sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Remonttia...


Me asumme yli 40 vuotta vanhassa talossa, johon olemme tehneet remonttia pikkuhiljaa aina sen mukaan kun tarvetta ilmenee tai tilille jää ylimääräistä rahaa. Yleensä kesällä olemme työstäneet jotain pientä kohennusta huone kerrallaan. Tänä vuonna vuorossa oli poikiemme huone, jonka alkuperäiset vaatekaapit olivat jo repsahtaneet ja osin rikkikin. Pikku remontista sukeutui kuitenkin taas vähän suurempi...Siirtäessämme vanhoja kaappeja muutama vuosi sitten ikkunan vaihdon tieltä huomasimme, että edellinen tai edellistä edellinen talomme omistaja oli vaihtanut parketit vain kaappien reunoihin asti. Kaappien alla oli alkuperäinen viininpunainen kokolattiamatto. Auts! No, silloisessa rahatilanteessa ja kiireessä isäni askarteli meillä vieraillessaan kaappien alle parkettipaloista täytelattian. Nyt ajattelimme vaihtaa lattian kaappien vaihdon yhteydessä kokonaan uudeksi.
Lattian lisäksi edellinen huoneen stailaaja oli tehnyt huoneeseen uuden katon. Tämäkin oli tehty typerästi vain kaappeihin asti. ARG! No, kattokin piti repiä irti, sillä minä en halunnut enää jatkaa tuota typerää stailausta. Ja yllätys olikin melkoinen, kun kattolevyjen alta löytyi kaunis valkoruudullinen Pihla-katto, joka meillä on muuallakin talossa, mutta... Kaksi kattolevyä oli koottu TILKKUTYÖNÄ! Päättelimme, että talossa on siis joskus ollut kosteusvaurio. Avasimme tilkkutyön ammattilaisen kanssa, mutta kaikki oli laipiossa onneksi täysin kuivaa & puhdasta. Kerrankin oli kosteusvaurio korjattu hyvin ja huolella. (Nyt meillä on muuten uusi ulkokattokin, joka vaihdettiin viimevuonna, joten enää ei vesiä pitäsi tulla sisälle!)
Kun homma kerta repesi nyt ihan levälleen, oli samalla hyvä vaihtaa huoneeseen uudet seinäpinnoitteetkin. Revittiin lasten leikeissä kuluneet tapetit pois ja maalattiin koko huone Lootuksen valkoiseksi. 
Nyt koti on ollut viikon ihan levällään. Vaateröykkiöitä, Legoja ja kirja- ja DVD-pinoja on jokapuolella. Uudet kaapit odottavat työhuoneellani kokoamattomina remontin valmistumista. 


Sotku lannistaa ja kiristää hermojani. Minusta ei olisi ikinä rakennuttamaan /rakentamaan taloa tai asumaan remonttikohteessa. En kestä tälläistä sotkua. On ikävää, kun ei voi (ei ilkeä) kutsua vieraitakaan tälläiseen kaaokseen, vaikka puutarhamme on nyt valkoisenaan omenapuun kukkia ja puutarhajuhlat olisivat niin rentouttavia kesäkekkereitä. Meidän askarrellessa poikien huoneen kimpussa, pojat itse askartelevat Loom- kumpparikorujen kanssa. Molemmilla on koruja ranteista melkein kyynärtaipeisiin asti.


Ja koska äiti ei ole nyt ehtinyt leipomaan, on pojat päättäneet leipoa joka päivä sokerin tuskissaan itsenäisesti. Keittiö on kuin myllyssä ikään, mutta tässäkin lopputuloksena oli todella maukas banaani-kinuskikakku. Nam!

Makoisaa kesää kaikille ja pitäkää peukkuja, että tämä remppa saataisiin loppuun kunnialla ja päästäisiin mekin kesänloman makuun!

3 kommenttia:

 1. Meillä eletään koko ajan jonkinlaisessa remontti-tavarakasakaaoksessa kun talon laajennusosaa rakennetaan. Näin viimeiset kolme uotta. Aika hyvin olen pystynyt tilanteen kanssa elämään, mutta nyt kun se loppu jo melkein häämöttää, huomaan selitteleväni sotkuja ja tavarakasoja vähän kaikille. Onneksi on kesä ja aikaa voi viettää paljon ulkona, eikä tartte katsella siivotonta sisätilaa.

  Aikamoinen tuo kattopalapeli. Meiltä löytyy samanlainen samanlainen palaseinä yhdestä komerosta ja se kyllä ärsyttää, vaikkei näössä olekaan. Joillakin on mielenkiintoinen tapa remontoida :)

  VastaaPoista
 2. Remonttisotku on kyllä kamalaa, joskus meillä on ollut koko talon remppa ja silloin kyllä pinnaa kysyttiin, kun asuttiin remontin keskellä, mutta onneksi sekin loppui aikanaan. Onpa aikamoista palahässäkkä katossa, onnekis ei ollut vesivahinkoa!
  Kakku näyttää herkulliselta! Hyvää kesää:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos myötätunnosta muutkin remonttisotkujen keskellä elelevät. Meillä remontti tuli nyt lastenhuoneen kohdalta valmiiksi. Mutta taitaa pian siirtyä puutarhan puolelle... Jospa tehtäisiin vihdoin talomme ympärille terassi. (Sitä onkin suunniteltu kohta yhdeksän vuotta!)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!