torstai 28. tammikuuta 2016

Kevättä tekstiileillä kotiin


Kuten koko Suomessa, myös meillä Lahdessa on ollut viime päivinä upeat ilmat. Puut ovat notkuneet lumipeitteestä ja aurinko on paistanut upeaa kevätiloa niin ihmisille kuin pikkulinnuillekin. Kelkkis-kelkkamme (blogiyhteistyö, Anu Telivuo) on ollut kovassa käytössä. Se on ihana!Kaksi lapsistamme onnistui kuitenkin saamaan influenssan, joten muutama päivä piti viettää ihan sisällä kotoillen. Lasten nukkuessa vuorokauden läpeensä, päätin vähän surautella Opalillani (blogiyhteistyö, Husqvarna Viking) vähän kevättä kotiimme.

Olohuoneen sohva sai pari vaaleanpunaista villaneulostyynyä. Vaaleanpunainen näyttää olevan huonekaluliikkeissä kevätsisustuksen trendivärejä.Lisäksi halusin työstää pikkupotilaiden päiväteepöytään jotain uutta. Löysin kangaskaapistani kauniin käsinkirjotun liinan, jonka olin ostanut kirpputorilta parilla eurolla. Liina ei sopinut meille minnekään, mutta jo ostaessani ajattelin, että jos näin käy, siitä saisi työstettyä kauniin teepannumyssyn.Liina oli kantattu kirjopistoin, joten jos olisin purkanut reunan saumanvaratarpeeseen, olisi kaunis kirjonta lähtenyt purkaantumaan. Niinpä ompelin liinan kaksi kertaa kolmenpiston siksak-ompeleella kiinni puuvillakankaaseen vanuun ja puuvillavuoriin. Näin sain työstettyä pannumyssyyn saumanvarat.


Tikkasin pannumyssyn kappaleet erikseen vapaalla konekirjonnalla mukaillen käsinkirjonnan muotoja. Paininjalkana käytin läpinäkyvää koneparsintajalkaa.


Lopuksi ompelin kappaleet yhteen ja käänsin alareunasta 5 cm käännettä pannumyssyn sisään. Tämä tukevoittaa myssyn alareunan. Tikkasin vielä käänteen kiinni mukaillen pannumyssyyn tekemiäni tikkausksia.

Sitten olikin hyvä keittää kunnon hunajateet pikkupotilaille <3 .

Laitan tähän loppuun vielä kuvia aijemmin täällä blogissa esitellyistä kierrätystekstiileistä ompelemistani pannumysyistä. Mukavaa kevättalvea teille kaikille! Pysykäähän terveinä!

 Kuulemisiin helmikuussa!

9 kommenttia:

 1. Onpa ihania pannumyssyjä! Täällä iski flunssa, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
 2. Ihania pannumyssyjä koko sarja!! Pikaista paranemista potilaille!

  VastaaPoista
 3. Kauniita pannumyssyjä ja hienot tikkaukset olet tehnyt tähän viimeisimpään:)! Paranemisia sinne, tänne iski myös flunssa..

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista! Mulla on ( kuten näkyy) näitä pannumyssyjäkin joka lähtöön. Ne tuo mukavaa luksusta tee- ja kahvihetkiin.

  Meillä lapsukaiset ovat jo kunnossa, mutta nyt vuorostaan minä olen ihan tukossa. Onneksi opiskeluhommani on siinä mallilla nyt, että voi hiukan levätäkin ja sairastaa. Viikon päästä alkaa Työelämäharjoittelu seurakunnan lapsityössä. Odotan sitä jo innolla. Siihen mennessä olen varmaan jo selättänyt tukkoisuudenkin. Pikaista paranemista myös teille!

  VastaaPoista
 5. Kauniit nuo vaaleanpunaiset tyynyt. Tuovat valoa ja raikkautta. Paranemista! -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllätyin itsekin kuinka vaaleanpunainen näytti raikkaalta ja nuorekkaalta. Meillä ei olekaan koskaan ennen ollut mitään vaalean punaista, kun tuo tyttäremmekään ei ole mikään neiti vaaleanpunainen. Nyt kotiin on pikkuhiljaa täyttynyt vaaleanpunaisista tulppaaneista. Ennen suosin vain valkoisia ja keltaisia kukkia.

   Poista
 6. Tosi kivoja töitä kaikki mitä olet tehnyt. Tuo vanhojen liinojen käyttö on niin upeeta ja vanha työ ei ole kärsinyt tuunaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Vekki! Monesti olen itsekin surkutelut ihmisten tuunaamia vanhoja tekstiilejä. Itselläni on aina tavoite työstää yksinkertaista ja tyylikästä (toisinaan pienellä vitsillä varustuettuna) tuunaustöitä, joissa alkuperäinen takstiili pääsee arvoonsa. Seuraavassa postauksessa tuunausta onkin vähän lisää.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!