perjantai 23. toukokuuta 2014

PuutarhatöitäOlen kiertänyt viimeaikoina tiuhaan esittämässä Kevät -pöytänukketeatteriani. Esityksessä kerron tarinan vuosien takaa, kun eräänä päivänä näin keijuja puutarhassamme ja he taikoivat sinne kevään kuin silmän räpäyksessä. Näin on käynyt myös tällä viikolla, vaikka keijuja en nyt ehtinytkään nähdä, puhkesi puutarhamme muutamassa hetkessä kasvuun ja kukkaan.


Olemme tehneet laatoituksia pihalle viime päivinä, käsityötä sekin. Verratkaapa yllä ja alla olevien eroa. Kuvien ottohetkellä on kaksi päivää!

Yrttipenkkinikin kukoistavat taas ja jo muutaman päivän ajan olen saanut poimia lounassalaattini yritit omasta yrttipenkistä. (Rikkaruohot pitäsisi vielä kitkeä, mutta ei tänään, osanhan niistäkin voi syödä...)


Yrttisalaattini kera olen rouskuttanut mainiota näkkileipää, jonka ohjeen bongasin uusimmasta Valintatalon lehdestä. Kirjaan sen tähänkin, että itsekin löydän sen vielä vuosienkin päästä, jos alkuperäinen ohje katoaa.

JYVÄNÄKKÄRI

2 dl kaurahiutaleita
½ dl ruisjauhoja
½ dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl vehnäleseitä (voi korvata myös kaurahiutaleilla)
2,5 dl vettä
1 rlk öljyä
1/2 tl suolaaSekoita kaikki aineet lusikalla. Anna seoksen turvota 2 h. Levitä lusikalla seos leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi levyksi (riittää yhdelle pellille). Paista 150 * 30-40 min. Kurkkaa 30 min jälkeen uuniin ettei pala. Kun pinta on ruskea, näkkäri on valmis. Murra paloiksi ja tarjoa seuraavana päivänä. Säilytä paperipussissa tai metallirasiassa. NAM!Miten kesää, sen tuoksuja, värejä, tunnelmaa, lämpöä ja vapautta voikaan rakastaa näin paljon : )
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hups! Olipas tullut / merkin tilalle 7. Oh, hoh! Kiitos tarkkavaiselle lukijalle! Korjasin mokan ohjeeseen.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!