sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Maalaismarkkinaretkellä Kouvolassa

Eilen nautimme tyttären kanssa aurinkoisesta syystunnelmasta Vääksyssä. Tänään matkasimme koko perheenä Maalaismarkkinaretkelle Kouvolaan. Kelit olivat taas mitä parhaimmat ja nähtävää riitti hengästymiseen asti. Alla kuvagalleriana parhaita paloja näkemästämme. 

Pääsimme taasen tutustumaan joihinkin Kouvolan museokorttelin vanhoihin taloihin ja niiden puutarhoihin. Joitain katselimme kieli pitkällä vain ulkoa päin...


Lisäksi saimme kurkkia käsityölaisten työtiloihin ja aistia kaduilla vanhan ajan meininkiä markkinahumun merkeissä. Maalaismarkkinoilla oli väkeä tungokseen asti, vaikka sitä ei onneksi näistä kuvista aistikaan.


 
Markkinakojuissa oli tarjolla, niin syyskauden satoa kuin käsitöitä. Ajanhengen mukaisesti pukeutuneina torimyyjinä oli niin harrastajia kuin ammattilaisiakin. Hinnatkin vaihtelivat täten aikalailla. Joissain kojuissa ihan sydäntä riipaisi, kun tuotteet olivat huolellisesta työnjäljestä ja pohditusta designista huolimatta aivan liian edullisia. Toivottavasti nämä uutterat ja taitavat myyjät saivat kuitenkin kaikki paikkansa maksettua ja hyvän palkan tehdystä työstä.Tarjolla oli mm. kasvivärjättyjä lankoja ja niistä taidolla neulottuja tuotteita. Voi, mitä herkkuja niille, jotka neulontalankoja tänään etsivät.Kuivakukat ja yrtit olivat myös hyvin edustettuina.Tarjolla oli myös aitoja herkkuja ja lähileivonnaisia unohtamatta.

 Keramiikkaa oli myös paljon. Nämä veikeät hahmot olivat minun silmääni suloisimpia.


Lapset saivat ihmetellä poneja, tipuja, kanoja ja kukkoa.


Ja muistella miltä raakavilla oikein sormissa tuntui.
Jotkut käsityöt olivat mielikuvitusta herättäviä. Toiset tyylikkäitä muotoilun helmiä. Minä ostin tällä kertaa mm. pari lasikorua ja heijastimen. Korut 3€/kpl ja heijastin 2€. Mitä mieltä olette hinnoista? Minä olisisin kyllä maksanut reilusti suuremmankin hintalapun verran taitavalle tekijälle.
Museokorttelissa oli ilokseni myös Kirsi Neuvosen grafiikkanäyttely. Nämä hänen työnsä ovat kuvitukseltaan grafiikkaa, josta minä pidän.Kotiin viemisiksi lähtikin muutama grafiikan korttivedos.


Kotimatkalla poikkesimme vielä Rosarium kukkakaupassa, jossa minulla on tullut tavaksi käydä Kouvolan retkilläni.
Kukkatalo Rosarium on oikea sisustus- ja kukkakaupan ihmemaa. Jos täästä ei löydä tuliaisia tai lahjatavaraa vaativampaankin makuun, niin ei sitten mistään. Mahtava paikka!Näiden kauniiden kukkien myötä, oikein herttaista alkavaa viikkoa teille kaikille!


8 kommenttia:

 1. No olipa kiva nähdä kauniita kuvia Kouvolasta! Kävin kansa-/peruskouluni ihan nykyisen museokorttelin tuntumassa ja monet luokkakaverini asuivat silloin vielä näissä puutaloissa. Kiva että niistä on osa säästetty ja museoitu.
  T. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväperheemme asuu Kouvolassa ja piipahtelemme siellä silloin tällöin. Ensimmäistä kertaa kävin museokorttelissa. Hieno alue ja mukava tuulahdus muuten kovin teollisuusrakennushenkisessä Kouvolassa. Menen varmasti museokorttelin pikkuputiikkeihin toisenkin kerran.

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Äitini on Kouvolasta kotoisin ja siellä on sukulaisia, mutta harvoin tulee siellä käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, monesti sitä tulee matkustettua joihinkin kultturelleimpiin ja houkuttelevammilta kuullostaviin paikkoihin, mutta kun sää on otollinen, ihmiset onnellisella fiiliksellä ja vatsat täynnä hyvää ruokaa, on jokainen paikka kaunis. Olemme lasten kanssa jokus hypänneet ihan vain junamatkaa kokeaksemme Kouvolan junaan ja käyty Kouvolassa pikavisiitillä. Ihan hauskoja pikkumuistoja nuokin.

   Poista
 3. Houkuttelevia kuvia Suomen rumimmaksi kaupungiksikin tituleeratusta Kouvolasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus on katsojan silmässä. Jokaisessa paikassa on jotain kaunista kun sen vain osaa nähdä :)

   Poista
 4. Mukavia kuvia reissustanne <3 Tuolla pitäisi itsekin selvästikin poiketa :) Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa viikkoa sinullekin. Kouvolassa on myös upeaa punatiiliarkkitehtuuris ja Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, jotka ovat myös heikkouteni. Kenties seuraavalla Kouvolaretkellä kuvaan niitä.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!