keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Keijupuutarhasta piazzaan osa 3.


Suuni on nyt yhtä hymyä :) . Terasimme ovat valmiit. Terasseja tuli kolme talomme eri puolille. Suunnittelin niitä lähes yhdeksän vuotta ja nyt voin huokaista onnesta. Kaikkialla on huoliteltua ja siistiä. (Tai no, lehtikomposti pitää vielä maisemoida ja muutama kivetys tehdä, terassikalusteet hankkia jne. mutta ne jäävät seuraaviin kesiin - ei Roomakaan rakennettu yhdessä päivässä. Mutta 40-vuotta vanhat talvella vetävät ikkunat ja terassin ovet päätimme vielä tässä samassa tohinassa vaihtaa uusiin ja lämpimiin.) 

Tässä vähän kuvakollaasia terassinsynnystä ja valmiin terassin tunnelmista. Terassista, jonne viimein sain riippuvan korikeinun ja useita pieniä pöytäryhmiä, joihin voi siirtyä auringon lämpöön tai varjoon eri vuorokauden aikoihin, tuli täysin toiveideni mukainen. Ikkuinoiden ja terassin ovien vaihdon jälkeen saan myös samalla talven ajaksi lämpimän olohuoneen :). Ah!


Isäni, hänen ystävänsä, minun mieheni ja Wili työstivät terassimme kahdessa päivässä. Niin myös Wili on reipas apumies.... Pikkuotus ei malttanut edes nukkua päikkäreitä, kun terassin tekemisen seuraaminen oli niin paljon jännempää. Poju pyöri koko ajan jaloissa, eikä pelännyt edes poran ääntä :) .

Miesten touhutessa terassin kimpussa minä hääräsin ruokahuollon ja talomme reunojen siivoamisen kanssa. Laitoin talon reunoille  uudet maanpeittokankaat ja hiekat sekä järjestin kivet uuteen uskoon. Hyvästi rikkaruohot!Laitoin myös keijupuutarhaani maanpeitekankaan ja katetta, jotta sammaleet ja maanpeitekasvit saisivat kasvaa rauhassa ilman tukahduttavia rikkaruohoja. Tein myös muutamia kivetyksiä lisää noilla appiukkoni tekemillä ihastuttavilla designtiilillä.Ja välillä vain ihailin tulevaa omenasatoamme.... ja nautin lasten riemusta, kun he leikkivät naapuritalojen lasten kanssa purkkista pihallamme, sen sijaan että pelaisivat aina niitä erittäin koukuttavia verkkopelejään.

Ja niin kärsivällisyyteni ja odotukseni palkittiin... Atrium-puutarhamme suurin terassi ja kaksi pienempää pääsisäänkäyntien terassia valmistui ahkerien miehien käsissä... Kiitos! Kiitos! Kiitos!!!!!
Lempparikauppani Tori.fi ei pettänyt minua tälläkään kertaa, vaan löysin sieltä haaveenani olleen korikeinun edullisesti.  Kenties sieltä löytyy myös pöytäryhmä, jossa olisi sellaista rentoa välimeren piazzahenkeä, jota tälle terassille ja puutarhaani tavoittelen. Jos joku lukijoista tietää rustiikkisia puu-rauta- kalusteita alennusmyynnissä jossain huonekalukaupoissa, otan vinkkejä mielelläni vastaan.Siihen saakka saanen yhä nauttia perheeni kanssa terassilounasta enoni rakentaman 40-vuotiaan pirtinpöydän ääressä.  (Kuvan viininpunainen paperinarumatto on jo vaihtunut kuvauksen jälkeen hyvin suureen ruskeaan ruokoterassimattoon, jonka naapurimme meille lahjoitti, Kiitos! Se sopiikin tyyliin paljon paremmin!!!)

Nyt lähden saunomaan ja saunan jälkeen siirrymme perheeni kera vilvoittelemaan tallukoissamme terassillemme. Voiko ihminen onnellisempi enää olla?

Mukavaa heinäkuun loppua teille kaikille! Toivottavasti saamme nyt poutaisan loppukesän tänne Suomeen.


10 kommenttia:

 1. Kaunista katseltavaa! Korikalusteet voisivat sopia tavoittelemaasi tunnelmaan ruokapöytäsi ääreen http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/departments/living_room/20907/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältäkin löytyisi ihania tyyliin sopivia terassikalusteita: http://www.nettikaluste.fi/category/31/rottinki

   Memmu

   Poista
  2. Kiitos paljon moilemmista linkkivinkeistä!!! Kävinkin siellä jo katselemassa ja bongasin sieltä postauksen kuvissa esiintyvän Mango-keinummekin :). Löysin myös patiolleni huokeasti Torilta ihanan rottinkilepotuolin/ aurinkotuolin, joten voipi olla, että rottinkiteemassa pysytään jatkossakin.

   Poista
 2. Kyllä tuli komia terassi, tuolla kelpaa saunan jälkeen istuskella. Wili on suloinen!
  Ahh, korikeinu! Tuollaisen haluaisin minäkin, siinä olisi kiva suunnitella tulevia tilkkuprojekteja ja keinua hiljalleen... ja vaikka muuten vain istuskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin saunottu nyt joka ilta. Kummasti meikäläinenkin viihtyy nykyään saunassa, kun pääsee kauniille terassille tallukkoissa ja käsikudotuissa pellavapyyhkeissä tepastelemaan, Ah! Tänään ompelin terassilla tilkkutyötäkin - voi sitä onnentunnetta!!!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minunkin mielestäni ja nurmikenttien laidalla heijaavat laventelit kruunaavat tuoksullaan vielä koko ihanuuden :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja tyylikkäitä terasseja. Nyt meitä aurinko hellii -vaan maltatko istuskella siitä nauttimassa vai oletko jo käsityöpuuhissa? t. Katri, joka ompeli juuri ekat tossut :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!