torstai 9. marraskuuta 2017

Kätevä ja Tekevä -messut 2017/ osa 2.


Mihin ihmeeseen nämä päivät oikein sujahtavat... Piti postata tämä Kätevä ja Tekevä -messujen toinen postaus heti seuraavana päivänä messujen jälkeen, mutta nyt vasta ennätän koneen viereen istua.


Kuten edellisessä postauksessani kerroin, matkaani tarttui myös monta kivaa ja tarpeellista asiaa messuilta elämysten lisäksi. 

Ensimmäisenä ostin perhepäivähoitoryhmälleni askartelutarvikkeita Wennstömiltä. Käytän lapsilla aina vain laadukkaita piirrustus-, maalaustarvikeita sekä askartelumateriaaleja. On aivan erilaista piirtää hennolla otteella kynällä, josta tulee vahva pigmentti, kuin kynällä, jonka jälki katoaa paperiin. Myös kynän tunnulla ja muodolla on suuri merkitys niin pienen kuin isonkin ihmisen piirrustushaluihin. 

Nyt messuilta hankin lisää Lyran puuvärejä ja mehiläisvaha-muovailuvahaa.Mehiläisvaha-muovailuvahaan tutustuin Steiner-koulun työharjoittelussani viime vuonna ja ihastuin siihen ikihyviksi. Samoin kävi mehiläisvaha-väriliitujen kanssa. Niitä hamstrasin Steinerkoulun myymälästä aika läjän, joten niitä ei nyt tarvinnyt Wennströmeiltä ostaa lisää.

Mehiläisvaha-muovailuvahat hoitolapseni löytävät joku joulukuun päivä heille askartelemastani joulukalenterista. Puuvärit pääsivät heti käyttöön.


En yleensä hamstraa kankaita tulevia ompelutöitä varten (ellen saa niitä ilmaiseksi lahjoituksena), vaan ostan, vähävarainen kun olen, aina kangasta vain tarpeeseen.


Nyt Almandiinin kankaissa oli messuilla kuitenkin niin herkullisia kuoseja, että toisena messupäivänä sorruin ja joten keksin lennosta itselleni tarpeen saada ostaa edes pieni pala jotain herkkuväristä Japanilaista laatupuuvillaa.


Tyttäreni ja minä rakastamme pandoja ja nyt kun Ähtärin eläinpuistokin saa Suomi100 -lahjaksi omat pandat, niin minäkin sijoitin rahaani ihanaan pandakankaaseen. Tämän kankaan käyttö selvinnee jossain myöhemmässä postauksessa.


Kätevä ja tekevä -messuilla on yksi myyjä, jonka tuotteet eivät koskaan jätä minua kylmäksi. 

Vai mitä mieltä olette näistä upeaakin upeammista nukkekodin herkuista, joissa jokaikinen pienikin yksityiskohta on huomioitu? Näitä hengästyttäviä tuotteita valmistaa lahtelainen Happy little muffin-bloggari, Mirja. Hänellä on myös sivut facessa ja instagramissa.


Minä en voi käsittää tälläistä taitoa?! Minun käteni eivät kuunaan taikoisi tälläisiä. Huoh!


Tämä häkellyttävän taidokkas miniatyyriluomus herätti useammankin ihmisen huokailemaan ihmetyksestä. Huoh!


Lopuksi ostin vielä itselleni kolme joululahjakirjaa 2 €/kpl. (siis miten kirjoja voi myydä tuolla hintaa!!!!) Tiedän, että nämä kirjat ovat jo useita vuosi sitten julkaistuja, mutta minulla niitä ei ole ja jouluna niitä on kiva lukea suklaarasiaa tyhjentäen ja kevään tilkkutyöjuttuja suunnitellen. Enkä minä usein jouluna tai muina juhlinakaan kovinkaan montaa lahjaa saa, joten itse on pidettävä huoli, ettei käy niin kuin tässä taannoin kävi, etten saanut jouluna yhden yhtään lahjaa (kun oltiin sovittu ettei mitään tarvitse ostaa... se oli ihan tosi surullista ja kamalaa! Älkää siis sopiko koskaan niin!)


6 kommenttia:

 1. Olikin kivat messut ja oli kivaa löytää sut sieltä messujen keskeltä ompelukoneen ääreltä ja jakaa ajatuksia. Aina kun sut kohtaa, niin jää niin positiivinen mieli.:) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirja! Myös sinut nähdessä itselle tulee aina ihanan levollinen ja seesteinen olo. Pitäisi varmaan nähdä useamminkin, puolin ja toisin <3

   Poista
 2. Hups,missasin täysin kyseiset messut.Harmittaa vieläkin.Kyllä on ollut ihania juttuja myynnissä.Kankaat ovat kyllä heikkouteni.Kylläpä olet saanut kirjat edullisesti....hyvä.Lapset ovat varmaan innoissaan kun saavat kunnolliset värit sekä muovailuvahat.Uskomattomia luomuksia nuo nukkekodin herkut.Kuin joku saakin tehtyä noin aidon näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivat messut, ettenkin kun kerrankin malttoi kuunnella haastatteluja, katsella esityksiä ja kierrellä kojulta kojulle rauhassa masu täynnä hyvää ruokaa.

   Poista
 3. Olipa kiva löytää tuttuja kankaita postauksestasi :) Ja kiva, kun poikkesit rupattelemaan hetkeksi messuosastollani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva rupatella, toivottavasti nähdään toistekin :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!