maanantai 18. toukokuuta 2015

Lapsen oma pikkupuutarha


Kevät on edennyt jo täällä Etelä-Suomessa pitkälle. Ruoho vihertää ja koivuissakin on jo lehdet. Viidynkin nykyään enemmän pihalla kuin sisällä. Puutarhassamme on puuhaa kerrakseen - joka paikka puskee rikkaruohoa ja voikukkaa... Wili-kanillamme on oikeat onnenpäivät siis.

Meidän omat lapsemme halusivat oman pienen ilo - ja hyötypuutarhan pihallemme. Siispä ryhdyimme heti auringon ilmestyttyä taivaalle innosta piukeina mieheni kanssa tuumasta toimeen, vaikka emme tosellakaan ole mitään kaikentietäviä ja -taitavia puutarhureja.Puutarha syntyi viimekesän kattoremontistamme yli jääneistä laudoista ja aikamonesta säkistä multaa.  Wili -kanimme toimi ahkerana kaivuuapuna :).


Puutarha pohjustettiin muutamin laudoin sekä retaleisella muovimatolla ja sanomalehdillä.

Puutahaan istutettiin hieman pientä kevätkukkaa, syötäviä krasseja, tuoksuhernettä, samettiruusua ja auringonkukkia, Keittiön ikkunalaudalla on vielä itämässä kurpitsansiemeniä.


Koko komeus peitettiin vielä kertakäyttölakanoilla mahdollisetn yöpakkasten takia, kun ei muistettu mullanhakureissulla ostaa hallaharsoa. Katsotaan nyt mitä tuleman pitää, saadaanko satoa vai ei. Vai ehtiikö Wili-kanimme popsia kaiken suuhunsa ennen kuin ehdimme koko satoa edes nähdä.

Minulla on vielä erikseen puutarhassamme omat yrttipenkit, raparperit ja marjapensaat. Täksi kesäksi kokeilen vielä ruukkuperunaa isoihin saviruukkuihin. 


Rakensimme lapsille myös pienen pajumajan, jonka reunoille olisi tarkoitus istuttaa krassia, joka peittäisi majan seinämät ja katon. Eilen lapset pitivätkin meille jo majassa kesäkonsertin, jossa laulettiin heidän itsekeksimiään kevätlauluja pöllirumpujen ja kanteleen sekä nokkahuilun säestyksellä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!