tiistai 14. heinäkuuta 2015

Keijupuutarhasta piazzaan osa 1.


Mitä voikaan puutarhassa syntyä kun kaksi piiperryksestä innostunutta naista ja joukko keijuja pääsevät vauhtiin? Ihastuttavia yksityiskohtia, taikaa ja suunnattomia onnistumisen elämyksiä. Olen niin onnellinen!!! Tietokone toimii jälleen, joten jaan onneani valmisteilla olevasta keijupuutarhasta pikku piazzoineen nyt teillekin, rakkaat lukijani <3 !  Puutarhaseikkailu alkakoon....

Koko seikkailu ja viikkojen möyrintä mullassa sai alkunsa halusta muuttaa kalteva, jokasuuntaan viettävä, rikkaruohoinen puutarhamme vihdoin ja viimein toimivaksi, mielikuvitusta kutkuttavaksi ja eri aisteja helliväksi. Lisäksi tarvittiin ripaus hulluutta, lapsenmielisyyttä ja yksi mökin rannalta löytynyt uppotukki, rikkoutuneita saviruukkuja ja lahjaksi saamani pikkuruiset rautalangasta taitellut puutarhasomisteet. Kiitos, Minna, kun sysäsit minut tähänkin ilonsuohon :) !
 .. aikapaljon hiekkaa ja multaa sekä sammalta ..


.. alelaarista löytämiäni matalia pikkuperennoja ja appiukkoni yli 50-vuotta sitten käsintekemiä tiilejä...


Ja sitten hommiin... Ensin suoristin mökiltämme löytyneen uppotukin ja puuaidakkeen avulla kaltevaa pihaamme porrasmaiseksi. Sitten vasaroin yhdelle tasanneportaalle saviruukkuja.
Ystäväni, Minna, työsti vierelläni omalle pihalleen, Ouluun, vietävää ihastuttavaa ruukkupatiota. Itseasiassa minunkin piti työstää yksi tuollainen keijujen ruukkupatio, mutta vasarakäteni olikin liian raju ja ruukku menikin halki... Räts...


Myös Utelias-Wili <3 oli kokoajan jaloissani tarkkailemassa puuhiamme.


Ja pikkuhiljaa kuin taianiskusta, alkoi puutarhamme täyttyä keijuista...


 .. ja kuten tapana on, projekti lähti leviämään koko puutarhaamme. Nyt olen rakentamassa keijupuutarhan viereen omaa pikku piazzaa, jossa voin juoda kupin lattea tai vaikka kuohuvaa omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni. Osalle pihaa on nousemassa patio koko perheelle ja kaikki harmaat pihalaatat vaihtuivat appiukon käsintekemiksi punasavitiileiksi. Pihaa ei enää tunnista entisekseen. Olen niin onnellinen!!!! Niin onnellinen!!!


Laitan tänne kuvia puutarhastamme lisää (myös keijupuutarhasta)  kun pihatöiltä ja kesäkyläilyiltä ennätän. Voiko ihminen enää enempää olla täpinöissään...? En olisi ikipäivänä kuvitellut innostuvani myös puutarhassa kuopsuttamisesta. No, maailmani on ihmeitä täynnään... Satumaista kesää teille kaikille!!!!Pihatöissä tämän kesän viileys ja sateisuuskaan eivät haittaa. Joten mars kaikki pihaa kuopsuttamaan, kun ei ne metsämarjatkaan taida vielä olla kypsiä...

Kiitos vielä, Minna!!!

18 kommenttia:

 1. Kääk, miten kaunista!
  Palan halusta nähdä puutarhan livenä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun saatiin käydä ihailemassa söpöä keijupuutarhaasi livenä! Wili kruunasi vielä kokonaisuuden!
   Nautinnollisia hetkiä satumaisten puiden alla!

   Poista
  2. Kiitos, Riina! Nyt puutarhamme on saanut laventeleja ja pikkuperennoja lisää. (Kiitos Honkkari-vinkistä!!!) Wow, mikä tuoksu nyt hellii puutarhaan kävijää. Tervetuloa terassin valmistuttua uudestaan :).

   Poista
 2. IHANAN NÄKÖISIÄ PUUTARHA KUViA!!!!

  VastaaPoista
 3. Oi,ihanalta näyttää!! Kyllä se puutarhassa kupsuttelu rentouttaa ja antaa mielenrauhaa:).
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin tästä terapiasta, sillä en todellakaan ole ollut mikään puutarhaperhonen ennen.

   Poista
 4. Oi, kun onkin hieno keijukaispuutarha! ja puutarhassa kuopsuttelu on kivaa ja terapeuttista, kuten käsitöiden tekeminenkin ja siinä näkee kättensä työt heti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina tapana innostua satalasissa uusista asioista. Jotkut asiat (kuten tilkkutyöt) jäävät päälle vuosikausiksi, jotkut menevät ohi muutaman kuukauden intoilun jälkeen. Jännä nähdä miten käy puutarhaintoni. Nyt se on ainakin tosi voimakas :).

   Poista
 5. Kiitos sinulle Satu!! Mukavaa puuhaa oli päivä täynnä ja ihania muistoja jäi vierailustamme. Keijupuutarha leviää myös meidän pihalla... kolmas ruukku kohta valmiina ja paljon suunnitelmia tuonne pihan perälle "keijumetsään". Pakkohan se on tulla ensi kesänä katsastamaan uusi terassi ja puutarha :) Kiitos kaikesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, olet ihana! Ja voi kuinka nautin kun sain jakaa tekemisen iloa toisen ahertajan kanssa. Usein puurran niin yksinäisenä kaikkia projektejani. Samanhenkinen seura voimaannuttaa kummasti. Puutarhaintoa sinullekin! Ja tervetuloa uudestaan Lahteen!!!!

   P.s. Isot Pojat ovat myös intona perheesi esittelemästä uudesta harrastuksesta, Geokätköilystä. Nytkin ovat uimarannalla kätköä etsimässä :). Kiitti sinun Pojillesi innostuksesta!!!!!

   Poista
 6. Huoh. Niin kaunista, niin satumaista. Memmu

  VastaaPoista
 7. Ihana Keijupuutarha! Inspiroivaa! Annoin sinulle pienen haasteen Puutarhablogissani: mutamaki.blogspot.com :) Saa olla vastaamatta haasteeseen, jos ei ehdi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Paneudun blogiisi ja haasteeseesi oikein ajan kanssa. Olimme mökillä viikon ja unohdimme läppärin laturin kotiin, joten pääsin nyt vasta koneelle. Kun "peruskotihommat" on tehty, otan hyvän laten ja menen piazalleni katselemaan blogiasi. Mukavaa kesää!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Olen keräillyt sleichin keijuja muutaman vuoden ajan kirpputoreilta ja alennusmyyntikoreista. Keijuja taitaa olla nyt 13 erilaista jo. Ne kestävät hyvin pystyssä ja ovat hyvin kauniita katsella.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!