sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Joulumieltä etsimässä

 

Olen ollut aina kiinnostunut saduista, fantasiasta, kertomuksista ja myyteistä. ´Tämän vuoksi esitänkin sydämen halusta ja tarinan kertomisen tarpeesta viikottain nukketeatteria lapsille ja lapsenmielisille.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmät jouluntarinat ja jouluntaika valtaavat myös jouluvalmisteluni. Kaupallinen, muovinen joulu tuntuu kovin stressaavalta ja kaikki jouluun liittyvät suoritteet suorastaan piinaavilta.

Haluan vain olla. Olla hiljaa. Kuunnella joulun tarinaa rauhallisin lauluin ja tarinoin. Syödä helposti ja hyvin. Kääriytyä tilkkutäkkiin tai vilttiin ja katsella muutamia kauniita kuusessa roikkuvia joululukoristeita ja kynttilöiden loistetta.Olen nyt kahdesti osunut joulumyyjäsiin, joissa on myynnissä ihastuttavia Tikankolon huovutettuja jouluhahmoja. Nämä Liisa Tikan valmistamat uniikit huopahahmot vievät kirjaimellisesti minulta jalat alta. Niiden kauneus huimaa ja taidokas muotokieli ja kädenjälki saa haukkomaan henkeä. Jos jotain jouluuni haluan, niin näitä hurmaavia hahmoja.


 Ja kuinka Liisa itsekin on kuin satukirjasta. Olen lumoutunut. Olen löytänyt satumaan.

 

 

 

 


Olisin voinut ostaa nämä kaikki. Mutta kaikki on liikaa, sillä jouluntaika ja oma luovuuteni vaatii rauhaa. Ja jopa näitä kuvatessani tuntui kuin olisin rikkonut tuon rauhan. Olisin halunnutkin vain istua hiljaa ja katsella näitä suloisia hahmoja, jotka kuiskivat minulle. Olisin halunnut päästää sadunkertojan itsessäni valloilleen ja kuunnella jokaikisen hahmon kertomaa tarinaa. Olisin halunnut rakentaa näille maailman, jossa ne saisivat elää ja olla.

Upeaa, kertakaikkiaan upeaa kädentaitoa!!!!! Harvoin minut tyrmätään näin täysin.


 Ja mitä ihastuttavaa vitsikkyyttä myös!

Näiden Tikankolon tunnelmien jatkeeksi jatkoimme perheeni kanssa matkaa Lahden kaupungintalolle Saiturin joulu -näytelmää katsomaan.Mitäpä tähän sitten vahvojen teatraalisten elämysten jälkeen voisi muuta sanoa kuin Hyvää joulun aikaa teille kaikille! Älkää hötkyilkö, vaan nauttikaa pienistä ihmeistä. Pienet ihmeet ja vanhat tarinat puhuttelevat vielä tänäkin päivänä kun niille antaa mahdollisuuden.

Olkaa toisillenne hyviä ja kilttejä!4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin. Niiden yksinkertainen ja leikkisä muotokieli puhuttelee minua.

   Poista
 2. Tuttuja nuo Tikankolon hahmot. Eipä törmätty. Oletan, että ollaan oltu samoissa myyjäisissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme varmastikin samoissa joulumyyjäisissä niin Lahden Steinerkoululla kuin Kaupunkikylässäkin, mutta taisi siellä olla muutama muukin. Tungosta oli ainakin silloin melkolailla kun perheeni kanssa niissä vierailin. Löysitkö sinä mitään kotiinviemistä? Minä ostin myös Mea Mannan luomuleivonnaisia.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!