keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kirjastoretkellä Seinäjoella


Meidän perhe pitää kirjoista. Luemme paljon ja kerromme tarinoita toisillemme. Olemme kaikki olleet lukutoukkia jo lapsuudesta asti ja kirjastot ovat olleet meille kautta vuosien todella mieluisia ajanviettopaikkoja. Lämpimimmät lapsuusmuistoni kaupungissa liittyvät kirjastoihin: satutunteihin ja nukketeattereihin, lainatuihin Rasmus Nalle -kirjoihin ja Pekka Töpöhäntiin. Ehkäpä juuri kirjastojen ansiosta minustakin tuli nukketeatterien käsikirjoittaja ja esittäjä.Käymme lasten kanssa usein myös retkillä "vieraissa" kirjastoissa. Syyslomalla valloitimme Seinäjoen kirjaston - tai se valloitti meidät. Voi, mikä ihana paikka! Kaikki ne kirjat, lautapelit, arkkitehtuuri ja leikkisyys saivat meidät viettämään kirjastolla koko päivän. Kirjastolla oli jopa oma musiikkihuone, jossa sai soittaa pianoa!


Ilmaista ja mielikuvistusta kutkuttavaa. Tämä on kulttuuria ja perheen yhteistä ajanvietettä parhaimmillaan!


Meillä Lahdessa suruksemme kaupungin päättäjät eivät tätä ymmärrä. Kolme kodikkaan ihanaa, lämminhenkistä ja mielikuvitukselle herkullista kirjastoa aijotaan lakkauttaa säästösyistä. Päättäjät eivät varmaan itse käy kirjastoissa, sillä miten muuten jollain edes voi juolahtaa mieleen asuinalueille tärkeiden lähikirjastojen lakkautus. 

Missä minun lapseni ja monet muut pienet ja isot koululaiset viettävät jatkossa iltapäiviään, tekevät ryhmätöitään, hakevat tietoa ja hengailevat ystäviensä kanssa? Miten lapset, autottomat ja huonojalkaiset keskustan ulkopuolella asuvat pääsevät omatoisesti kaukana sijaitsevaan pääkirjastoon? Mistä löytyy paikka istahtaa lehtien ja kirjojen ääreen? Kuinka monta minunkin työttömien päivieni surua ja mielipahaa ovat kirjastokäynnit huuhtoneet pois. Minä en selviä autottomana ilman lähikirjastoa vaikka välillä pääsenkin retkille "vieraisiin" kirjastoihinkin!

Tajutkaa nyt hyvät päättäjämme, että kirjasto ei ole kuluerä vaan sijoitus kansalaisten tulevaisuuteen!!! Kirjasto on monen innovaation kehto!!!! Ja monen elämän henkireikä!!!

Kiitos Seinäjoen kirjastolle inspiroivasta päivästä ja kaikille Lahden kaupungin kirjastoille siitä, että olette olemassa! Me tykätään teistä tiloina ja henkilökunnastanne ihan hirmuisesti!

Tässä  muutamia  linkkejä kirjastojen tärkeyden puolesta! Ja linkki adressiin, jonka voit käydä kirjoittamassa mm. minun lähikirjastoni säilyttämisen puolesta!


Näiden Seinäjoen kaupunginkirjaston lamppujen myötä toivotan tuiketta teidän jokaisen sysskaamokseen!

3 kommenttia:

  1. Seinäjoen kirjasto on yksi asia jota jäin suuresti kaipaamaan muuttaessani Tampereelle. :(

    VastaaPoista
  2. Ihan samaa mieltä kanssasi! Tämä kirjasto on ihan huippu. Jos asuisin Seinäjoella, olisi tämä kirjasto minun olohuoneeni, ehdottomasti.

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla, että kirjastofaneja löytyy muitakin : ). Meillä Lahdessa löytyy myös Fellmannian kirjasto, joka on tyyliltään hyvin samanhenkinen kuin Seinäjoen kirjasto. Fellmannissa tosin ei ole lastenosastoa, mutta aikuiselle se on "Taivas". http://www.fellmannia.fi/

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!