torstai 23. lokakuuta 2014

Unelmien kaupassa


Meillä Lahdessa on nyt koulujen syyslomaviikko. Iloksemme yksi lapsistamme pääsi täksi viikoksi isovanhempien tarjoamalle 10 v lahjamatkalle Espanjan aurinkoon. Me muut, sensijaan puhaltelemme kylmiä sormia ja varpaita täällä Suomen kamaralla. Mutta kylmyydestä viis, sillä viikko on tarjonnut paljon myös meille silmänruokaa ja kulttuuria oikein kunnolla. Laitan taian omaisista syysretkistämme tämän ja seuraavan postauksen.


Ensimmäinen retkikohde löytyi omasta kotikaupungista ihan vahingossa, kun lähdimme perheen kera syysretkelle Radiomäelle. Tallustessamme Mariankatua osui silmiini pieni putiikki, nimeltään Marjan kammari. Putiikki oli tuolloin kiinni, mutta herätti minulla suunnattoman kiinnostuksen näyteikkunassa temppuilevien käsinukkien ja marionettinukkien ansiosta. Nyt syyslomalla porhalsin sinne heti lasten kanssa ensimmäiseksi. ,Ja mikä putiikki se olikaan?! Oikea unelmien kauppani!
Oikea vanhanajan lelujen taivas...Marjan kammarista löytyi niin suloisia peltileluja, herttaisia soittorasioita, logiikkaa ja kädentaitoja ruokkivia pelejä kuin puisia soittimia ja palapelejä. Mutta kaikkein ihastuttavinta oli mielestäni kammarin oman yrittäjän taidolla valmistamat uniikkit teatterinuket, joita oli jos jonkinmoisia!

I..h...a...n..i..a!!! Minun mielikuvitukseni laukkasi kuin pieni pupu pellolla ja lapset huokailivat. Nämä kaikki nuket on saatava eloon ja äkkiä. Olisin voinut ostaa näistä vaikka kaikki, jos vähäiset rahani vain olisivat riittäneet.


Nyt muistutankin teitä lahtelaiset tästä ihanasta pikkuputiikista, joka oli jäänyt minultakin aivan huomaamatta. Käykää ihmeessä katselemassa näitä taidokkaita uniikkeja, yksilöllisiä nukkeja!

Ja lukijat muistakin kaupungeista, näitä Marjan kammarin tuotteita voi myös tilata sähköpostilla suoraan kammarilta. Tämä mainoksieni ei ole maksettu, eikä tuettu millään tapaa, mutta haluan hyvää hyvyyttäni tehdä koko lukijakunnalle tiedoksi, että kylläpä meiltä täältä Lahdesta löytyy taidokas nukketeatterinukkien tekijä. Joulukin on pian tulossa ja tästä putiikista löytyy kyllä mitä mainioimpia erilaisia joululahjoja!


Itsekin ostin jo pienen joululahjan omalle tyttärelleni. Tässä tämä suloisuus odottaa paketointia. Eikö ole söpö?


Rentouttavaa syyslomaa ja syksyä teille kaikille!


16 kommenttia:

 1. Oi, kuinka upeasti tehtyjä!
  Varmasti lapset ja aikuisetkin huokailevat ihastuksesta tuollaisten lelujen edessä.
  Toit muutenkin tärkeän asian esille; pikkuputiikkeja ja oman kylän yrittäjiä on tärkeää kannattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Riina! Eikö ollutkin ihania!

   Niinpä, ostamalla kotimaista ja lähellä tuotettua autamme omalta osaltamme Suomen taloutta. Ja kun ostaa laadukkaan uniikin itsetehdyn tuotteen, se myös säilyy pidempaan kuin heikkolaatuinen sarjatuotantotuote. Ja sitä arvostaakin enemmän, kun se on maksanut enemmän ja tietää tekijän, joka on nähnyt paljon vaivaa sen valmistamisessa.

   Poista
 2. Hienoa, että olet löytänyt tuon putiikin. Alkujaan Marjan kammari oli täällä Helsingissä Hakaniemessä. Siellä kävimme tyttären kanssa useasti ihailemassa teatteri- ja muita käsinukkeja. Ostin tyttärelle lahjaksi kissan. Tästä on aikaa jo 20 vuotta, mutta kissa on yhä hengissä ja voi hyvin. Suloinen tuo keinuva hiirulainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulinkin Marjalta, että kauppa sijaitsi ennen Helsingissä. Olin aivan hölmistynyt, että en ollut lainkaan tietoinen, että se oli toiminut Lahdesa jo vuosia. En shoppaile paljon, mutta yleensä tälläiset suloiset pikkuliikkeet ja laadukkaat kädentaitomyymälät kyllä tiedän. Ihanaa, että löysin sen nyt ennen kuin kaupan omistaja aloittaa ansaitut eläkevuodet.

   Ja hienoa kuulla, että hyvin tehdyt tuotteet kestävät vuosikymmenestä toiseen. Näin se vain on! Ps. Itsellänikin on nyt jalassa villasukat jotka neuloin kutoslukalla v. 1986!

   Poista
 3. Hienoja leluja ja teatterielukoita. Pitääpä käydä kaupassa kun liikun Lahdessa. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän pikkukaupan tuotteet ovat näkemisen arvoisia : )

   Poista
 4. Siis aivan ihania, kiitos hyvästä vinkistä ja upeasta mainostamisesta! Aivan uskomattoman ihania, etenkin nuo hiiret. Mutta kaikki hahmot rupeavat kyllä elämään. -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiret oli minunkin suosikkejani. Olisin voinut adoptoida niistä meille jokaikisen.

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Pitääkin piipahtaa! En minäkään ole tiennyt mikä kauppa se on, vaikka ikäni täällä olen asunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauppa on meiltä katsoen keskustan sivussa ja jäänyt myös täysin minultakin huomamatta. Käyppä kurkkaamassa, tykkäät varmsti näkemästäsi!

   Poista
 6. Kiitos tästä(kin) tarinasta. Ah, esittelemäsi kauppa on täynnä silminähden taidokasta käsityötä. Hyviä joululahjaideoita lapsenlapsille kaiken muovikrääsän tilalle. Pitänee tulla Lahteen ostoksille joulun alla. Mukavaa syksyä täältä Heinolasta!

  VastaaPoista
 7. Lahdessako tälläinen liike? Eipä ole ikunaan tielle osunut vaikka olen ikäni näillä kulmilla talsinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Huomasinpa kommenttisi vasta nyt. Liike on nyt muuttanut Hämeenkadulle Lahteen.

   Poista
 8. Kiitos tästä ihanasta vinkistä :) Nuket näyttävät suloisilta. Linkki johti kaupan sivuille joten ilmeisesti se on vielä toiminnassa vaikka tämä olikin vanha postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Minttumaria! Kyllä tämä ihana liike on vieläkin voimassa. Se on vain muuttanut Hämeenkadulle KivaKomboa vastapäätä.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!