perjantai 4. joulukuuta 2015

Maailman kartta


Marraskuun loppu ja joulukuun alku on ollut mellä aikamoista haipakkaa. On pikkujouluja, konsertteja, joulujuhlia, nukketeatterikiertuetta, käsityökoulutuksia jne. Päivät ja illat ovat välillä aikamoista minuuttipeliä. Onneksi perheessä on kaksi aikuista ja vaari, jotta logistiikka pelaa suhteellisen kivuttomasti.



Itse en ole ehtinyt / jaksanut suunnitella joulua vielä yhtään. Tulee se suunnittelemattakin. En ole ostanut lahjoja tai värkkäillyt koristeita. Mutta olemme sen sijaan musisoineet paljon lasten kanssa. Joululaulut kaikuvat kodissamme tuon tuostakin. Se on kaunista ja mukavaa. On ollut hienoa oppia tänä syksyä 11-vuotiaan poikani kanssa yhteinen taito: Pianon soitto. 

Eilen aamulla ehdin käväistä ompeluhuoneessanikin ja työstin joulufiilistä herätelläkseni ensimmäisen joululahjan pojilleni tästä upeasta lahtelaisen Lauri Valolan "Maailma kartta" -kankaasta. 



Lauri on 12-vuotias koululainen, joka nauttii karttojen piirtämisestä. Häneltä on ilmestynyt useita hyvin yksityiskohtaisia printtejä, joissa hän kuvaa tussilla päänsä sisäisiä kuvia ja maailmoja. Minusta nämä ovat huikean hienoja! Jos tyttärelleni ei olisi niin suurta vaatevuorta vaatehuoneessamme, ompelisin näistä printestä hänelle myös mekkoja. Laurin mallistoihin pääset tutustumaan täältä. Printtejä löytyy useissa eri kuoseissa ja väreissä.




Minun käsissäni työstyi nyt kolme sisustustyynyä poikien sängyille. Kahteen tyynyyn ompelin piilovetoketjun.






.. ja yhden tein taskumallisena. Nämä tyynyt kääräisen sitten joku ilta satiininauhalla torniksi Joulupukin säkkiin. Mitään paperia en lahjatyynyjen päälle laita, sillä Laurin printti on niin ilmeikäs jo sellaisenaan, etten halua peittää sitä millään.



Tähän loppuun vielä muutama surumielisempi otos, jotka talensin Lahden kaupunginteatterilla Valoa Taiteelle tapahtumasta 1.12. Tässä kuvassa Akseli Gallen Kallelan Lemminkäisen äiti -taideteos on muuttunut kolmiulotteiseksi. Kuva puhutteli hyvin paljon lapsiani. 


Ja tässä Hugo Strimbergin Haavoittunut enkeli. Lisää upeita kolmiulotteisia patsaita ja tunnelmia "Valoa Taiteelle" -tapahtumasta löydät videona täältä ja kuvina täältä.

Lauantaina menen poikemme kanssa katsomaan Lahden kaupunginteatterille paljon kehuttua koululaisille suunnattua näytelmää; Pinokkiota. Eli kulttuurielämämme jatkuu.

Joulun taikaa teille kaikille!










6 kommenttia:

 1. Ihana tuo kartta kangas! Valoa taiteelle jäi meiltä väliin, kun olimme nukketeatterissa. Pinokkio päästiin näkemään harjoituksiin ja oli kyllä hyvä! Ajatuksia herättävä ja jännittävä. Tokaluokkalainen otti minua muutaman kerran kädestä kiinni esityksen aikana. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös teatteriesitys peruttiinkin tältä päivältä. Saimme onneksi uudet katsomopaikat samaan esitykseen muutaman viikon päähän. Harmi, mutta hyvää kannattaa odottaa :)

   Poista
 2. Upeita printtejä ja mikä taiteilijanuori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni nämä Larin printti ovat upeita. Saas nähdä mitä tästä kaverista vielä kuullaan tulevaisuudessa.

   Poista
 3. Huisin hieno printti. Sopisi hyvin Marimekolle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni nämä printti olikin painettu juuri Marimekon paksummilla puuvillalle, mutta sitä en tiedä onko Marimekko ollut näistä myös kiinnostunut, mutta totta on, että heidän tyyliinsä nämä sopisivat hienosti.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!