tiistai 29. syyskuuta 2015

Retkellä Koiramäen pajutallilla


Oletko käynyt Koiramäellä? Me olemme kolmestikin. Jo ennen blogitarinani alkua visiteerasimme Herra Hakkaraisen talossa Vammalassa. Kerran vietimme kaunista kesäpäivää Särkänniemen Koiramäessä ja toissapäivänä kävimme Vantaalla Koiramäen pajutalleilla. Koiramäen pajutallit eivät liity mitenkään Mauri Kunnaksen luomaan Koiramäkeen, mutta olisi hyvin voinut liittyä, sillä paikka oli ihana maalaiskeidas suuren kaupungin laidalla.
Pajutalleilla osuimme suureen kurpitsajuhlaan ja valtavaa ihmisten paljouteen. Kaikkialla oli henkeäsalpaavan kaunista. Tilan pajutyöt olivat tyylikkäitä ja mielikuvistusta kutkuttavia.


Pajutöiden hinnat olivat todella edullisia.  Ja laatu erittäin hyvä.Lapsia kiinnostivat erityisesti pajutilan eläimet, Hermeliinikanit Kielo ja Helmi sekä musta luppakorvakani Söpö Virtanen. Myös paikan minipossut keräsivät kokoajan niin suuren lapsilauman ympärilleen, etten saanut niistä lainkaan kuvaa. Mutta katsokaapa kuinka fiini kotiaitaus minipossuilla oli <3 ! Kristallikruunut, puhviverhot jne.. Kyllä kanien ja possujen passaa elellä kuin kuninkaallisina.


Pajutilan sisustuspuodeista ja kahvilasta löytyi jos jonkinmoista sisustusrekvisiittaa ja herkkua kotiinviemisiksi.


Tuotteet olivat kauniisti esillä ja ne olivat tyylikkäästi ja huolitellusti pakattu. Väentungoksesta huolimatta tunnelma oli herttainen ja levollinen.Mukava päivä oli. Tulemme ehdottomasti toistekin. Enkä taida enää itse pajukoreja punoa, jos näin edullisesti saa niitä ostettunakin. Tämäkin upea suuri ovaalinmallinen pajukori tilkkutäkeillemme maksoi vain 20 €.  Minä tekisin tälläistä päivän aamusta iltaan ja siihen päälle vielä pajujen keruu ja käsittely.Jos teillä on ensiviikonloppuna aikaa, niin käykääpä tutustumassa Koiramäen pajutalleille ja samalla visiitillä Tikkurilan maalaismarkkinoihin, jossa olen myymässä Neulanhaltijan työhuoneen ja Denimi by Katrin kanssa minun käsityötuotteitani. Paikkani löytyy Tokmannia vastapäätä.

Kiitos Katrille, kun esittelit meille tämän mukavan retkikohteen!


8 kommenttia:

 1. Hieno paikka tuo pajutalli, mutta eiköhän panna paremmaksi Tikkurilan maalaismarkkinoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että asiakkaat löytävät tuotteemme, sillä jo myyntipaikan hintaan saa myydä aika monta tuotetta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Omat kurpitsani vasta kukkivat puutarhassamme, vaikka istutin ne jo kesän alussa. Ei taida tulla enää satoa. Onneksi sain ainakin ihailla koiramäellä kauniita kurpitsoja, vaikka omat istutukset eivät onnistuneetkaan.

   Poista
 3. ihanat markkinat, vàrià ja ideoita roppakaupalla, varmaan muistorikas pàivà siellà.
  Kurpitsoista tuli mieleen ne omat, suuret ja pienet. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo puitteet markkinoilla olivat hienot. Lueppas edellisestä kommentistani miten minun omille kurpitsoille kävi. Toivottavasti sinulla oli kurpitsoittesi kanssa parempi tuuri.

   Poista
 4. monet pitävät minipossut kodin sisällä ja perheen jäsenenä niinkuin koiratkin. samoin kanit ,toivottavasti tuo kukko tai kana ei ole elävä noin pienessä häkissä..sehän olisi eläin rääkkäystä. en käynyt siellä silloin kun asuin vantaalla enkä mene sinne koska olen oikea eläin rakas ihminen, toivottavasti joku vahtii lapsia miten kohtelee niitä eläimiä ,kanit on ihan peloissaan ..pajukorit ym. on ihania ja kaikki pajutyöt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen eläinrakas. Tästäkin blogista löytyy kuvia ihanasta Wili luppakorvakanistamme, joka on perheenjäsen muiden joukossa. W tulee joka aamu herättämään minut nuolemalla kasvojani ja seuraa perheen touhuja kaikkialle. On 24/7 vapaana kodissamme.

   Mielestäni Koiramäen pajutallin eläimet vaikuttivat hyväkuntoiselta ja tyytyväisiltä elämäänsä. Häkeissä mahtui liikkumaan hyvin ja ilmojen salliessa myös pääsivät pihalle. Yksikään eläin ei säikkynyt lapsia, eikä esim pupuja saanut koskea., joten saivat loikkia ja syödä omissa oloissaan. Häkit olivat puhtaita ja eläinten karva kiiltävää.

   Kukko luppakorvakanini häkissä oli koriste. Itsekin ihmettelin miksi se oli siellä.

   Maataloissa, jota tavallaan koiramäkin edusti, ei tyypillisesti eläimiä pidetä ihmisten asuintaloissa. Eläimet koetaan hyötyeläimiksi, mutta jotta niistä olisi hyötyä (kuten tässä tapauksessa lasten viihdyttäjänä) pidetään eläimistä useimmiten todella hyvää huolta.

   Mukavaa syksyä sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!