perjantai 1. elokuuta 2014

Kuvaterveisiä Tilkkuvirroilta

Käväisin eilen hakemassa ispiraatiota ja sielunravintoa Virroilta Tilkkuvirtojen näyttelyissä. Ehdin myös käydä kuuntelemassa Tilkkuvirtojen organisoijaa;  rautarouva Vuokko Isakssonia ja hänen luentoaan värien vaikutuksesta tilkkutöissä. Antoisa päivä! Tässä teille kuvagalleriaa näyttelyistä. Kuvattavaa ja täällä esiteltävää olisi ollut vaikka millä mitalla, mutta tässä minun mielestäni herkullisimpia juttuja. Joitain pientilkkuesineitä esittelen sitten tuonnempana uudemmassa postauksessa.
Maija Uusitalo, Forssa. Toteemi 2013
Maija Uusitalo, Forssa. Roskisprinsessa 2013.
Mirja Torkel, Helsinki. Hullunkurinen koti.Eija Pöyry, Kurikka. Viisitoista päivänkehrää 2014. Kaija Huhtinen, Juva. Matkalla mukana ja matka jatkuu 2014.

Maija Uusitalo, Forssa. Tyttö ja päivänvarjo 2014.

Eija Pöyry, Kurikka. Tuulen tuiskusta 2013.
Maija Uusitalo, Forssa. Nyt lähti talviturkki 2014.


Maija Uusitalo, Forssa. Lautasiin ommellut teokset 2014.
Tilkkutanssit, Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n kilpailun palkittu teos 2013.
Talkootanssit. Nina Kiviranta.

Tilkkutanssit, Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n kilpailun palkittu teos 2013.
Musiikin pyörteissä. Silja Laamanen.


Ja loppuun vielä työkuvia Isakssonin Vuokon kursseilta. Itse olin kurssilla vain sivusta katsojana, mutta näistä kuvista välittyy mielestäni hyvin se tilkkuiloittelu, mistä tämä koko tilkkutyöinto saa voimansa. " On se vaan niin monipuolinen käsityöteniikka!"Että tälläisiä kuulumisia tällä erää.  Minä painun taas vadelmapöpelikköön. Kori kiikkuu jo käsivarrella. Hellurei!


Mukavaa elokuuta kaikille!

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja upeita töitä, kävin siellä itsekin tällä viikolla saamassa sielunravintoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, taidolla ja tunteella tehdyistä kädentöistä tulee kyllä aina hyvä mieli!

   Poista
 2. Minäkin kävin päivää viettämässä; piti olla kurssillakin mutta elämä laittaa "kapuloita rattaisiin".
  Innostuin samoista töistä kuin kuvissasikin on. Onpa nyt hauska katsella oikein rauhassa uudelleen niitä.
  Mukavaa alkanutta elokuuta!
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin suunnittelin, jospa ensi kesänä saisi järkättyä yhden tilkkuvirrat viikon itsellekin. Josku olisi kiva olla oppilaana ja tehdä töitä samanhenkisten seurassa. Tämä minun oma tekeminen kun on usein niin yksinäistä puuhaa.

   Poista
 3. Sulla on aina ihania ideoita kesän retkille! Täältä on löytynyt monta hyvää vinkkiä, minkä perässä ajella kesäteitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukava kuulla! Harmi vain, kun tulee niin harvoin kesällä postailtua. Me nimittäin liikutaan aika paljon täällä Suomessa kesän aikana. Aikalailla ihania pikkupaikkoja ja elämyksiä on jäänyt postaamattakin. Pitääpä vast edes olla aktiivisempi reissujenkin suhteen.

   Poista
 4. Kiitos terveisistä. Itse kävin viime kesänä. Nytkin olisi pitänyt, kuvistasi päätellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sain kuvina tuotua Tilkkuvirrat luoksesi : )

   Poista
 5. Ja hei unohdinpa äsken kirjoittaa, että aloitin yhden projektin, johon saatan tarvita ideointiapuasi. Sain mieheni vanhat lastenvatteet ja osa säästettiin kansallisaarteiksi, mutta osa on nyt tallessa tilkkupeittoa varten. Josko saisin anopille tehtyä niistä värikkäistä muistoista tilkkupeiton. Mutta potkarit ja pikkupaidat ovat pientä jos jonkinmallista kaistaletta, niin malli olisi hakusessa. Sikinsokin malli olisi hyvä, mutta kun en osaa tahallaan ommella vinoon suoraan, eli olisikohan parempi valita hirsimökkitekniikka niin saisin pienetkin kaistaleet hyötykäyttöön. Yritin selata sitä sinulta saatua kirjaakin ja sielläkin oli pari hyvää ideaa, mutta jännittää riittääkö taidot....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule vain käymään vaikka työhuoneella joku ilta, niin kyllä me saadaan hyvä idea ja blokki sinulle aikaiseksi!

   Poista
 6. Hah enpä itedä mihin ensimmäinen kommentti katosi, kun kehuin noita ihania tilkkutöitä ja inspiroivaa postausta :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Tilkkuvirroilla en ole käynyt koskaan, mutta olen kesäisin yrittänyt käydä katsomassa valtakunnallisen Finn Quiltin kesänäyttelyn, jos se on vain mitenkään ollut mahdollista. Tänä kesänä se oli Oulussa ja sielläpä kävin. Kiitos näistä Tilkkuvirtojen kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Meillä on sukulaisten mökki jokseenkin lähellä Virtoja, joten meillä ne osuvat hyvin kesäreissujen varrelle. Kiva kun sain näin monta lukijaa iloiseksi tästä postauksesta.

   Poista
 8. Täytyy tulla käymään joku ilta! Nyt ollaan enterorokossa, mutta kun tästä selvitään, niin sitten! En tiedä saisinko peiton anopille joululahjaksi....

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!