lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kesäpäiviä Tukholmassa


Reissaamme yleensä kesäloman vanhempiemme mökeillä Suomen toiselta laidalta toiselle. Tänä kesänä päätimme tehdä poikkeuksen perinteeseen ja tehdä pienen budjetin retkiä Suomen rajojen ulkopuolellekin. Yksi retkistämme oli viidenpäivän retki Tukholmaan.Tein nuorempana useinkin ystävieni kanssa vaateostosretkiä Tukholmaan, mutta päivämaissa-risteilyllä kaupungin pääkatuja lukuunottamatta naapurimaamme pääkaupunki oli minulle jokseenkin tuntematon.

Retkemme ajan saimme asua mieheni serkun luona. Olin hänen kotonaan kuin Liisa Ihmemaassa. Taitavan käsityöläisen ja kauppiaan kodissa joka nurkalla oli toinen toistaan mielenkiintoisimpia, vitsikkäämpiä ja herkullisempia yksityiskohtia.

Paikallisessa seurassa myös herkullisten kirppareiden, pikkuputiikkien ja sivukujien löytäminen oli helpompaa ja hauskempaa. Kiitos kaikesta, ihana Annu!Koska aikaa oli nyt hieman runsaammin kierrellä ja kaarrella ympäri Tukholmaa, kävimme läpi myös klassiset vierailukohteet kuten Astrid Lingrenin satujen pohjalta rakennetun Junibackenin, Vaasa-laivan, Skansenin eläintarhoineen sekä vanhan kaupungin. Paljon oli nähtävää ja koettavaa, mutta kuten arvata saattaa jäi suuria kokonaisuksia sekä pieniä ihmeitä vielä näkemättä toiselle ja kolmannellekin Tukholman matkalle.


Junibackenissa oli hauskasti laaja LasseMaijan Etsivätoimisto -kirjasarjan kirvoittama näyttely. Olin ostanut juuri tätä matkaamme varten lähikirppariltamme iltalukemiseksi LasseMaijoja. Eipä siinä sitten kauaa nokka tuhissut, kun lapset olivat intoa piukeina jo lukeneet muutamat LasseMaijat. Ihastuttavaa lasten kirjallisuuden kiinnostuksen edistämistä!Matkamuistoksi ostimme muutamien pikkuruisten kirppislöytöjen ohella vanhan kaupungin BlaGungan - putiikista lasten huoneeseen "I´m back!"- linnunpöntön. Eli eiköhän me palata vielä Tukholmaan toistekin ; ). Samasta putiikista löytyi muuten uuteen syksyn nukketeatteriinikin posliinitatteja ja soittorasia, joka käynnistää esityksen tarinankerronan. Eli tuottoisa reissu siis!Seuraavassa postauksessa siirrymme taas syksyn nukketeatterini valmistelujen maailmaan.

2 kommenttia:

  1. Onpa meillä hienoa kun näkee muiden silmillä! Oli kiva vierailu, virkistävä! On aina ihana puhua "oman alan" jutuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain itsellesi virkistävistä päivistä! Matkamuistoksi sain monta vieläkin huokailluttavaa muistoa : ).

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!