torstai 21. toukokuuta 2015

Uusia tuulia


Minulla on ollut viimepäivinä paljon nukketeatteriesityksiä päiväkodeilla ja kirjastoissa. Kiitos kaikille tilaajille! On ollut suuri ilo tutustua teihin! Olen niin onnellinen, että keksin tämän tavan päästä ihmisten luo, heitä ja itseäni ilahduttamaan. Myös lasten kulttuurikeskus Efekti näytti minulle alustavasti vihreää valoa ensisyksyn Metsäretki -pöytänukketeatteriesityksiä varten, joten hymy on nyt herkässä.

Tekstiilityön- ja luokanopettajan sijaisuudet nimittäin ovat täälläpäin kiven alla ja alan olla jo väsynyt siihen, että sijaisopettajan työpaikkani vaihtuu päivittäin kunnasta toiseen. Aina kun loppupäivästä oppii oppilaiden nimet ja oppimistyylit pitää taas vaihtaa koulua. Pidemmän päälle se syö vaihtelunhaluisintakin. Minä kiinnyn liikaa oppialaisiini ja ero heistä riipaisee jo yhdenkin päivän jälkeen aivan liikaa.

Mutta onneksi tunnelin päästä löytyy taas valoa. Sain nimittäin opiskelupaikan. Vaihdan alaa, mutta toivon, että rakkauteni kädentaitoihin saa jatkaa elämäänsä myös uudessa ammatissani.


Ajattelin tässä samalla lopettaa myös tämän bloggaamiseni, sillä viimeakoina on alkanut tuntumaan siltä, että blogini päivittäiset kävijämäärät ovat pudonneet huimasti ja kommunikaatio teidän lukijoiden kanssa on hiipunut. Tätä samaa on ollut havaittavissa myös niissä blogeissa, joita itse käyn lukemassa. Ilmeisesti lukijat ovat siirtyneet Instagramiin tai muihin medioihin, joissa minä en ole.

Mutta koska omat lapseni halusivat äidin jatkavan blogin pitämistä jatkossakin, jatkanen tätä vielä ainakin jonkin aikaa. Tytär aloitti juuri kaulahuivinkin teon neulekoneella, joten täytyy kai sekin tänne vielä postata ;). Ja onhan tämä hyvä väylä myös esitellä kuvia esim tulevista nukketeattereistani ja asiakkaiden tilaamista kässäsynttäreistä ja käsityökoulutuksista.

Mukavaa kevättä! Ja toivotaan, että nämä jatkuvat sateet tästä taukoaisivat.17 kommenttia:

 1. Onnea opiskelupaikan saannista:)
  Tarinoitasi on ollut kiva seurata vaikka kommentteje ei tule jätettyä:( ja vaikka omat lapset ovat jo aikuisia niin on mukava seurata miten antaudut lasten kanssa "touhuiluun".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hain pariinkin paikkaan opiskelemaan. Toisesta koulusta ei ole vielä kuulunut pääsykoe- kutsua, mutta on nyt jo todella mukava tietää, että ensisyksyksi ja kaksi vuotta siitä eteenpäin on taas tekemistä, johon voi vihkiytyä. Kiva, kun olet viihtynyt blogini parissa. Toivottavasti viihdyt jatkossakin :).

   Poista
 2. Onnea opiskelupaikasta :)

  Vähän haikein mielin luin lopettamispäätöksestäsi. Tiedän kyllä tunteen. Itse olen pitänyt blogia jo yli 8 vuotta ja lukijakunta on muuttunut. Ne ketkä silloin alussa lukivat ja kommentoivat, eivät enää 'pyöri' blogimaailmassa ja kommenttien määrä on vähentynyt. Pari kertaa on tehnyt mieli lyödä hanskat tiskiin, mutta kun kuitenkin tykkään blogia kirjoitella, olen yrittänyt kestää sen, että kommentteja ei enää tule niin paljon kuin joskus ja lukijoitakin taitaa olla vähemmän. Itsekin pitäisi kommentoida enemmän, mutta aina ei vaan jaksa. Ja arvaa vaan ärsyttääkö se kun kirjoittaa kommentin jonnekin ja se katoaa. Tuohon pelijuhlakirjoitukseesikin olen kirjoittanut jo kolme eri kommenttiversiota, mutta vasta se viimeinen sinne suostui tallentumaan. Alkuun pitkä kommentti sitten typistyi kun ei enää jaksanut kirjoittaa samaa asiaa niin pitkästi. Toivottavasti jatkat vielä edes hitusen aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukava kuulla, että olet viihtynyt blogini lukijana! Harmi tuo palautteen antamisen hankaluus. Mikähän siinä on vialla, jos ei tule kommentit läpi.

