maanantai 7. marraskuuta 2016

MIniatyyrimaailmassa


Minun piti laitella seuraavaksi tänne blogiini Kreetan matkakuvia, mutta nyt ensin pääsette kyllä kanssani Lahden kätevä- ja tekevä -messuille, jotka olivat täällä Lahdessa viikonloppuna. Messuilla minä ja lapseni juutuimme täysin miniatyyrimaailmojen lumoihin, joten kuvailin niitä vähän teillekin katseltaviksi. 

Tässä yllä olevassa kuvassa on ote Grimmin sadusta Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Työ on Leea Lehelmän käsialaa ja tehty miniatyyrikilpailuun "Satu", jossa kilpailuun osallistujan tuli 5 kk:n aikana työstää tilannekohtaus jostain sadusta 1:12 koossa. Eikö ole upea!!!!!


Tässä Tuula Nokkosen kilpailutyö sadusta Kolme karhua. Miten ihastuttava tuo puukoti ja nuo tilkkutäkit! Ja nuo hiusdonitsiaamutossut!!!


Tämä Jenni Kemppaisen hiirien juustoputiikki oli myös jotenkin minua hellyyttävä kokonaisuus.


Kätevä ja tekevä -messuilla oli tietysti myös myynnissä jos jonkinmoista nukkekotitavaraa ja somistetta. Tyttäreni totesikin, että meinaa aivan pakahtua kaikesta kauniista ja mielenkiintoisesta. 

Tyttäreni sijoitti eurojaan mm. hienoihin miniatyyrilautapeleihin barbiensa kotiin. (Kuva luokkahuoneesta ei ole barbiemme koti vaan henkeä salpaavaa rekvisiittaa messuilta.)


Lisäksi ihastuimme ikihyviksi suomalaisiin GEPETTO -merkkisiin vanerinukkekoteihin ja -nukkekodintarvikkeisiin. Tässä alla hieman GEPETTON tuotteista kuvia. (Tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan pyyteetön mainos hienolle muotoilulle! Ja mitä paras idea joulupukin kontiin käärittäviksi itsekullekin.)


Tuotteet myydään näppäristi litteissä pusseissa, joten ne saa lähetettyä edullisesti kirjekuoressa. Tuotteet kootaan itse, mutta kokoaminen on hyvin yksinkertaista, eikä vaadi työkaluja. Kaikki tuotteet voi lakata tai maalata haluamallaan tavalla.


Mun mielestä nämä olivat todella nerokkaita lasten leluja. Sopivat hienosti sellaiseeen nukkekotiin, jolla lapset saavat leikkiä. Nämä tuotteet kestävät sukupolvelta toiselle ja tukevat suomalaista suunnittelua ja työtä. Minulla näitä ainakin kääriytyy muutamaan joulupakettiin.


Messuilta löytyi myös pieniä miniatyyrimaailmaan soveltuvia tilkkukankaita. Kylläpä taas iski tilkkutyöinto itsellekin.


Vai mitä sanotte tälläisestä minitilkkiksestä?


Ja messuähkyn kruunasi nostalginen Isoäidin jäätelömyymäläauto. Voiko retrompaa enää olla?

Mukavaa isänpäiväviikkoa teille kaikille! Yritän ehtiä koulukiireiltäni käsittelemmään Kreetan reissukuviamme, jos saisin vaikka loppuviikosta niitä laitettua vähän tännekin Välimeren tunnelmaa tuomaan marrassakuun pimeisiin iltoihinne.

Halaus kaikille!10 kommenttia:

 1. Oih, pitääpä tutustua gepetton tarjontaan. Kiitos lahjaideasta! Mummuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Oleppas hyvä ideasta! Toivottavsti löydät Gepettosta jotain mieleistä.

   Poista
 2. Kiitos Neulanhaltijalle miniatyyrimessumatkasta. Hienoja kuvia ja hauskoja ideoita. Itse en uskalla edes kokeilla nukkekodin tekemistä, sillä itseni tuntien jäisin siihen(kin) koukkuun. Terveisin Neuloosi-Tilkkukuume-potilas Porista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Itse olen saanut hienosti siirrettyä miniatyyri-intoni nukketeatterirekvisiittoihin. Näin harrastuksella on hyvä tarkoitus, kun siitä saa joskus vähän rahaakin :)

   Poista
 3. Jaksan vielä odottaa Kreetan kuvia. Olihan näissä jo ihastelemista! Tyttäreni on ihastunut kaikkeen nukkekotikokoiseen, koska tavarat sopivat petseille. Pitääkin miettiä joulupukin asioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Toivottavasti löysit petseille jotain muovikrääsää kestävämpää :). Alan juuri käsitellä Kreetan kuvia. Niitä on 1200! Mutta älä huoli kaikkia en laita tänne :)

   Poista
 4. Hihii, hiirulaiseni tilajuustola ja luokkahuoneeni on päässyt kuviin. :,D
  Olen tässä ihastellut teidän maileg kuvia. <3 Haaveilen, että saisin aikaiseksi tehtyä oman pupusen ja hiirulaisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olipa hauska sattuma! Hiirulaisen juustotila oli ihana! Ompelin juuri Maileg pupu-vauvalle pienen patja, ja petivaatteet pieneen matkalaukkuun joululahjaksi kummitytölle. Harmittaa ku oma neiti ei enää mailegeillaan leiki, mutta onneksi saan silti värkätä pikkujuttuja nukketeattereihini www.neulanhaltijantyohuone.blogspot.com .

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!