perjantai 26. tammikuuta 2018

Japanilaiset kangaskuositEilen yllätyin iloisesti päiväpostia hakiessani. Almandiini oli lähettänyt minulle blogiyhteistyönä upeita japanilaisia puuvilla-pellavakankaitaan ja puuvillakangasta. Ja samasta postilaatikosta löytyi myös uusin TAITO-lehti. Voiko päivä enää mukavammin alkaa!


Tuntui aivan sadunomaiselta istahtaa hoitolasten päivälepoaikaan sohvalle ja hypistellä käsissä uunituoreita, minun mielestäni Suomen laadukkaimman käsityö- ja muotoilulehden sivuja ja laatukankaita, joiden kuviot hivelivät mielikuvitustani.
Tuntui, että kaikki oli hyvin. Elämä oli hyvä. Aivan kuin pitkät käsivarret olisivat halanneet minua.


Minun olisi heti tehnyt mieli ommella kankaista jotain ihanaa kotiini oman perheeni ja hoitolasteni iloksi, mutta ensin piti malttaa pestä/kutistaa kankaat.Ja niinhan siinä sitten kävi, että koska nakkasin kankaat heti lepohetken jälkeen koneeseen 40 C pesuun linkouksineen päivineen (Jälkeen päin luin nettisivuilta, että näille suositellaan hellää pesua ja 30 C), liestyi kankaiden reunoista sentit lankamytyksi. Olisi kannattanut huolitella kankaat ennen pesua!!! Tai sitten lukea käyttöohjeet :).


Mutta onneksi kangasta oli runsaasti ja uusilla saksilla (blogiyhteistyö Husqvarna Vikingin kanssa) Liestyneen reunan leikkaaminen sujui hyvissä fiiliksissä. Olipa muuten hekumallista leikata uusilla ja terävillä saksilla. Kyllä hyvät työvälineet ovat työskentelyssä suuri ilo!
Leikkaisin kuivuneet ja silitetyt kankaat suit sait seuraavan päivälepohetken aikana kahdeksi tyynyksi, kahdeksi patalapuksi ja yhdeksi pannumyssyksi. Vihreän metsäaiheisen Almandiinin puuvillakankaan säästin jotain muuta projektia varten, sillä se sopisi hyvin johonkin tilkkutyöhön.


Sur, rur...... Huolittelin kolmenpiston siksakilla kaikki kankaat ennen niiden tuotteiksi ompelemista.Ja niin käden käänteessä meillä oli ihania uusia sisustusjuttuja minun silmänruoaksi sekä hoitolasten ja omien lasteni majanrakennustarpeiksi...
Niin ihania, että minua melkein itkettää....Ja sain vielä ommeltua kankaista tyynyjen lisäksi ihastuttavan pannumyssyn, jonka ystäväni tämän kuvan nähtyään varasi heti itselleen :). Pannumyssyssä vuori on vanhaa pellavaista mankeliliinaa. (Kiitos naapurin Tuijalle lahjoituksesta!)Ja uudet pannulaput kesämökkimme keittiöömme. Pannulappujenkin toinen puoli on vanhaa mankeliliinaa.Mukavaa kevään odotusta teille kaikille!


Ja kiitos Almandiinille kankaista! Kiitos kun ajattelit minua!4 kommenttia:

 1. Oi, minustakin nuo kankaat ovat ihan huippu suloisia! Ei ihme, että suo melkein itkettää. Lapsille niiden kauniissa yksityiskohdissa riittää varmasti paljon katseltavaa.
  Mukavaa alkanutta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Tyynyistä tulee kylle aina hyvä mieli kun niitä katselee. Kyllä pieni uusi juttu kodissa piristää kummasti. Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista
 2. Nuo japanilaiset kankaat ovat aivan toisesta maailmasta, tyylikkäitä. Olet taas loihtinut kauniita töitä, pikavauhtia. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli! Kankaat kyllä sykähdytti minut heti ja vielä kun ne on pellavasekoitetta, niin tuntukin on mitä mainioin. Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!