minut iloisena, siksi niitä teen. Yritän olla tehokas, enkä esimerkiksi katso kuin kahdesti viikossa telkkaria, joten aikaa on kyllä yllin kyllin. Tehdään paljon myös lasten kanssa, joten touhuamiseni eivät ole lasten ja äidin yhteisestä ajasta pois. onneksi.

   Ja kuume on onneksi jo hellittänyt. Jäsenet ovat vielä kipeät. Ja silmät väsyneet, mutta eiköhän tämä tästä.

   Poista
 4. Kestääkö ruusu lehden kuivuttua? Ruskansävyiset ruusut sopisivat hyvin syyshäihin pöytäkoristeiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestää hyvin. Jos sitä ei kovalla kädellä rutistele kasaan. Kaunis koriste häihin!!!!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!