sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Terveisiä Tampereen kädentaitomessuilta


Terveisiä Tampereelta Suomen Kädentaidot messuilta. Olipahan vauhdikas päivä!!! Väkeä ja tarjontaa ihan hirmuisesti ja illan huipuksi vielä mieheni kanssa Tuntematon Sotilas -leffakokemus. Nyt olenkin tämän päivää ihan tokkurassa kaikesta näkemästäni.

Tässä postauksessa vähän fiiliksiäni messuilta ja juttua ihanista kohtaamisista blogini lukijoiden ja instagram seuraajieni kanssa sekä tarjonnasta messuilla. Ja tietysti myös siitä mitä minulle tarttui kotiin viemisiksi.Minun pestini messuilla oli esitellä tallukoitani ja työstää niitä Husqvarna Vikingin osastolla työnäytöksenä lauantaipäivän ajan. Ompelukoneena käytin, huikeassa messutarjouksessa ollutta,  Sapphire 965Q -ompelukonetta.

Väkeä riitti keskustelemaan kanssani koko päivän ajan ja ihmiset ostivat tositarkoituksella ompelukoneita. Minäkin toimin välillä kiireapulaisena kone-esittelyssä. Kuulin ihania kommentteja blogistani, huikeita muistoja tallukoista ja kiinnostavia tarinoita joskus käydyllä tallukkakurssilla keskenjääneistä tallukoista. Toivottavasti blogini kautta voin ohjata nämä keskeneräiset tallukkaat valmiiksi.

Täältä pääset seuraamaan tallukoiden valmistusprosessia.


Messuilla jaloissani olleet keltaiset (aikojen ensimmäiset) tallukkaani, herättivät ihmisissä valtavasti huomiota ja huokailuja. Ja uusimpien hipulitallukkaideni hassu nimi sai hymyn monen messuvieraan suupieliin :). Olipa ihanaa jakaa tätä kansanperinnettä siitä kiinnostuneille. Jokainen teistä vierailijoista teki päivästäni erityisen, kiitos!!!!!
Messujen lopussa, väentungoksen hieman hellitettyä, ehdin vielä juosta vähän kurkkimassa muidenkin osastoja. Taito-lehden osastolla tilasin itselleni joululahjaksi TAITO- lehden, jota minulle ei ole muutamaan vuoteen tullutkaan. Mielestäni TAITO-lehti on yksi parhaita ja tasokkaimpia käsityölehtiä Suomessa, sillä itse en niinkään kaipaa käsityöohjeita vaan tietoa erilaisista tekniikoista ja mielenkiintoisia näkökulmia käsityöyrittäjiltä.Väentungoksessa en päässyt enkä ehtinyt kiertää kuin kymmenesosan messujen valtavasta annista, mutta onneksi osuin tälle häkellyttävän upealle osastolle, jossa tekstiilisuunnittelija ja kuvittaja Anna Riikka Qvist esitteli kädenjälkeään.
Anna Riikalla oli myynnissä upeita kolmiulotteisia postikortteja, joiden kuvitus oli aivan hurmaavaa.
Niinpä päätin sijoittaa messubudjettini Anna Riikan osastolle, josta ostin läjäpäin kortteja. Anna Riikan upeita töitä löytyy instagramista @annariikkaq sekä nettikaupasta wwwcos.com. Hänellä on myös oma blogi.Aivan messuilta lähtemiseni yhteydessä osuin myös osastolle, jossa ihastuttavat sisarukset möivät valmistamiaan käsinukkeja. Käsinuket olivat aivan häkellyttävän yksityiskohtaisia eläimiä, menninkäsiä ja tonttuja. Olin aivan myyty. Messuväsymys oli kuitenkin jo niin suuri, että en jaksanut enää ostaa mitään, ihailla vain. Käykääpä katsomassa sisarusten facesivut ja kotisivut, niin näette miten ihastuttavaa osaamista heiltä löytyy.

Mahtavat messut oli, mutta jotta niissä säilyisi järjissään ja jaksaisi omaksua näkemäänsä ja ostaa, tarvitsee messuille varata ehdottomasti koko päivä tai vaikka kaksi tai kolme, kuten moni messukävijä oli älynnyt tehdäkin. 

Ensivuonna varaan hotellin ja vietän messuilla useamman hetken.

7 kommenttia:

 1. Kävinpä minäkin pikaisesti katsomassa ihania tallukoitasi ja olisin kiittänyt kaikista ideoista joita olen blogistasi saanut,mutta oli tungosta siinä kojulla. Joten kiitän siis tässä;)!! -sirpa-

  VastaaPoista
 2. Sun messupäivä ja koko viikonloppu kuulostivat mielenkiintoisilta.
  Ihanaa, että olet päässyt esittelemään tallukoiden tekoa jo moneen paikkaan. Tuo on sellainen taito ja osaamisalue, ettei sitä jokainen käsityötaituri omaa.
  Minäkin olen joskus ostanut Anna Riikka Qvistin kortteja. Hänellä on aivan hurmaavia puutarha-aiheisia kortteja, joita tietysti hamstrasin. :)
  Mukavaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu oli niin ohjelmaa täynnä, että tänään maanantainakin on vielä vähän pökkyrässä.

   Anna Rikka Qvistilla oli toisaan myös kauniita puutarhakorttejakin. Hänellä on ihanan tapa kuvittaa, sopivasti moderni ja vanhanaikainen yhdessä.

   Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle, Riina!

   Poista
 3. Oli hauska tavata ja päästä näkemään noita sinun ihania tallukkaita ihan livenä. Melkein ostin sen koneen! Taito-lehti on pitänyt tilata vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina on jäänyt. Joskus ostan ja pidän sitä tasokkaana ja mielenkiintoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava nähdä sinua messuilla! Tule toistekin moikkaamaan ja jos joskus ajelet Lahdessa päin voi työhuoneellenikin tulla moikkaamaan!

   Poista
  2. Ok, silloin tällöin käyn äidin luona Hollolassa ja voisin mielläni piipahtaa katsomaan, kuinka ammattilainen tekee hommia!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!