   Tiedän kommentoinnin laiskuuden. En itsekään ole kirjallisten kommenttien antajana ahkerimmasta päästä. Pitäsi siis itsekin ryhdistäytyä. Se on vaan joskus niin hassua, kun näkee että blogissa on käynyt yli 1000 lukijaa päivän aikana ja kukaan ei ole edes hymynaamaa jaksanut laittaa. Sama homma on Facen puolella, Postaukseni näkee n. 200-300 käyttäjää, joista kahdesta neljään käyttäjää painaa "tykkää" nappia. Kun taas näen ihmisiä keikoillani tai käsityökoulutuksissa tai käsityösynttäreillä on palaute fyysisestä työstäni ollut ylitsevuotavan positiivista.

   Bloggaus on todella aikaa viepää hommaa, kuten tiedät. Kuvia tulee otettua kymmeniä joka työvaiheesta ja sitten ne on käsiteltävä, valittava niistä parhaat ja kirjoitettava tarina. Pidän siitä, mutta joskus tuntuu, että lohkaisen siihen aika paljon päiväni tunneista. niistä tunneista, jotka voisin viettää lasteni tai mieheni kanssa tai vaikka kuntoilemalla. Enne kirjoitin aina lasten päiväunien aikaan, mutta nyt kun lapset eivät enää nuku päikkäreitä, on aika heiltä pois.

   Silloin tällöin sitä miettii antaako tämä "vaapaehtoistyö" enää kenellekään mitään. Ei tätäkään turhaa viitsisi tehdä. Ja koska kommentteja ei tule, eivät myöskään mainostajat ole blogistani kiinnostuneita. Eli korvausta tästä kaikesta tietokoneen äärellä istumisesta ei todellakaan tule mistään.

   Jatkan kuitenkin nyt toistaiseksi, sillä kuvia on jo otettu seuraaviin postauksiinkin aika lailla : ) ja käsitöitähän tässä talossa syntyy edelleen jokaikinen päivä :)

   Poista
 3. Hei Satu,
  onnea opiskelupaikan johdosta! Luen raikasta blogiasi säännöllisesti. Itsekin olen vuosien mittaan bloggaajana laiskistunut enkä nykyään kommentoi niin usein kuin alussa. Olen ajatellut, että blogini on julkinen päiväkirjani, jota kirjoitan omaan tahtiini ensi sijassa itselleni ja jota muut saavat halutessaan lukea. Vaikka "ehtii" välillä blogata vain kerran kuussa, jää siita silti samalla muistiinpanot itselleen. Kun joskus mietin, minä vuonna tein sitä tai tätä, voin aina tarkistaa asian blogistani. Eli olisi kiva - vaikka harvemminkin - jatkossakin lukea tekemisistäsi.
  t. helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Helena. Muistankin sinut ahkerana kommentoijana etenkin tilkkutyöjuttujen kanssa. Nytkin yksi peitto on työhuoneella odottamassa tikkausta, joten tilkkujakin on siis tiedossa blogiin tulevaisuudessa. Ja kuten sanoit blogi on hyvä päiväkirja, jonne voi tallentaa ihan itseäänkin varten työvaiheista ja työn etenemisestä kuvia. Itsekin kaivan välillä ideoita ihan omasta blogistanikin. Ja on ollut todella ilo huomata, että esim kangaspuiden loimittamista koskeva postaukseni on koko ajan ajankohtainen. Saan siitä kiitosta useasti niin blogissa kuin henk.koht. tapaamisissa.

