torstai 25. kesäkuuta 2015

Kansallispukuja Maileg -pupuille


Eilen meillä oli ihastuttava monikulttuurinen päivä tyttäreni kanssa. Sain yllätyslahjoituksena kassillisen matkamuistonukkeja tuunattaviksi mahdollisia tulevia nukketeatteriproduktioita varten. Muistanette varmaan nuket aiemmista nukketeattereistani: Ne lähes kaikkihan ovat olleet matkamuistonukeista tai posliininukeista tuunattuja. Kiitos mitä kaunein Hely ja Päivi!!!


Nyt kun nukkeja oli vaikka kuinka paljon, annoin tyttären vallita ensin parhaat päältä. Tyttömme ei ole koskaan pitänyt erityisemmin nukeista tai barbeista tms., saati sitten leikkinyt niillä. Eläinpehmolelut ovat olleet hänelle paljon rakkaampia. Niinpä nytkin hän katsoi aluksi minua ja nukkeläjää kulmat kurtussa.

Mutta sitten hänelle välähti. Näistähän saisi Maileg -pupusille uusia vaatteita vaikka millä mitalla. Ja niin me sitten alettiin hommiin. Ensin riisuttiin kaikki rikki menneet ja "rumat" nuket.
 Ja pian meillä oli oikea kansallispukujen kavalkaadi :)


 Voi suloisuus, mitä ihastuksia läjästä löytyikään <3 .
Kun vaatteet oli soviteltu, ne pestiin ja laitettiin saunalle pikkuruiseen pyykkitelineeseen kuivumaan. Otimme turvaan myös kauniita kankaita niiltä nukeilta, jotka syystä tai toisesta eivät sovellu nukketeatteriin tai joiden vaatteet eivät sellaisenaan sopineet Maileg- pupuille. Näistä voimme joku seuraava sadepäivä ommella jotain pientä ja kivaa sisustusjuttua pupujen kotiin.

Mukavaa sadepäivän puuhaa siis taas. Osan nukeista säästin tulevia produktioita varten. Muutama nukeista oli niin Raamatun henkilöiden näköisiä, että niistä voisi rakentaa jonkunlaisen opettavaisen kertomuksen vaikka tuleviin opintoihini liittyviä srk:n työssäoppimisia varten.

Yllätyksellistä kesää myös teille kaikille!


(Tämä juhannusruusukuva on viime kesältä. Saapa nähdä koska nuput aukeavat tälle kesälle.)

8 kommenttia:

 1. Teidän käsissä kaikesta tulee aarretta. Hienoja pukuja ja hauskan näköinen päivä!
  Ja kyllä ne juhannusruusut aikanaa puhkeaa kukkaan, mun pensaassa on jo muutamia kukkia auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aukesikin jo kaksi juhannusruusun kukkaa... kukkaloistoa odotellessa :)

   Poista
 2. Onpa teillä ollut mukavat puuhat! Hienoa nähdä mitä kierrätys on parhaimmillaan,tuunausta ja uusia kivoja ideoita:). Aina täältä saan vinkkejä omiinkin puuhiini!
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olen saanut ilostuttaa sinua ideoilla! Toivottavasti viihdyt jatkossakin kanssani :) .

   Poista
 3. Hyvä kierrätysidea! Matkamuistonukkeja on usein kirpputoreilla lähes ilmaiseksi, mutta koskaan en ole niihin liiemmin huomiota kiinnittänyt. Ensi kerralla katsonkin nukkeja toisin silmin. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä vain silmät sokeutuu esineiden "oikealle" käyttötarkoitukselle ja uusiokäyttöideat eivät kuiski korvissa. Minäkin olen koko ikäni katsellut matkamuistonukkeja vanhempieni kirjahyllyssä, eikä ne ole ikinä kiinnostaneet minua milläänlailla.

   Vielä kun saisi jostain Suomen kansallispukuja, ne olisi ihania! Omalle lapselle niitä olen kyllä kirpparilta (ihan oikeaan käyttöön) löytänytkin.

   Poista
 4. Ihanaa, kun ilmoitit itsestäsi Maileg-face-kirpputorilla. Olen tänään selaillut blogiasi ja mukavalta tuntuu ja näyttää. :) Itsekin tykkään tehdä käsitöitä, vaikken olekaan siihen kouluttautunut. Lastentarhanopettajana kuitenkin ihastuin nukketeatterijuttuihisi kovasti. Minusta saat uuden blogisi lukijan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun mukavaa, että löysit blogini. Tervetuloa lukijaksi! Maileg -puput ja hiirulaiset seikkailevat täällä blogissa aina aika-ajoin ja nukketeattereita työstetään tuon tuostakin. Mukavaa kesää ja iloa sinulle touhuihisi lasten kanssa!!!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!