sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Lelukauppavierailulla Helsingissä ja taikakukkia ikkunoissa


Aurinkoinen tervehdys kaikille teille lukijoille! Tässä postauksessa pääsette käväisemään kanssani herttaisessa lelukaupassa Helsingissä. (Postaus sisältää blogiyhteistyötä.)


Vietimme eilen tyttäreni kanssa mukavan päivän Helsingissä, jossa aurinko paistoi hymyjemme kanssa kilpaa. Vierailimme viehättävässä Tingeling -lelukaupassa Yrjönkadulla (Aivan Kampin liikenneaseman ja ostarin lähellä) sekä huikeassa Barbie-näyttelyssä Kansallismuseossa (kuvia näyttelystä Neulanhaltijan instagram-tilillä). Olimme kuolanneet kotoa käsin Tingelingin tuotetavalikoimaa Facebookissa tyttäreni kanssa jo pitkään ja nyt saimme itseämme nistakasta kiinni lähdimme kevätretkelle myymälään. Emmekä pettyneet, vaan päinvastoin yllätyimme entisestään, millaisia putiikkeja Suomesta löytyykään!

Tingeling lelukauppa oli täynnä toinen toistaan ihastuttavampia leluja, joissa ekologisuus, turvallisuus ja kekselijäisyys kulkivat käsikädessä. Lelut olivat todellakin jotain muuta kuin "marketti-leluja".

Lelut olivat pääosin puuta ja luonnonmateriaaleja. Myös opettavaisia leluja ja askartelutarvikkeita ja luonnonmukaista lasten kosmetiikkaa löytyi paljon. Monen lelun takaa löytyi  myyjän kertoma tarina lelun valmistaneesta yrityksestä ja tietoja heidän ympäristönsuojelustaan. Ihailtavaa!!!
 

Leikki- ja askarteluhermoja kutkuttavan kauppavierailun jälkeen meillä olikin yllättäen kassillinen kotiin kannettavaa ja muutama blogiyhteistyötuotekin.Blogiyhteistyönä saimme Tingelingistä aivan uskomattoman koukuttavat ikkunaliidut /väripuikot. (En ollut edes kuullut ennen tälläisiä olevankaan!) Ja näitähän piti heti illalla kokeilla, vaikka jalat olivat jo 10 tunnin Helsinki-reissusta jo ihan tohjona. (onneksi emme piirtäneet jaloilla...)


Ja mitäpä muuta ikkunoihin alkoi syntyä kuin kukkaketoa....Jopa poikani riensi pikkusiskon seuraksi piirtämään ikkunoihin kukkia, sillä tämä näytti niin jännältä puuhalta.Nyt puutarhan kukoistus tulee sisälle sateisinakin päivinä. Kynien /väripuikkojen jälki lähtee helposti pois ihan kostealla liinalla pyyhkäisemällä, joten kun syksyllä ikkunoiden maisemaan halutaan muutosta, on piirrosten poistaminen helppoa. Pääni alkoikin heti ideoimaan kuinka ikkunoihin ilmestyy syksyllä, lehtiä ja syysjuttuja, talvella talvijuttuja jne. Ihastuttava tuote!!! Suosittelen!!!
Saman värivalmistajan tuotteissa näyttää olevan myös tekstiilivärejä ja kimallevärejä. Niitäkin pitänee kokeilla joskus. Sain myös Tingelingistä A4 -kokoisia Glitteriarkkeja, joiden toisella puolella oli tarraapinnoite. Voi miten kivoja jouluaskarteluja niistä voimmekaan työstää lasten kanssa syksyn pimeinä päivinä. Kiitos!!!!


Mukavaa toukokuuta ja onnellisia hetkiä teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Olipa kivan näköinen lelukauppa, tuolla oli varmasti hauska käydä. En ole koskaan kuullut ikkunaliiduista onpa hauskat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain. On upeaa, että vielä tänä päivänä joku tienaa elinkeinonsa yksityisestä lelukaupasta. Oli aivan kuin ulkomailla olisi käynyt. Ihania tuotteita, joissa kestävyys ja ekologisuus oli vahvasti läsnä. Ikkunaliituihin jäin kyllä ihan koukkuun. Niillä on kiva koristella kylppäriäkin, jos joskus pidetään tyttöjen kauneuskylpylä päivää. Ja voi kuinka kätsyjä ne olisivat esim kasvihuoneessa, jossa kukat vasta kurkistelevat mullanseasta. Käyttövariaatioita on monia!

   Poista
 2. Olemme kaivanneet työpaikalle juuri tämänkaltaisia ikkunavärejä, joiden poistaminen ei ole monen päivän urakka. Kiitos vinkistä! Miisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva! Juuri kuulin myös kerhomme lastenohjaajalta, että ikkunaväreunä jollain leirillä käytetty puuro/perunajauholiisterimaali on ollut aika kinkkistä poistaa ikkunoista. Nämä kyllä lähtevät pois hyvin. Tosin talvella ikkunoihin kannattaa piirtää sisäpuolelle, sillä pakkasen ja lämpöasteiden vaihtelu kiinnittänee nämäkin värit ehkä vähän tiukemmin. Myös vesisade huuhtoo värit pois. Meillä terassin ikkunat ovat katoksen alla, joten kukat pysyvät ikkunoissa hyvin koko kesän.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!