keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Puutarhan haltijat


Viime päivät ovat olleet todella lämpimiä. Aurinko porottaa lähes pilvettömältä taivaalta. Suomen kesä näyttää parhaat puolensa heinäkuun lomalaisille. Nyt pitää vain relata ja nautiskella elämästä!

Meidän puutarhamme on hellepäivinäkin todella varjoinen. Auringon polttavilta säteiltä meitä suojaavat viidakon lailla lähes puoli vuosisataa vanhat omenapuut, koivut ja jättimäisen marjapensaat.


Käsityöt ovat olleet viimepäivät lähes jäähyllä, koska sain jännetupentulehduksen (jälleen kerran) oikeaan käteeni. Se tulehtuu aina aika-ajoin, mutta vuosien myötä olen oppinut tulemaan sen kanssa toimeen.


Tyttäreni kanssa päätettiin kuitenkin pikkuisen muovailla hellepäivän ratoksi jotain pientä ja jännittävää puutarhaamme koristamaan. Työhuoneeltani löytyi pieni paketti Cernit-massaa ja epämääräistä tavaraa, josta voisi työstää jotain pientä ja kivaa.


Ja jonkin sortin omenapuun haltijoitahan näistä sitten syntyi...Omenoita tuleekin tänävuonna taas ihan hirmuiset määrät. Joten jos mustikkasato jää ainakin meillä kymmenesosaan aijemmista vuosista, niin omenoita ainakin riittää. Myös lakkoja, metsämansikoita ja vadelmia näyttää tulevan ämpäreittäin, joten eiköhän me selvitä vuosi ilman joka-aamuista mustikkarahkaa. 


Mukavia hellepäiviä teille ihan jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat selvästi ystävällisiä ja hyväntuulisia haltijoita ;) toivottavasti kätesi paranee pian !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväntuulisa haltijoita, toden totta. Pahat tuulet saavat pysyä tästä talosta ja puutarhasta kaukana : ). Käsi oireilee vielä vähän, mutta marjametsään menoa se ei silti ole tyssännyt - eikä kuumuuskaan. Voi sitä, onneksi kipeälläkin ranteella noukkia vitamiineja pakastimeen.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!