sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Japanilaista muotia itse ommellen


Olen istunut niin paljon tietokoneella koulutöideni kanssa, että tänään oli pakko jo ommella jotain. muuten pääni olisi poksahtanut. Ompelu toimi myös ikään kuin palkintona, sillä sain ihan tolkuttoman suuren opintokokonaisuuden suoritettua itselleni asettamassa määräajassa.Viime viikolla koulusta tulellessani väsyneenä ja kaikkensa antaneena poikkesin viihdyttämässä itseäni Rondossa ja Pelastusarmeijan kirpparilla. Ilokseni molemmista löytyi myös aarteita kotiin viemisiksi. Rondosta ostin Designers Guildin upeaa sisustuskangasta 10 € palan ja Pelastusarmeijan kirpparilta kauniin japanilaisen ompelu-ja kaavakirjan.

Kirjassa oli kauniita ,aivan minun tyylisiäni, klassikko vaatteita ja aloittelevalle ompelijalle hyvin kuviteut havainnolliset työvaiheohjeet. Kirja oli niin kaunis, että se oli ihan pakko ostaa. Samalla päätin ommella siitä itselleni klassikkohameen juuri löytämästäni Designers Quildin kankaasta.


Hame valmistui työhuoneellani kädenkäänteessä. Sitä ommellessani sain taas fiilistellä tämän blogiyhteistyönä  Husqvarnalta saadun piilovetoketjupaininjalan kanssa. On tämä vaan ihana lisätarvike!Hameen jälkeen kangasta jäi vielä olkalaukkuunkin. Laukkuun päätin ommella olkahihnat äidiltäni saaduista vanhoista nahkavöistä. Sain samalla kokeilla ensimmäistä kertaa blogiyhteistyönä saamani Viking Opalin nahanompeluominaisuuksia. 


Husqvarnalla on erityinen nahkalle suunniteltu H-paininjalka. Käytin tätä paljon kun ompelin aikoinaan tyynyjä, joissa yhdistin huopaa ja nahkaa. Paininjalassa on liukkaaksi käsitelty pohja.Itse käytin nyt kuitenkin paininjalkana yläsyöttäjää, sillä halusin testata sen toimivuutta nahalla (ja muistin tuon nahkapaininjalan vasta kun oli jo ommellut rivat laukkuun kiinni). Ja hienostihan kaikki pelitti. Nahkaneula toimi upeasti, samoin kone ja yläsyöttäjä. Vahva kone tämä Opal. Suosittelen!


Tälläisen pikkupalkinnon itselleni annoin. Olipa ihanaa ommella ja tehdä jotain näkyvää tekstin tuottamisen sijasta.

Mukavaa marraskuuta teille kaikille! Muistetaan nauttia ulkoilmasta niinä päivän muutamina valoisina tunteina, joita marraskuu meille täällä pohjolassa tarjoaa. Koskahan saadaan ensilumi?

18 kommenttia:

 1. Hei, ihania juttuja oot taas ommellut!! Mä haluun kans tollasen laukun :D t.Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikä muuten ollut edes laukku (eikä hame) vaikeita työstää. Valmistuivat ihan hujauksessa. Rondossa oli upeita harmaan ja mustan sävyisiä paksuja Designers Guildin kankaita: https://www.designersguild.com/ ,niistä saisi tehtyä vaikka mitä tuolinpäällisistä tyynyihin ja asusteisiin tietty.

   Poista
 2. Kauniin hameen teit! Itseänikin miellyttää nuo japanilaiset käsityökirjat.
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Japanilaisilla on kyky tehdä yksinkertaisen tyylikkäitä julkaisuja. Minulla on myös japanilaisia käsityöohjekirjoja ja sisustuskirjoja kirjahyllyssä ja aina aika-ajoin fiilistelen tyylikkyyttä niitä selaamalla.

   Poista
 3. Erittäin käyttökelpoinen hame! Malli on kiva, kun hieman levenee alaspäin. On loistoidea käyttää vanhat vyöt laukun hihnoiksi. Upea kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin pidän hameen mallista tosi paljon. Harmi vain, että ohjekirjassa oli kaavat vain kokoon 38 asti, joten kaavat eivät käy kaikille. Japanilaiset ovat itse niin kovin pieniä. Minäkään en saa lihoa yhtään, että mahdun hameeseen vielä jatkossakin.

   Poista
 4. Mahtava kokonaisuus!-Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kokonaisuus oli itselleni mukava palkinto rankan opintoviikon jälkeen.

   Poista
 5. Kauniin mallinen hame ja hieno kangas, laukku kiva lisä hameen kanssa käytettäväksi!
  Kiva tuo vyö idea, itsellekin on niitä on kertynyt vuosien varrella useampikin, joille en ole löytänyt käyttötapaa ja en ole niitä kuitenkaan pois heittänyt, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä vyöt olivat niin hoikalle uumalle, että niitä ei kyllä enää tämänpäivän naisista kovinkaan moni vyötärönsä ympärille saisi. Miten hoikkia ennen ihmiset ovat olleetkaan?

   Poista
 6. Kaunis ja tyylikäs asukokonaisuus! Hieno idea nahkavöiden kierrätyksestä. Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äitini tuo aina välillä kaapeistaan "rojua" minulle ja toivoo, että keksisin niitä jotain järkevää. Joskus keksin, joskus en. Nyt tuli neronleimaus näistä vöistä, onneksi.

   Poista
 7. Oi mikä tyylikäs leidi siellä on! Tsemppiä opiskeluaherruksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Opiskelu on ollut kyllä aika työllistävää. Lisäksi minulla on nyt todela paljon nukketetatterikeikkoja, joten vapaa-ajan puutetta ei liiemmin ole. Harmittaa, kun ei ehdi toteuttaa työhuoneella itseään eikä touhuta niin paljon omien lasten kanssa kuin haluaisi, mutta aika aikaa kutakin. Onneksi pian on joululoma. Syysloma kun meni ihan plörinäksi sairastellessa.

   Poista
 8. Wau, onpa kaunis hame ja laukku myös! Simppeliä ja tyylikästä. Tällaiset pikkupalkinnot tsemppaavat kyllä mukavasti:) Opiskeluaherruksia täälläkin menossa, tammikuussa olisi viimeinen näyttö ja opiskelu-urakka saatu viimein päätökseen. Tarkoitus olisi ommella itselle siten valmistujaismekko:) Tsemppiä sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä sinä opiskelet? Minulla edessä vielä puolitoista vuotta opintoja. Sitten minulla on kuudes tutkinto todistuskansiossani. Saas nähdä joko sitten pääsisi kuukausipalkkatyöhön.

   Ja muille lukijoille tiedoksi. Käykääpä lukemassa Villa Pipon blogia. Huimaa räätätintaitoa ja osaamista! Ette voi olla ihastumatta ja mykistymättä!

   Poista
 9. Voi, tosta hameesta ja laukusta mä todella tykkään. Kohta voit saada tilaustyön. :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!