lauantai 12. syyskuuta 2015

Kurkistus vanhaan Vääksyyn


Rakastan vanhoja kauppaloita, kyliä ja elämän kerrostumaa sisältäviä puutarhoja. Elämää nähneet talot, rehevät pihat ja herttaisen tyylikkäät cafeteriat saavat minut huokailemaan onnellisena. Uteliaana matkalaisena olen aina valmiina kurkkimaan ihmisten koteihin ja pihoihin. Tänään  sain tehdä kurkkimista luvan kanssa Vääksyssä, jossa vietettiin Avoimet ovat ja pihat -tapahtumaa.  


Vääksy näytti tänään taas parhaat puolet itsestään. Ilma oli lämmin, ihmiset hyvällä tuulella ja pienet kivijalkamyymälät pullollaan herkullisia sisustustuotteita ja suussasulavaa. Ohessa kuvagalleriaa herkullisimmasta osasta näkemääni.

Ensimmäisenä esittelen teille suloisen tyylikkään Vääksyn apteekin, jossa tarjotaan idyllistä apteekkimajoitusta. Tälläiseen hotelliin minäkin haluaisin matkoillani kellahtaa paljon mieluummin kuin jokonkin ketjuryhmittymän standardihotelliin.


Vääksyn Apteekinmajoitus Oy:n esittely ja hinnasto löytyvät täältä.


Myös kodit, joihin päsimme vierailemaan ansaitsevat ylistykset. Kyllä ihmisillä on häkellyttävän kauniita koteja. Ah! Kiitos kun päästitte meidät kylään!Ja huoh, mitä puutarhoja ja pergoloita...

Lapsillahan on tunnetusti nälkä ja jano kokoajan, joten sain hyvän syyn taas kerran myös tutustua tyttären kanssa Vääksyn kahvilakulttuuriin (perheeme miesporukka lähti urheilemaan urheilukentälle, heitä tälläiset tapahtuvat eivät jaksa oikein innostaa). 

Tällä kertaa testasin Pienen ranskalaisen kyläkaupan tarjonnan.
Tytär valitsi herkullista mansikanmakuista La Gosse artesaanilimua, joka oli minulle aivan uusi tuttavuus.

Matkamuistoksi lähti ylellistä La Gossen laventelimakujuomaa. Tätä tarjoillaankin meillä vain erityisissä chic-hetkissä..
Päivän aikana Vääksyn museoissa oli myös avoimet ovet. Niissä saimme tutustua vesimyllyn historiaan ja toimintaan sekä kalastuskulttuurin ja välineistön muutoksiin vuosisatojen ajalla.

Ja lopuksi vielä saimme päät pyörälle legendaarisessa Lauran kaupassa ja sen puutarhassa, joissa kummassakin on yksityiskohtia niin, että ihan sanattomaksi vetää..Tälläistä kuvagalleriaa tällä erää. Huomenna matkaamme ystäväperheen kera Kouvolaan tutustumaan Kouluvolan vanhoihin taloihin ja puutarhoihin sekä pikkuputiikkeihin. Kivaa siis tiedossa huomiseksikin.Syyskukkien kauneutta teille jokaiselle!
8 kommenttia:

 1. Voi kun olikin kaunista katseltavaa, kiva kun jaat kuvia tännekin, tuo apteekkimajoitus pitää laittaa korvan taakse jos joskus sinnepäin on matkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Päivämme Vääksyssä oli todella kaunis. Ja todella suosittelen apteekinmajoitusta. Henkilökunta eli talon omistaja-asukkaat olivat viehättäviä.

   Poista
 2. Upeita kuvia! Varmasti oli hieno reissu. Lähimatkailu on Pop! -Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen samaa mieltä, että tässä maailmamme tilanteessa lähimatkailu on todellakin POP! Moni vain unohtaa sen, että lähelläkin voi rentoutua ja nauttia elämästä. Kaukomatkoja teen luonto-ohjelmien ja instagramin upeiden luonnonihmeet kuvien kautta.

   Poista
 3. Hienoja lähimatkailukuvia. Kunpa muutkin ymmärtäisivät, että nyt kannattaa käyttää rahat kotimaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, olenkin aina sanonut, että vain suomalaista työtä ja suomalaisia tuotteita ja lähimatkailua tukemalla tämä maa saadaan nousuun. Perheelläni ei ole paljoa rahaa, mutta hussaan sen mielleläni kotiamme kunnostavien työmiesten palkkoihin ja suomalaisten yritysten tekemiin tai jälleenmyytäviin tuotteisiin. Haluan tukea niiden työtä ja toimeentuloa, joilla työtä tänä päivänä ylipäätään on.

   Poista
 4. Upea ylistys lähimatkailulle ja Vanhalla Vääksylle!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!