   Innostun itse aina 100 lasissa kaikesta ja koska en omista kovinkaan montaa käsityöorientoitunutta ystävää, olette te blogin lukijat ainut yhteyteni muihin samantyylisinä ihmisiin. Siksi kai aika ajoin koen olevani yksin ja hylätty. On ihana kuulla, että ajattelette minusta ja tekemisistäni hyvää. Kiitos!

   Poista
 4. Älä nyt kokonaan lopeta tätä inspiroivaa ja ihanaa blogia!
  Minä käyn joka postauksen säännöllisesti kurkkimassa, vaikken aina kommentoikkaan.
  Anna itsellesi vapaus bloggailla silloin kun itsestä siltä tuntuu ja aika antaa myöden.
  Minäkin olen välillä pitänyt taukoa ja välillä postauksia tulee sitten ahkerammin. Me blogisi ystävät emme mihinkään karkaa, tulemme vierailulle aina uuden postauksen myötä, vaikka tauon jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Riina! En lopeta blogia, kun täällä on kerta vielä lukijoitakin 😍. Ja keskeneräisistä projekteistaan jo ku kuvia kansiossa vaikka kuinka. On ilo huomata, että täällä käydään ja täällä viihdytään. Tämä kun on minun elämäni, se ihan oikea ja minulle niin tärkeä.

   Poista
 5. Onnittelut opiskelupaikasta:)
  Älä vain lopeta, blogisi on niin ihanan erilainen ja täynnä vallan mainioita juttuja!
  Olen lukijasi ja käyn aina katsomassa postauksesi, enkä minäkään aina kommentoi, olen yleensä ahkera kommentoija ja olenkin sitä mieltä, että jos lukee pitää myös kommentoida ainakin silloin tällöin, koska tiedän, että palautetta on kiva saada ja lukea.
  Aina kun luen postauksesi, ihmettelen myös sitä, miten ihanasti jaksat tehdä, niin ihania juttuja lapsille ja miten paneudut jokaiseen tehtävään suurella innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinä oletkin yksi ahkerimmista blogini kommentoijista. Kiitos siitä sinulle!!!!! Kun kirjoitan blogia, tiedän, että sinä ainakin olet siellä, sillä sinun blogistasi tulee blogiini Googlen jälkeen eniten lukijoita. Jopa enemmän kuin Facebookista! KIITOS!!!!

   Poista
 6. Onnea opiskelupaikan johdosta! Ihanaa ja inspiroivaa kesää!

  VastaaPoista
 7. Onnea opiskelupaikan johdosta! Ihanaa ja inspiroivaa kesää!

  VastaaPoista
 8. Minä olen ollut vasta lyhyen aikaa seuraillut blogiasi, mutta kyllä ikävä tulisi jos tämä riemu loppuisi. Minusta on kivaa seurata kun jaksat innostua niin monenlaisista asioista. Ja tuolla energialla sovit varmaan kuin nenä päähän tulevalle alalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet löytänyt blogini ja sieltä mielekästä ajanvietettä. En lopeta vielä, saatan vain hiukan harvemmin postailla juttuja. Toimin tässä blogin alkuaikoina yksityisenä käsityöpainotteisena perhepäivähoitajana. Pidin työstä tosi paljon, mutta omat perhesyyt ja omien lasten kasvaminen sai minut lopettamaan sen ihanan työn, josta innostuin ja nautin suunnattomasti. Olen avoin elämälle ja mielenkiinnolla odotan millaiset polut opinnot minulle eteen tuovat.

   Poista
 9. Onnea opintoihin ja kiva kun vielä jatkat tänne kirjoittelua!! Paljon on mukavaa luettavaa ja ideoita olen saanut työhöni lasten kanssa. Kirja-askartelut on itsellä parhaillaan menossa:).
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Sirpa. On mukava lukea, että olet saanut ispriraatiota työhösi blogistani. Tuo on parasta palkkaa mitä tästä kaikesta voin saada: Lukijalle välittynyt hymy, ahaa -oivallus, idea tai käsityötekniikoiden arvostuksen lisääntyminen.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!