maanantai 7. heinäkuuta 2014

LinnakiertueellaMeidän perhe pitää linnoista, käsityöläisyydestä ja historianhavinasta. Olemme kiertäneet useana kesänä linnoja ympäri suomen. Olemme aijempina kesinä kolunneet linnoituksia ja käsityömuseoita Turussa, Hämeenlinnassa ja Loviisassa sekä juoksuhautoja siellä täällä ja tuolla. Mutta häpeäksemme osa lähimmistä linnoituksista oli jääneet käymättä. Tänä kesänä päätimme tehdä lähiseutukierroksen ja käväistä lasten kanssa vähän ulkomailakin : ).


Tallinnan historiaa kolusimme lasten kanssa jo kertaalleen hiihtolomalla. Nyt kesällä pistäydyimme Tallinnassa ystäväpariskunnan kanssa ihan aikuisten reisulla. Aikuisten reissulla kävin myös tutustumassa paljon puhuttuun Karnaluksin käsityötukkuun. Voi ahdistus mikä paikka! Kaikkea oli ihan liikaa: niin käsityötarvikkeita kuin asiakkaita. Ei lainkaan minun luonteelleni sopiva paikka. En kyennyt edes tekemään paikasta postausta tänne. Huh! Tallinnan pienet käsityömyymälät, aistilliset kellarikahvilat ja ravintolat sensijaan saivat minut huokailemaan kaikesta kauniista ja käsitöiden taidokkuudesta. Kiitos reissuseurasta Katri ja Harri!Lasten kanssa suuntasimme muutamalle linnaretkelle. Ensimmäinen kohde oli Olavinlinna Savonlinnassa. Linnoitus oli hieno ja aika hurjakin. Retkellä sain myös aistia käsityötaitoa niin paikallisten lasten askartelemissa purjeveneissä kuin pikkuputiikeissakin. Mukaan tarttui muutama pikkujuttu syksyn "Metsänväki" -nukketeatteriakin varten. Kiitos matkaseurasta mummi ja vaari!


Toinen linnareissumme oli Suomenlinnassa Helsingissä. Miten tälläinen upea retkikohde oli päässyt meiltä unohtumaan kaikki nämä vuodet? Suomenlinnassa vierähtikin rattoisasti koko päivä ystäväperheen kera. Kiitos seurasta Minna, Ville, Leo, Alma ja Olli!


Kaikkialla oli niin kaunista. Ja ilmakin oli kuin linnunmaitoa. Mielenkiintoiset paikat innoittivat lapset (ja aikuisetkin) loistaviin mielikuvistus leikkeihin. Nämäkin Suomenlinnan muurit olivat kuin Hobittilan pikkukoteja.Kotiin palatessamme pojat työstivät linnaretkien innoittamana kauan kaapissa olleilla Playmobileilla hienon setin, jossa tykit paukkuivat ja haarniskat kolisivat. Teimme leikistä myös animaation IPadillani. Olemme nyt treenanneet animaatioiden tekoa, jos vaikka syksyllä tarjoisin työhuoneellani animaatiosynttärijuhlia lapsille. Meillä kun piisaisi näitä Playmobileita ja Legoja vaikka kuinka. Käykääpä vaikka kurkkaamassa poikien omaa blogia täältä.


Seuraava Retkikohde onkin sitten Tukholma. Mitähän kaikkea kivaa sieltä löytyykään? Ainakin Skanssenille, Vaasalaivalle ja vanhaan kaupunkiin pitää päästä. Mutta nyt menen puutarhaamme huovuttamaan "Metsänväki" nukketeatterin menninkäisille huopikkaita ja eläinkamuja ja pari mattoakin voisi pesasta, kun nyt ne kuivuisi tässä kuumuudessa hyvin.

Mukavaa kesää kaikille!


2 kommenttia:

  1. Linnat on kyllä mielenkiintoisia! Ehkä meilläkin taas kiinnostutaan keskiajasta ja ritareista ja kaikesta Hollolan keskiaikamarkkinoiden jälkeen. Ja suuret kiitokset nukketeatterista! Sitä on muisteltu meillä paljon! Vähintään yhtä paljon meidän neiti on haaveillut uudesta nukketeatterista syksyllä. :) Kirjoitin pienen jutun nukketeatterista blogiini. Se löytyy täältä Aurinkoista ja rentouttavaa kesää teidän perheelle!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Mukavaa, että palkinto oli mieluinen. Toivottavasti tapaamme syksyllä uudelleen syksyesityksen kera : ).

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!