lauantai 18. kesäkuuta 2016

Husqvarnan bloggaajaillan antia / paininjalkojen esittelyä

Tänään olen iloinnut ja kokenut onnen hetkiä seurakunnan varhaisnuorten leirillä "trikoo T-paidasta pipo" - työpajan ohjaajana. Voi kun tätä työtä saisi tehdä aina! Kuvia en ehtinyt ottaa yhtään, oli meno sen verran vauhdikasta, mutta hienoja pipoja ja t-paita laukkujakin syntyi. <3

Tämän viikon alussa sain puolestaan  hemmoitella itseäni bloggariyhteistyön merkeissä Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Tapaamisen järjesti Husqvarna Viking, joka tekee yhteistyötä myös minun blogini kanssa antamalla vuodeksi käyttööni Husqvarna Viking Opal -ompelukoneen ja siihen liittyviä lisätarvikkeita. Tänäänkin näitä Husqvarojani huristeltiin taas 40 lapsen kera. Eli käyttöä on blogiyhtestyökoneella ollut kerran jos toisenkin. Kiitos Husqvarnalle!


Blogitapaamisessamme jutusteltiin tulevista yhteistyökuvioista ja tietysti myös ommeltiin (ja herkuteltiin!). Sain kokeilla mm. ompelukonehuovutusta, joka on teknikkana kiinnostanut minua jo pidempään. Käteni rasitusvamma kun äityy aina kiukuttelemaan huovutusprojektieni jälkeen.
Ompelukonehuovutus tapahtuu pienen rosoreunaisen ja megaterävän huovutusneulan avulla. Lankaa ei tässä tarvita lainkaan. Neula suojataan läpinäkyvällä muovisuojalla, koska sen osuminen sormeen saa veren vuotamaan. Myös syöttäjän hampaat suojataan villapölyltä ja puolakoteloon laitetaan puolarullan kokoinen muovinen "kuppi". Huovuttaminen tapahtuu koneparsinnnan säädöin eli vapaana konekirjontana. Me käytimme huovutukseen Huopanen- lankaa, mutta aivan yhtä hyvin voi ompelukoneella huovuttaa lampaanvillaa kuituna tai esihuovutettua levyä.

Koska en yleensäkään suosi pelkkää huopaneulausta kuviointina käyttötuotteissa, en suosi sitä nytkään. Niinpä suosittelen jokaisen käyttöön tulevan huopaneulatun työn huovuttamista vielä vedellä ja saippualla. Tällöin kuvio kestää käytössä paremmin. 

Mutta kätevähän tämäkin apuväline oli. Säästää hyvin oikuttelevaa rannettani.Sain tutustua myös lisätarvikkeena myytävään leveään läpinäkyvään tikkauspaininjalkaan, johon ihastuin ikihyviksi. Tällä paininjalalla kuvio-ompeleiden ompelu tasaisin välimatkoin sujuu kuin leikki.Paininjalan ruudutus auttaa ompelun ohjausta. Tämän paininjalan minä haluan omaksi!


Myös tämä nyörijalka 4118500 oli upea. Kylläpä nyöri pysyi ommellessa hienosti paikoillaan, eikä nyörin vierelle tullut yhtään harhapistoa.
Illan aikana ymmärsin myös, että kaksoisneulalla voi ommella kuvio-ompeleita! Eipä ollut aijemmin tullut tuokaan mieleen. Tätä on pakko kokeilla pian kotona uudelleen, sillä saimme opin lisäksi mukaamme inspiran 2 mm kaksoisneulat.


Tähän loppuun vielä kuva tokaluokkalaisen poikani tekemästä Monni-kissasta. Eikö ole hurmaava? Keraamiikka työt ovat  6v. tyttäreni kuvataidekoulussa tekemiä, paitsi harakka, jonka teetin syksyllä keramikkosiskollani tilaustyönä.

Miauu!!!! ja Kraakkkk!!!

4 kommenttia:

 1. Hauskaa, että koneellakin voi huovuttaa. Näppäriä apuvälineitä. Ja todella, tuo Monni-kissa on hieno!!!! T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monnista on myös saman lapsen vahaliiduilla tekemä upea taulu, jonka kehystin seinälle. Lasten työn on niin hellyyttäviä!

   Poista
 2. Olen nähnyt samoja lisätarvikkeita esittelyssä killassamme. Tuo leveä läpinäkyvä paininjalka oli kyllä uutta. Vaikuttaa hyödylliseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teillä hieno tilkkutyökilta kun saatte tutustua uutuus vempaimiin. Jos sulla on joku paininjalkaa tai lisätarvikkeita, jotka kaipais julkistakin esittelyä tai johon haluaisit blogini välityksellä tutustua, niin vihjaiseppa minullekin.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!